Galaxy A50 (Dual SIM)

SM-A505FZWSSEE

 • Екран што ти дава поширок поглед на светот
 • Врвен дизајн во неверојатни бои
 • Клучот е во твојот отпечаток на прст

Одбери боја

Galaxy A50

Galaxy A50 Galaxy A50

Екран што ти дава поширок поглед на светот

Биди уште поблиску до тоа што ти е важно со Galaxy A50 и екранот Infinity-U од 6,4 инчи. Екран со целосна ширина, од раб до раб. Телефон што е практично без рамка. Со резолуцијата FHD+ и боите sAMOLED сега може слободно да се задлабочиш во омилените влогови и видеопреноси.

Екран што ти дава поширок поглед на светот Екран што ти дава поширок поглед на светот

*Сликите се симулирани за потребите на илустрирање.** Дисплеј Infinity: речиси без рамка, целосно предно стакло, екран од раб до раб.***Екран измерен по дијагонала како целосен правоаголник, не сметајќи ги заоблените агли. Видливата површина е помала заради заоблените рабови и отворите за камерите.

Врвен дизајн во неверојатни бои

Galaxy A50 претставува чисто естетско совршенство. Без оглед дали ќе се одлучиш за модерна бела или црна боја или за модел со преубави корални или сини нијанси, тенкиот апарат совршено ќе лежи во твојата рака. Од сите страни е мазен и беспрекорно заоблен, од задната страна има облога 3D Glasstic, а на екранот се наоѓа скенер за отпечаток на прст.

Врвен дизајн во неверојатни бои Врвен дизајн во неверојатни бои

Три камери за забележување на сите живописни моменти

Трите камери на Galaxy A50 опфаќаат ултраширока камера што дава можност за сликање во видливото поле со широчина од 123 степени, како човечко око, како и камера од 25 МР (F1,7) за сликање на јасни и добро осветлени фотографии во текот на целиот ден. За да се дополни приказната, тука е длабинската камера од 5 МР што ја приспособува фокусната далечина.

Три камери за забележување на сите живописни моменти Три камери за забележување на сите живописни моменти

Три начини на фотографирање

Три камери за фотографирање на живот во движење. Опфати повеќе со еден кадар или фотографирај незаборавни моменти во различно осветлување. Фотографиите сликани дење се остри, а сликите фотографирани ноќе се подобро осветлени со намален шум и појасни детали. Сега може дури и да пробаш различни можности за заматување на заднината и да ги истакнеш објектите што ги сликаш.

Три начини на фотографирање Три начини на фотографирање

Три начини на фотографирање

Три камери за фотографирање на живот во движење. Опфати повеќе со еден кадар или фотографирај незаборавни моменти во различно осветлување. Фотографиите сликани дење се остри, а сликите фотографирани ноќе се подобро осветлени со намален шум и појасни детали. Сега може дури и да пробаш различни можности за заматување на заднината и да ги истакнеш објектите што ги сликаш.

Три начини на фотографирање Три начини на фотографирање

Три начини на фотографирање

Три камери за фотографирање на живот во движење. Опфати повеќе со еден кадар или фотографирај незаборавни моменти во различно осветлување. Фотографиите сликани дење се остри, а сликите фотографирани ноќе се подобро осветлени со намален шум и појасни детали. Сега може дури и да пробаш различни можности за заматување на заднината и да ги истакнеш објектите што ги сликаш.

Три начини на фотографирање Три начини на фотографирање
 • *Сликите се симулирани за потребите на илустрирање.

Оптимизирање на кадарот за слики што ќе посакаш да ги споделиш

Една фотографија е сѐ што ти е потребно. Без оглед дали фотографираш храна, својот миленик или работи што ги сакаш, функцијата Оптимизација на кадар ја препознава и ја подобрува фотографијата користејќи вештачка интелигенција. Со тоа добиваш оптимално ниво на осветленост, заситување и уште многу повеќе, а твоите фотографии се исти како и објектите што ги гледаш во реалноста.

Оптимизирање на кадарот за слики што ќе посакаш да ги споделиш Оптимизирање на кадарот за слики што ќе посакаш да ги споделиш

Оптимизирање на кадарот за слики што ќе посакаш да ги споделиш

Една фотографија е сѐ што ти е потребно. Без оглед дали фотографираш храна, својот миленик или работи што ги сакаш, функцијата Оптимизација на кадар ја препознава и ја подобрува фотографијата користејќи вештачка интелигенција. Со тоа добиваш оптимално ниво на осветленост, заситување и уште многу повеќе, а твоите фотографии се исти како и објектите што ги гледаш во реалноста.

