Galaxy A72

SM-A725FZKDEUC

Одбери боја

Одбери број на SIM картички

Одбери меморија

 • Galaxy A72 гледан од предната страна. Сцена од човек кој на зајдисонце е на плажа. Осветлување 800 нити, Eye Comfort Shield со логото на SGS и карактеристиката Real Smooth.
  Екран
 • Погледни го Galaxy A72 во режим на пејзаж. На екранот има сцена од луѓе на попладневна забава и сцената се протега надвор од екранот. Сликата во екранот е посветла и подетална, со што се прикажува функцијата OIS.
  OIS
 • Galaxy A72 во виолетова боја гледан од задната страна, а околу него прска вода.
  IP67
 • Батеријата од 5.000 mAh (типична)2 ти дава повеќе време да го правиш она што го сакаш — стриминг, споделување, гејминг и многу повеќе. Управувањето овозможено со AI детектира и приспособува според твоите навики на користење за батеријата да трае подолго. А со супер брзото полнење од 25 W, Galaxy A72 брзо ја надополнува батеријата.
  батерија 5.000 mAh (типично)
Се прикажуваат еден два телефони Galaxy A72 во виолетова боја, разделени. Еден е гледан од задната страна за да ја покаже задната камера. Еден телефон се гледа од предната страна и на екранот има колаж од слики со глава на жена, лице во жолт капут кое прави танцувачки чекор и друга личност како скока, а прикажан е зборот „Awesome“. На телефоните прска вода. Се прикажуваат еден два телефони Galaxy A72 во виолетова боја, разделени. Еден е гледан од задната страна за да ја покаже задната камера. Еден телефон се гледа од предната страна и на екранот има колаж од слики со глава на жена, лице во жолт капут кое прави танцувачки чекор и друга личност како скока, а прикажан е зборот „Awesome“. На телефоните прска вода.

*Симулирана слика. **Достапноста на боите може да се разликува во зависност од земјата или операторот. ***Galaxy A72 е оценет како IP67. Според условите за тестирање за потопување во слатка вода длабока најмногу 1 метар во временски период до 30 минути. Не се препорачува употреба на плажа, во базен или вода со сапуница. Во случај да истурите течности што содржат шеќер на телефонот, исплакнете го уредот во чиста вода во сад, притискајќи ги копчињата. Заштитен е само од вода со слаб притисок. Високиот притисок на вода, како што е проточната вода од чешма или туш, може да го оштети уредот.

Генијален екран, непречено лизгање

Зголеми го видикот до максимум со воодушевувачкиот 6,7-инчен Infinity-O екран. FHD+ Super AMOLED дисплејот достигнува 800 нити¹ за јасност дури и на силна дневна светлина. Плус, Eye Comfort Shield² ја намалува сината светлина, а карактеристиката за навистина фино лизгање Real Smooth прави глетката да биде фина, без разлика дали играш или лизгаш.

Galaxy A72 гледан од предната страна. Сцена од човек кој на зајдисонце е на плажа. Осветлување 800 нити, Eye Comfort Shield со логото на SGS и карактеристиката Real Smooth. Galaxy A72 гледан од предната страна. Сцена од човек кој на зајдисонце е на плажа. Осветлување 800 нити, Eye Comfort Shield со логото на SGS и карактеристиката Real Smooth.

*Сликите се симулирани за илустрација. **Измерено дијагонално, големината на екранот е 6,7 инчи како цел правоаголник и 6,6 инчи кога се сметаат заоблените агли. Вистинската површина што се гледа е помала поради заоблените агли и отворот за камера. 1. Ако адаптивното осветлување е вклучено во поставките. Кога дисплејот е изложен на над 20,000 лукси кои ги препознава сензорот за светлина на телефонот, како на пример во опкружување со силно амбиентално осветлување или директна сончева светлина, тогаш осветлувањето може да се зголеми до 800 нити. Вредностите за осветлувањето кои ги мери сензорот може да се разликуваат во зависност од аголот на светлината. 2. Дисплејот на Galaxy A72 (SM-A725) доби сертификат за грижа за видот од страна на SGS врз основа на неговата способност да ги намали штетните влијанија на сината светлина. Сертификатот може да се најде на https://www.sgs.com.

