Куќни
апарати
Пристапност

WR9900M прикажан од предната страна WR9900M прикажан од предната страна

Фрижидер

Пристапен екран

Пристапниот екран им помага на децата и корисниците во инвалидска количка да ја користат Family Hub.

Пристапен екран на фрижидерот Пристапен екран на фрижидерот

Странична навигација

Главниот управувач е странично поставен и корисниците може да ја прилагодуваат неговата висина.

Странична навигација за фрижидерот Странична навигација за фрижидерот

Големина на фонт

Ако текстот на екранот ти е премногу ситен, може да ја прилагодите големината на фонтот за уредот.

Големина на фонт за фрижидерот Големина на фонт за фрижидерот

Сива скала/
негативна боја

За подобра видливост, превртете ги боите на екранот или префрлете се на сивата скала.

Сива скала за фрижидерот/негативна боја Сива скала за фрижидерот/негативна боја

Титлови/Аудио
опис

За речиси сите телевизиски програми во Обединетото Кралство се обезбедени титлови. Дијалогот визуелно се прикажува како текст на ТВ-екраните.

Титлови за фрижидер/Аудио опис Титлови за фрижидер/Аудио опис

Рачка за лесно отворање

Рачката за лесно отворање нуди нов начин на отворање врати и лесен пристап без никакви тешкотии. Ја создадовме оваа иновативна рачка за да одговориме на потребата за удобност и практичност на корисниците и да им овозможиме полесно отворање на цврстата врата на новиот фрижидер на Samsung.

Рачка за лесно отворање на фрижидерот Рачка за лесно отворање на фрижидерот

Предупредување за отворена врата

Ако има контролна табла во фрижидерот, светлото во фрижидерот трепка за да предупреди дека вратата е отворена. Оваа карактеристика служи за предупредување на лицата со оштетен слух.

Предупредување за отворена врата на фрижидерот Предупредување за отворена врата на фрижидерот

Машина за перење

Add Wash

Ја вклучивте машината за перење, но навистина се нервирате кога ќе сфатите дека сте заборавиле да ставите некој чорап или кошула што ви треба за утре. Не грижете се! Имаме решение и за тие парчиња облека за перење. Вратата Add Wash на машината за перење Samsung WR9900M овозможува едноставно и брзо да додадете заборавени парчиња облека или дополнителен детергент откако ќе започне циклусот на перење. Може лесно да додадете и рачно испрана облека што само сакате да се исплакне или исцеди.

Машина за перење со Add Wash Машина за перење со Add Wash

Рерна

Двојна врата

Рерната Flex Duo на Samsung има уникатна двојна врата со шарка на средината, со којашто рерната се дели на две и се овозможува посебен пристап до горната и долната половина. Ова ви овозможува максимално да го искористите целиот простор на рерната и да заштедите енергија.

Рерна со двојна врата Рерна со двојна врата

Робот правосмукалка

Чистење одредени точки

Лице во инвалидска количка може да го користи далечинскиот управувач за отстранување на нечистотиите од одредени точки.

Робот правосмукалка за чистење одредени точки Робот правосмукалка за чистење одредени точки

Индукција

Virtual Flame Technology™

Со Virtual Flame Technology™, корисниците може да проверат дали е вклучена индукциската плотна и колку е загреана.

Технологија Virtual Flame за индукциски плотни Технологија Virtual Flame за индукциски плотни

FlexZone и магнетен потенциометар

Со детекцијата на садот, може да се избегне избирањето на ринглата или менувањето на положбата на садот, а магнетниот потенциометар може да се постави или отстрани од горниот дел на индукциската плотна заради лесно контролирање на температурата.

FlexZone и магнетен потенциометар за рингли FlexZone и магнетен потенциометар за рингли

Општо

Пристапен звук
Корисничко доживување

Лицата со оштетен вид може да ги разликуваат карактеристиките со звучна скала.

Општо: корисничко доживување со пристапен звук Општо: корисничко доживување со пристапен звук

SmartThings

Можете да го проверувате и да управувате со состојбата на апаратот во секое време и од секаде, како и да им се даваат гласовни повратни информации на корисниците со оштетен вид.

Општо: SmartThings Општо: SmartThings