QN90A Neo QLED 4K Smart TV (2021)

QE55QN90AATXXH

Одбери големина

Нашето најмоќно 4К искуство досега

Нашето најмоќно 4К искуство досега Нашето најмоќно 4К искуство досега

Интелигентен процесор усовршен со технологија на длабинско учење (анг. deep learning)

Процесор Neo Quantum 4K

Моќниот квантен процесор на Samsung со длабинско учење го создава најпрецизното и најадаптивно искуство што може да го замислиш. Сцена по сцена, процесорот се оптимизира според твоите услови на гледање и ја подобрува содржината. Моќното скалирање 4K AI се грижи секогаш да имаш 4K резолуција.

Процесор Neo Quantum 4K Процесор Neo Quantum 4K

* Доживувањето при гледање може да се разликува во зависност од видот на содржината и форматот. Скалирањето може да не важи за поврзување со персонален компјутер и режим на игри.

Спектакуларен контраст, токму онака како што сакал режисерот

Quantum HDR 32x

Сите нијанси и детали оживуваат со богати, прецизни бои и подлабок контраст. Динамичното мапирање тонови на HDR10+ ги приспособува боите и контрастите на секоја сцена, овозможувајќи ти да ги цениш дури и најмалите детали.

Спектакуларен контраст, токму онака како што сакал режисерот Спектакуларен контраст, токму онака како што сакал режисерот

* Опсегот на Quantum HDR осветленост се заснова врз внатрешни стандарди на тестирање и подлежи на промена согласно условите на гледање или спецификациите.* QN90A 50’’: Quantum HDR 24x

Милијардa нијанси на една боја со Quantum Dot

100 % видливост на бои со Quantum Dot

Технологијата Quantum Dot ја овозможува најсовршената слика досега. Со 100 % видливост на бои, Quantum Dot ја претвора светлината во спектакуларна боја која останува совршена на секое ниво на светлина.

* 100 % видливост на бои, измерена во режим на филм и во DCI-P3 простор на бои, сертифициран од VDE.

100 % видливост на бои со Quantum Dot 100 % видливост на бои со Quantum Dot

* 100 % видливост на бои, измерена во режим на филм и во DCI-P3 простор на бои, сертифициран од VDE.

Минимален отсјај за да не го одзема вниманието

Антирефлексија

Не дозволувај сончевата светлина да го прекине попладневниот натпревар или пак, отсјајот од ламбите да го уништи вечерниот филм, со нашата можност за антирефлексија, одобрена од корисниците. Изгуби се во најновиот блокбастер од кое било место во домот, со помалку пречки од отсјајот на светлината.

Минимален отсјај за да не го одзема вниманието Минимален отсјај за да не го одзема вниманието

Најдобар поглед од секое место

Широк агол на гледање

Види го секој детаљ под кој било агол. Ултра аголот на гледање овозможува постојаност на сликата со детали, дури и кога седиш настрана. Така, секое место во домот е одлично место за гледање.

Најдобар поглед од секое место Најдобар поглед од секое место

ТВ и soundbar-звучник во совршена хармонија

Q-Symphony

Опкружи со се звук од ТВ и soundbar-звучник, споени во совршена хармонија. Q-Symphony им овозможува на ТВ и soundbar-звучниците да работат истовремено за да постигнат подобар сараунд ефект, без да мора да се исклучат звучниците на ТВ.

* Q-Symphony е достапна само со компатибилен soundbar-звучник. Компатибилноста за Q-Symphony може да се провери во спецификациите за soundbar-звучникот.

ТВ и soundbar-звучник во совршена хармонија ТВ и soundbar-звучник во совршена хармонија

* Q-Symphony е достапна само со компатибилен soundbar-звучник. Компатибилноста за Q-Symphony може да се провери во спецификациите за soundbar-звучникот.

Звук со автоматска оптимизација за да се вклопи во твојот простор

SpaceFit Sound

Уживај во оптимизиран звук усогласен со средината каде што се монтира, независно дали е на ѕидот или на масата, со што добиваш оптимално уживање.

Звук со автоматска оптимизација за да се вклопи во твојот простор Звук со автоматска оптимизација за да се вклопи во твојот простор

Фати го секој збор, без никакви пречки

Active Voice Amplifier (AVA)

Новододадена интелигентна функција за бучава во реално време. Кога настанува бучава во средината, може да им пречи на гледачите. Меѓутоа, AVA помага да се засили гласот од сцената и ТВ овозможува најчисти дијалози за гледачите.

Active Voice Amplifier (AVA) Active Voice Amplifier (AVA)

Сцени кои целосно ги менуваат правилата на играта

Super Ultrawide GameView и Game Bar

Соодносот на екран од 21:9 и 32:9 ти го овозможуваат дополнителниот простор за гледање што ти треба за силна игра—и за победа. Оптимизирај ја играта со Game Bar—мени на екранот преку кое можеш да правиш приспособувања на соодносот на екран, проверка на доцнењето на влезниот извор, FPS, HDR, поставките на безжичните слушалки и многу повеќе, и тоа во реално време.