Поставуваме нов стандард за неверојатен дизајн

Погледни ги удобните, елегантни облини на беспрекорниот дизајн на Galaxy A72. Минималниот отвор за камерата се вклопува со мат финишот на задниот дел за да добиеш препознатлив, речиси аеродинамичен изглед. Изрази го својот стил со четирите модерни бои: Виолетова, црна, бела и сина боја.

1. Galaxy A72 во виолетова боја е гледан од повеќе агли за да се покаже дизајнот: задниот, предниот, страничниот дел, како и слика одблиску од задната камера. 1. Galaxy A72 во виолетова боја е гледан од повеќе агли за да се покаже дизајнот: задниот, предниот, страничниот дел, како и слика одблиску од задната камера.

Поставуваме нов стандард за неверојатен дизајн

Погледни ги удобните, елегантни облини на беспрекорниот дизајн на Galaxy A72. Минималниот отвор за камерата се вклопува со мат финишот на задниот дел за да добиеш препознатлив, речиси аеродинамичен изглед. Изрази го својот стил со четирите модерни бои: Виолетова, црна, бела и сина боја.

2. Galaxy A72 во црна боја е гледан од повеќе агли за да се покаже дизајнот: задниот, предниот, страничниот дел, како и слика одблиску од задната камера. 2. Galaxy A72 во црна боја е гледан од повеќе агли за да се покаже дизајнот: задниот, предниот, страничниот дел, како и слика одблиску од задната камера.

Поставуваме нов стандард за неверојатен дизајн

Погледни ги удобните, елегантни облини на беспрекорниот дизајн на Galaxy A72. Минималниот отвор за камерата се вклопува со мат финишот на задниот дел за да добиеш препознатлив, речиси аеродинамичен изглед. Изрази го својот стил со четирите модерни бои: Виолетова, црна, бела и сина боја.

3. Galaxy A72 во бела боја е гледан од повеќе агли за да се покаже дизајнот: задниот, предниот, страничниот дел, како и слика одблиску од задната камера. 3. Galaxy A72 во бела боја е гледан од повеќе агли за да се покаже дизајнот: задниот, предниот, страничниот дел, како и слика одблиску од задната камера.

Поставуваме нов стандард за неверојатен дизајн

Погледни ги удобните, елегантни облини на беспрекорниот дизајн на Galaxy A72. Минималниот отвор за камерата се вклопува со мат финишот на задниот дел за да добиеш препознатлив, речиси аеродинамичен изглед. Изрази го својот стил со четирите модерни бои: Виолетова, црна, бела и сина боја.

4.Galaxy A72 во сина боја е гледан од повеќе агли за да се покаже дизајнот: задниот, предниот, страничниот дел, како и слика одблиску од задната камера. 4.Galaxy A72 во сина боја е гледан од повеќе агли за да се покаже дизајнот: задниот, предниот, страничниот дел, како и слика одблиску од задната камера.
 • *Достапноста на боите може да се разликува во зависност од земјата или операторот.

Генијална камера, секогаш изострена и стабилна

Премини на ултрависока резолуција со главната камера од 64 MP со OIS за фотографирање на јасни, чисти фотографии во текот на денот. Прошири го аголот на гледање со широкоаголната камера. Зумирај во нови далечини со 3х оптичкиот зум и 30X Space Zoom на Телефото камерата со OIS.

Слика одблиску од задниот дел на напредната Quad камера на виолетовиот модел на која се покажани телефото камерата со F2.4 8 MP OIS, главната камера со F1.8 64 MP OIS, ултрашироката камера со F2.2 12 MP и Macro Camera со F2.4 5 MP. Слика одблиску од задниот дел на напредната Quad камера на виолетовиот модел на која се покажани телефото камерата со F2.4 8 MP OIS, главната камера со F1.8 64 MP OIS, ултрашироката камера со F2.2 12 MP и Macro Camera со F2.4 5 MP.

*OIS: Оптичко стабилизирање на фотографии **30X Space Zoom вклучува дигитален зум, што може да предизвика нарушување на квалитетот на сликата.

Снимај детали, дури и на слаба осветленост со OIS

Кажи им збогум на матните фотографии и видеозаписи. OIS (Оптичкото стабилизирање на фотографија) помага да се стабилизираат сликите за движењето да биде фино, а фотографиите јасни — дури и на слабо осветлување. Камерата повлекува повеќе светлина за да ги осветли слабо осветлените слики.

Погледни го Galaxy A72 во режим на пејзаж. На екранот има сцена од луѓе на попладневна забава и сцената се протега надвор од екранот. Сликата во екранот е посветла и подетална, со што се прикажува функцијата OIS. Погледни го Galaxy A72 во режим на пејзаж. На екранот има сцена од луѓе на попладневна забава и сцената се протега надвор од екранот. Сликата во екранот е посветла и подетална, со што се прикажува функцијата OIS.

*Сликите се симулирани за илустрација.

Фотографии со врвен квалитет снимени од три различни перспективи

Започни со ултрашироката камера од 12 МP и прошири го видното поле до 123° за да добиеш фотографии кои навистина доловуваат сѐ. Скрати го видното поле со широкоаголната камера од 64 МP или зумирај користејќи го 3x оптичкиот зум на Телефото камерата од 8 MP за да добиеш прекрасни слики одблиску.

1. Жена гледа во далечина, а нејзиното стапало е на камен, додека во заднина се гледаат планини, што означува дека A72 може да фати поширока слика со ултрашироката камера. 1. Жена гледа во далечина, а нејзиното стапало е на камен, додека во заднина се гледаат планини, што означува дека A72 може да фати поширока слика со ултрашироката камера.

Фотографии со врвен квалитет снимени од три различни перспективи

Започни со ултрашироката камера од 12 МP и прошири го видното поле до 123° за да добиеш фотографии кои навистина доловуваат сѐ. Скрати го видното поле со широкоаголната камера од 64 МP или зумирај користејќи го 3x оптичкиот зум на Телефото камерата од 8 MP за да добиеш прекрасни слики одблиску.

2. Жена гледа во далечина, а нејзиното стапало е на камен, додека во заднина се гледа помал дел од планините, што означува дека A72 може да фати широка слика со ултрашироката камера. 2. Жена гледа во далечина, а нејзиното стапало е на камен, додека во заднина се гледа помал дел од планините, што означува дека A72 може да фати широка слика со ултрашироката камера.

Фотографии со врвен квалитет снимени од три различни перспективи

Започни со ултрашироката камера од 12 МP и прошири го видното поле до 123° за да добиеш фотографии кои навистина доловуваат сѐ. Скрати го видното поле со широкоаголната камера од 64 МP или зумирај користејќи го 3x оптичкиот зум на Телефото камерата од 8 MP за да добиеш прекрасни слики одблиску.

3. Жена гледа во далечина, а нејзиното стапало е на камен, додека во заднина се гледа само мал дел од планините, што означува дека A72 може да ја зголеми сцената користејќи ја Телефото камерата. 3. Жена гледа во далечина, а нејзиното стапало е на камен, додека во заднина се гледа само мал дел од планините, што означува дека A72 може да ја зголеми сцената користејќи ја Телефото камерата.
 • *Сликите се симулирани за илустрација. **Снимањето (фотографии/видеоснимки) под ултраширок агол е поддржано само за задната камера.

Macro Camera ги доловува и најситните детали

Пријди поблиску со Macro Camera од 5 MP и откриј ги ултрафините детали на сликата. На твоите слики им додава природен „bokeh“ ефект со што го истакнува она што го сликаш од заднината.

*Сликите се симулирани за илустрација. **Карактеристиката Macro Camera е поддржана само за задната камера.

Слика одблиску снимена со Macro Camera ги покажува деталите и сите слоеви на виолетов цвет. Слика одблиску снимена со Macro Camera ги покажува деталите и сите слоеви на виолетов цвет.

*Сликите се симулирани за илустрација. **Карактеристиката Macro Camera е поддржана само за задната камера.