* Super UltraWide GameView е достапно само за поддржани игри за ултраширок екран и игри за PC.* Некои наслови на игри може да не ја поддржуваат или да имаат ограничена употреба на оваа функција.* Можеби ќе биде потребна промена на резолуцијата на екранот на надворешниот уред.*Не е достапно во Q60A 32'

Сцени кои целосно ги менуваат правилата на играта Сцени кои целосно ги менуваат правилата на играта

* Super UltraWide GameView е достапно само за поддржани игри за ултраширок екран и игри за PC.* Некои наслови на игри може да не ја поддржуваат или да имаат ограничена употреба на оваа функција.* Можеби ќе биде потребна промена на резолуцијата на екранот на надворешниот уред.*Не е достапно во Q60A 32'

Без кинење, сецкање и ниска латентност на HDR гејминг

FreeSync Premium Pro

Со сертифицираната технологија AMD FreeSync Premium Pro™, добивате намалено сецкање и кинење на екранот, како и супериорна комбинација од непречена игра и врвни перформанси, исклучителна визуелизација со висок динамички опсег и мала латентност за перформанси кои водат само до победа.

Без кинење, сецкање и ниска латентност на HDR гејминг Без кинење, сецкање и ниска латентност на HDR гејминг

Гледај сè на еден екран

Tap View

Гледај го она што го има на телевизија и она од твојот мобилен на еден екран и тоа истовремено. Независно дали се спортски резултати во живо или видео водичи за игри, едноставно поврзи го телефонот со повеќе екрани како никогаш досега.

* Поддржува паметни телефони кои функционираат со Android OS и iOS. Погледнете ја страницата за поддршка за повеќе детали за компатибилни мобилни уреди.

Гледај сè на еден екран Гледај сè на еден екран

* Поддржува паметни телефони кои функционираат со Android OS и iOS. Погледнете ја страницата за поддршка за повеќе детали за компатибилни мобилни уреди.

Бесплатна ТВ, без обврски

Samsung TV Plus

Уживај во бесплатен стриминг на ТВ содржина во живо, со нашите виртуелни канали Samsung TV Plus. Избери од многуте различни канали кои нудат содржина за секакви интереси кои моментално се во тренд. Нема потреба да го прашуваш другар ти која содржина е популарна деновиве. Само вклучи се на Samsung TV Plus и дознај сам.

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

Бесплатна ТВ, без обврски Бесплатна ТВ, без обврски

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи

Универзален водич (Провери ја точната слика за твојот регион)

Запознај се со опцијата за пребарување содржина која го забрзува барањето за она што сакаш да го гледаш на ТВ во живо и OTT. Сега е лесно да ги најдеш омилените филмови и ТВ серии на едно место.

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

Универзален водич (Провери ја точната слика за твојот регион) Универзален водич (Провери ја точната слика за твојот регион)

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи

Универзален водич (Провери ја точната слика за твојот регион)

Запознај се со опцијата за пребарување содржина која го забрзува барањето за она што сакаш да го гледаш на ТВ во живо и OTT. Сега е лесно да ги најдеш омилените филмови и ТВ серии на едно место.

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи

Универзален водич (Провери ја точната слика за твојот регион)

Запознај се со опцијата за пребарување содржина која го забрзува барањето за она што сакаш да го гледаш на ТВ во живо и OTT. Сега е лесно да ги најдеш омилените филмови и ТВ серии на едно место.

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

Универзален водич (Провери ја точната слика за твојот регион) Универзален водич (Провери ја точната слика за твојот регион)

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи

Универзален водич (Провери ја точната слика за твојот регион)

Запознај се со опцијата за пребарување содржина која го забрзува барањето за она што сакаш да го гледаш на ТВ во живо и OTT. Сега е лесно да ги најдеш омилените филмови и ТВ серии на едно место.

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи Поминувај го времето гледајќи, а не пребарувајќи

* Услугите за содржина може да се разликуваат во зависност од регионот и подлежат на промени без претходно известување.

Домот е таму каде што е здравјето

Samsung Health

Новиот ТВ екосистем збогатен со опција за поздрав живот. Усоврши го тренингот со помош на камера, води си евиденција на дневните резултати кои се синхронизираат од апликацијата Samsung Health и пристапувај до содржина од водечки фитнес и јога партнери во индустријата, на едно место.

Домот е таму каде што е здравјето Домот е таму каде што е здравјето

* За најдобри резултати, за Smart Trainer е потребна компатибилна веб-камера. Веб-камерата се продава одделно. * Достапноста на даватели на содржина и фитнес содржина може да се разликува во зависност од земјата и регионот.* За користење на содржината на Samsung Health може да биде потребно дополнително плаќање* Достапноста на услугите подлежи на промена без претходно известување. * Потребно е корисникот да биде најавен на истата корисничка сметка на Samsung, и на ТВ и на мобилниот уред. * За синхронизација на податоци за здравјето потребно е компатибилен мобилен уред, носиви електронски уреди кои ја поддржуваат Samsung Health.

Спецификации

  • Micro Dimming Ultimate UHD придушување на светлина
  • Агол на гледање Широк агол на гледање
  • Боја 100 % видливост на бои
  • Контраст Технологија Quantum Matrix

{{family.currentModel.displayName}}

{{family.currentModel.modelCode}}

{{model.prices.currentPriceDisplay}}
Од {{model.prices.monthlyPrice}} / месечно за {{model.prices.months}} мин
или {{model.prices.currentPriceDisplay}}
{{model.prices.priceDisplay}} {{model.prices.savePrice}}
  • {{summary.title}}

    {{summary.value}}{{summary.unit}}

  • {{summary.title}}

Спореди ги моделите

Спореди со слични предмети

НЕОДАМНА ПРЕГЛЕДАНО

From $159.00/mo or $125,900.500
$1,000.00 Save $1,000.00

Карактеристиките, спецификациите и визуелните елементи од производот се предмет на промена.