Предна камера со висока резолуција за „селфи“ како на суперѕвезда

Предната камера од 32 MP на Galaxy A72 снима чисти „селфи“ фотографии со висока резолуција во текот денот. А, со ефектот Bokeh, со кој се прави благо заматување на заднината, твоето лице е во центарот на вниманието.

*Сликите се симулирани за илустрација.

Жена гледа во камерата и прави „селфи“. Заднината е благо заматена со ефектот bokeh. Жена гледа во камерата и прави „селфи“. Заднината е благо заматена со ефектот bokeh.

*Сликите се симулирани за илустрација.

Сега е отпорен на истурање, прскање и плискање

Оценет како IP67 за отпорност од вода и прашина, овој телефон е отпорен на потопување во вода до 1 метар во време до 30 минути.¹ Така што можеш да продолжиш да играш и снимаш и покрај тоа што телефонот е малку наводенет.

1. Galaxy A72 е оценет како IP67. Според условите за тестирање за потопување во слатка вода длабока најмногу 1 метар во временски период до 30 минути. Не се препорачува употреба на плажа, во базен или вода со сапуница. Во случај да истурите течности што содржат шеќер на телефонот, исплакнете го уредот во чиста вода во сад, притискајќи ги копчињата. Заштитен е само од вода со слаб притисок. Високиот притисок на вода, како што е проточната вода од чешма или туш, може да го оштети уредот.

Galaxy A72 во виолетова боја гледан од задната страна, а околу него прска вода. Galaxy A72 во виолетова боја гледан од задната страна, а околу него прска вода.

1. Galaxy A72 е оценет како IP67. Според условите за тестирање за потопување во слатка вода длабока најмногу 1 метар во временски период до 30 минути. Не се препорачува употреба на плажа, во базен или вода со сапуница. Во случај да истурите течности што содржат шеќер на телефонот, исплакнете го уредот во чиста вода во сад, притискајќи ги копчињата. Заштитен е само од вода со слаб притисок. Високиот притисок на вода, како што е проточната вода од чешма или туш, може да го оштети уредот.

Surround-звук на твојата дланка

Благодарение на двата звучника — еден одозгора и еден одоздола — може да добиеш стерео звучно доживување без слушалки. Однеси ги филмските вечери или омилените игри на следното ниво со помош на звукот како на кино кој те внесува во сцената.

Лице држи Galaxy A72 во режим на пејзаж, а на екранот има сцена од витез кој се бори со змеј што блуе оган, а звучните бранови ги демонстрираат стереозвучниците. Лице држи Galaxy A72 во режим на пејзаж, а на екранот има сцена од витез кој се бори со змеј што блуе оган, а звучните бранови ги демонстрираат стереозвучниците.

Генијална батерија, трае два дена¹

Батеријата од 5.000 mAh (типична)2 ти дава повеќе време да го правиш она што го сакаш — стриминг, споделување, гејминг и многу повеќе. Управувањето овозможено со AI детектира и приспособува според твоите навики на користење за батеријата да трае подолго. А со супер брзото полнење од 25 W, Galaxy A72 брзо ја надополнува батеријата.

Батеријата од 5.000 mAh (типична)2 ти дава повеќе време да го правиш она што го сакаш — стриминг, споделување, гејминг и многу повеќе. Управувањето овозможено со AI детектира и приспособува според твоите навики на користење за батеријата да трае подолго. А со супер брзото полнење од 25 W, Galaxy A72 брзо ја надополнува батеријата. Батеријата од 5.000 mAh (типична)2 ти дава повеќе време да го правиш она што го сакаш — стриминг, споделување, гејминг и многу повеќе. Управувањето овозможено со AI детектира и приспособува според твоите навики на користење за батеријата да трае подолго. А со супер брзото полнење од 25 W, Galaxy A72 брзо ја надополнува батеријата.

1. Проценето според профилот на употреба на просечен/типичен корисник Независно проценето од страна на Strategy Analytics во Обединетото Кралство во периодот 20.1.2021-31.1. со верзии за пред-издавање на SM-A725, SM-A525, SM-A526, SM-A325, SM-A326 во стандардни услови со користење на мрежите LTE и 5G Sub6 (НЕ Е тестирано во 5G mmWave мрежа). Реалното времетраење на батеријата се разликува во зависност од мрежната средина, користените функции и апликации, зачестеноста на повици и пораки, бројот на полнења на батеријата и многу други фактори. 2. Типична вредност тестирана во лабораториски услови на трети страни. Типична вредност е проценетата просечна вредност, земајќи го предвид отстапувањето во капацитетот на батеријата кај примероците од батерија тестирани според стандардот IEC 61960. Номиналниот (минимален) капацитет е 4.860 mAh. Реалното времетраење на батеријата може да се разликува во зависност од мрежната средина, начинот на употреба и други фактори.

Генијален перформанс за да направиш повеќе одеднаш

Без разлика дали си сконцентриран на една задача или повеќе задачи одеднаш, Galaxy A72 ги подобрува перформансите благодарение на подобрениот Осмојадрен процесор и меморија до 6 GB RAM. Складирај повеќе и бриши помалку благодарение на интерната меморија до 128 GB. А ако тоа не е доволно, додај до 1 TB со microSD картичката.

Се прикажуваат половините од 2 телефони Galaxy A72 во режим на пејзаж. Текстот во центарот вели Осмојадрен процесор, RAM 6 GB и Меморија од 128 GB плус најмногу до 1 TB. Се прикажуваат половините од 2 телефони Galaxy A72 во режим на пејзаж. Текстот во центарот вели Осмојадрен процесор, RAM 6 GB и Меморија од 128 GB плус најмногу до 1 TB.

*Капацитетот на RAM и внатрешната меморија може да се разликуваат во зависност од земјата. Просторот за складирање кој е на располагање може да се разликува во зависност од софтверот кој е претходно инсталиран. **MicroSD картичката се продава посебно.

Game Booster ти дава предност

Доведи ги перформансите до максимум со Game Booster. Исклучи ги работите што ти го одземаат вниманието и подобри ги игрите со наменет интерфејс и лесно достапно мени. Frame Booster овозоможува графиката да има непрекинато, вистинско движење. И, играј најдобро што можеш, затоа што Game Booster го учи твојот начин на употреба за да може да ги оптимизира батеријата, температурата и меморијата.

Galaxy A72 ти го овозможува Game Booster којшто учи како да ја оптимизира батеријата, температурата и меморијата додека играш. Galaxy A72 ти го овозможува Game Booster којшто учи како да ја оптимизира батеријата, температурата и меморијата додека играш.

*Фотографиите од уредот и екранот се симулирани за илустрација. **Компатибилноста со Game Booster може да се разликува во зависност од играта.

Заштити го она што ти е важно

Платформата Samsung Knox, вградена во хардверот и софтверот на телефонот од самиот почеток, го штити твојот телефон од моментот кога ќе се вклучи. За повеќеслојна безбедност, таа ги штити твоите најчувствителни информации од злонамерни софтвери и закани.

Повеќеслојниот систем за заштита е визуелизиран од хардвер до софтвер, а е претставен преку Hardware Root of Trust, Knox Verified Boot, TIMA, SE за Android и Container. Повеќеслојниот систем за заштита е визуелизиран од хардвер до софтвер, а е претставен преку Hardware Root of Trust, Knox Verified Boot, TIMA, SE за Android и Container.

*Архитектура за мерење интегритет базирана врз TrustZone.

Заштити со едноставен допир

Сензорот за отпечаток од прст на екранот на Galaxy A72 го препознава твојот единствен отпечаток од прстот, овозможувајќи ти лесен и безбеден начин да го заклучиш телефонот. А со услугите за биометриска автентикација Samsung Pass, твојот отпечаток од прстот овозможува побрз, побезбеден начин на автентикација за најава на некоја апликација или веб-локација.

*Опцијата Web log-in na Samsung Pass е достапна само во Samsung Internet. **Компатибилноста и достапноста на функциите и карактеристиките Samsung Pass може да се разликува во зависност од апликациите.

Galaxy A72 гледан од предната страна, а на екранот се појавува само сензорот за отпечаток од прст. Galaxy A72 гледан од предната страна, а на екранот се појавува само сензорот за отпечаток од прст.

*Опцијата Web log-in na Samsung Pass е достапна само во Samsung Internet. **Компатибилноста и достапноста на функциите и карактеристиките Samsung Pass може да се разликува во зависност од апликациите.

Оптимизиран за да ти олесни

Уживај во финото движење и воодушевувачкиот дизајн со One UI. Оптимизирано за секоја големина на екран, ти дозволува да се фокусираш на она што е важно на пријатен и интуитивен начин. One UI ти овозможува да го приспособиш телефонот за да ти одговара тебе, така што целосно ќе уживаш во пријатното Galaxy доживување.

*Достапноста на карактеристики, апликации и услуги на One UI може да се разликува во зависност од уредот, верзијата на оперативниот систем и земјата. **Фотографијата од уредот и екранот е симулирана за илустрација.

Преден поглед од уред на кои се прикажани панелот за Известувања и Брзиот панел на бела заднина, додека One UI ти помага да се фокусираш. Преден поглед од уред на кои се прикажани панелот за Известувања и Брзиот панел на бела заднина, додека One UI ти помага да се фокусираш.

*Достапноста на карактеристики, апликации и услуги на One UI може да се разликува во зависност од уредот, верзијата на оперативниот систем и земјата. **Фотографијата од уредот и екранот е симулирана за илустрација.

Одлично Android™ искуство, секогаш

Преземи ги најновите Google апликации на Android OS, целосно поддржани на твојот Galaxy A72.

*Достапноста на Google апликации може да се разликува во зависност од земјата или јазикот. **Google, Android, Google Play, YouTube и другите ознаки се трговски марки на Google LLC.

Прикажани се Google апликации инсталирани на Galaxy A72 (Play Store, YouTube, Assistant, Maps, Google, Chrome, Gmail, Photos). Прикажани се Google апликации инсталирани на Galaxy A72 (Play Store, YouTube, Assistant, Maps, Google, Chrome, Gmail, Photos).

*Достапноста на Google апликации може да се разликува во зависност од земјата или јазикот. **Google, Android, Google Play, YouTube и другите ознаки се трговски марки на Google LLC.

Користи ги своите Galaxy Buds Pro за да го подобриш своето Galaxy A72 доживување

Buds Pro се поставени на средина, а кутијата е отворена. На горната лева страна е претставен задниот дел на Galaxy A72, а на долната десна страна е претставен предниот дел на Galaxy A72. Buds Pro се поставени на средина, а кутијата е отворена. На горната лева страна е претставен задниот дел на Galaxy A72, а на долната десна страна е претставен предниот дел на Galaxy A72.

*Galaxy Buds Pro се продаваат одделно.

Лесно пронајди ги своите Galaxy Buds Pro со помош на SmartThings Find

*Сите уреди мора да бидат регистрирани со SmartThings за да добиваат паметни известувања. Потребна е најава на корисничка сметка на Samsung, поврзување на Wi-Fi или мобилен интернет и потребно е да се конфигурираат поставките во апликацијата SmartThings Find.

Една Buds Pro слушалка е на аголот на каучот. На Buds Pro слушалката има икона за локација. Една Buds Pro слушалка е на аголот на каучот. На Buds Pro слушалката има икона за локација.

*Сите уреди мора да бидат регистрирани со SmartThings за да добиваат паметни известувања. Потребна е најава на корисничка сметка на Samsung, поврзување на Wi-Fi или мобилен интернет и потребно е да се конфигурираат поставките во апликацијата SmartThings Find.

Секогаш тука за тебе, каде било, кога било

Уживај во мирот кога ќе одлучиш да купиш Galaxy смартфон. Интерактивната дијагностика и оптимизацијата на апликацијата Samsung Members го олеснуваат приспособувањето на перформансите на твојот уред, додека нашата корисничка поддршка ти овозможува да ги решиш проблемите кога ти е потребна дополнителна помош.

Жена држи шолја за кафе и го користи својот Galaxy A72. Икона за штиклирање означува Автоматски проверки, икона од дланка која допира екран означува Интерактивни проверки, икона од стрелка во круг ја означува карактеристиката за Исчисти ја меморијата, икона од запчаник ја означува карактеристиката за Оптимизирај ги поставките. Жена држи шолја за кафе и го користи својот Galaxy A72. Икона за штиклирање означува Автоматски проверки, икона од дланка која допира екран означува Интерактивни проверки, икона од стрелка во круг ја означува карактеристиката за Исчисти ја меморијата, икона од запчаник ја означува карактеристиката за Оптимизирај ги поставките.

* Достапните функции и одлики за апликацијата Samsung Members може да се разликуваат според земјата и уредот. ** Уредот и сликата на екранот се симулирани за илустрација.

Запознај го новиот Galaxy A. За сите да ја почувствуваат генијалноста.

Пет телефони од серијата А, разделени. Четири се гледани од задната страна за да ја покажат задната камера и боите: бела, сина, виолетова и црна. Еден телефон се гледа од предната страна и на екранот има колаж од слики со глава на жена, розов џемпер и сукња со принт на тигар и панталони со принт на квадрати, а прикажан е зборот „Awesome“. Пет телефони од серијата А, разделени. Четири се гледани од задната страна за да ја покажат задната камера и боите: бела, сина, виолетова и црна. Еден телефон се гледа од предната страна и на екранот има колаж од слики со глава на жена, розов џемпер и сукња со принт на тигар и панталони со принт на квадрати, а прикажан е зборот „Awesome“.

Спецификации

 • Процесор 2.3GHz, 1.8GHz
 • Тежина (g) 203
 • Време на репродуцирање аудио (часови) До 146

{{family.currentModel.displayName}}

{{family.currentModel.modelCode}}

{{model.prices.currentPriceDisplay}}
Од {{model.prices.monthlyPrice}} / месечно за {{model.prices.months}} мин
или {{model.prices.currentPriceDisplay}}
{{model.prices.priceDisplay}} {{model.prices.savePrice}}
 • {{summary.title}}

  {{summary.value}}{{summary.unit}}

 • {{summary.title}}

Спореди ги моделите

Спореди со слични предмети

НЕОДАМНА ПРЕГЛЕДАНО

From $159.00/mo or $125,900.500
$1,000.00 Save $1,000.00

*Карактеристиките, спецификациите и визуелните елементи на производот се предмет на промени.

*Времетраењето на батеријата е на основа на лабораториски мерења на компанијата и може да варира во зависност од прилагодувањето на уредот, начинот на користење и условите во кој уредот функционира.

*Мерено дијагонално, големината на екранот е 6,7" инчи како цел правоаголник и 6,6" инчи со заоблените агли. Вистинската површина што се гледа е помала поради заоблените агли и отворот за камера.

*Ако адаптивното осветлување е вклучено во поставките. Кога дисплејот е изложен на над 20,000 лукси кои ги препознава сензорот за светлина на телефонот, како на пример во опкружување со силно амбиентално осветлување или директна сончева светлина, тогаш осветлувањето може да се зголеми до 800 нити. Вредностите за осветлувањето кои ги мери сензорот може да се разликуваат во зависност од аголот на светлината.

*Дисплејот на Galaxy A72 доби сертификат за грижа за видот од страна на SGS врз основа на неговата способност да ги намали штетните влијанија на сината светлина. Сертификатот може да се најде на https://www.sgs.com.

*Типична вредност тестирана во лабораториски услови на трети страни. Типична вредност е проценетата просечна вредност, земајќи го предвид отстапувањето во капацитетот на батеријата кај примероците од батерија тестирани според стандардот IEC 61960. Номиналниот (минимален) капацитет е 4.860 mAh. Реалното времетраење на батеријата може да се разликува во зависност од мрежната средина, начинот на употреба и други фактори

*Вистинскита меморија за складирање може да се разликува во зависност од претходно инсталираниот софтвер.

*Корисничката меморија е помала од вкупната меморија на уредот заради оперативниот систем што се користи за работа и функционалност на уредот. Достапната меморија на корисниците ќе варира во зависност од вашиот оператор и надградбите на оперативниот систем