Оптимизирање на кадарот за слики што ќе посакаш да ги споделиш Оптимизирање на кадарот за слики што ќе посакаш да ги споделиш
 • *Сликите се симулирани за потребите на илустрирање.**Достапни се 20 режими за Оптимизација на кадарот: Храна, Лице, Цвеќиња, Ентериер, Куче, Пејзажи, Зеленило, Дрвја, Небо, Планини, Плажи, Залез на сонцето, Водни површини, Градски улици, Ноќ, Водопад, Снег, Птици, Текст.***Точноста на функцијата Оптимизација на кадарот зависи од условите на снимање, како што е присуство на повеќе субјекти, нефокусираност или движење на субјектот.

Откривањето грешки ти помага да ја поправиш фотографијата

Функцијата Откривање грешки регистрира треперење, заматена и заднинска светлина и те известува дека треба повторно да сликаш. Со други зборови, ќе фотографираш вистински слики во вистинско време.

Откривањето грешки ти помага да ја поправиш фотографијата Откривањето грешки ти помага да ја поправиш фотографијата

Откривањето грешки ти помага да ја поправиш фотографијата

Функцијата Откривање грешки регистрира треперење, заматена и заднинска светлина и те известува дека треба повторно да сликаш. Со други зборови, ќе фотографираш вистински слики во вистинско време.

Откривањето грешки ти помага да ја поправиш фотографијата Откривањето грешки ти помага да ја поправиш фотографијата

Откривањето грешки ти помага да ја поправиш фотографијата

Функцијата Откривање грешки регистрира треперење, заматена и заднинска светлина и те известува дека треба повторно да сликаш. Со други зборови, ќе фотографираш вистински слики во вистинско време.

Откривањето грешки ти помага да ја поправиш фотографијата Откривањето грешки ти помага да ја поправиш фотографијата
 • *Сликите се симулирани заради потребите на илустрирање. ** Точноста на функцијата Откривање грешки зависи од условите во опкружувањето и од објектот што се снима.***Детекцијата на треперење и заматување најдобро функционира кога на сликата се наоѓаат до три лица, на оддалеченост од 1,5 метри од камерата.****Детекција на заднинската светлина се јавува еднаш во 24 часа во случај на откривање.

За уште подобро селфи

Селфито и треба да излезе добро. Предната камера од 25 МР снима јасни фотографии и на дневна светлина и ноќе затоа што внесува повеќе светлина. Сега нонстоп може да уживаш во сјајни селфи фотографии. Фокусот за селфи лесно ја заматува заднината и тебе те става во преден план. Сега е момент за сликање.

За уште подобро селфи За уште подобро селфи

*Сликите се симулирани за потребите на илустрирање.

Нека дојде до израз твојата личност

Сега имаш достапно уште повеќе начини за да се изразиш. Направи свои лични AR емотикони и прати им ги на пријателите за да знаат како се чувствуваш. Пробај различни AR етикети, филтри и печати и направи забавни фотографии - без зборови.

Нека дојде до израз твојата личност Нека дојде до израз твојата личност

*Сликите се симулирани за потребите на илустрирање.

Клучот е во твојот отпечаток на прст

Galaxy A50 се одликува со високотехнолошка биометриска проверка на идентитетот. Скенерот за отпечаток на прст на екранот го препознава твојот единствен отпечаток на прст, што значи дека ти си единствената личност што може со едно лесно движење да притисне и да го отклучи телефонот.

Клучот е во твојот отпечаток на прст Клучот е во твојот отпечаток на прст

*Ако се користи заштитна фолија, треба да се провери дали е возможно со неа да се користи сензорот за отпечаток на прст на екранот.

Наполнета батерија во текот на целиот ден

Додека се забавуваш и уживаш во животот, потребен ти е телефон што нема да се испразни. Батеријата со капацитет од 4000 mAh (типично)* овозможува стриминг, делење на содржини и играње во текот на целиот ден. Па и ако малку претераш, со Galaxy A50 може да користиш брзо полнење од 15 W.

Наполнета батерија во текот на целиот ден Наполнета батерија во текот на целиот ден

*Tипична вредност тестирана во независна лабораторија. Типичната вредност е проценета средна вредност, земајќи ги предвид отстапувањата во капацитетот на батериите меѓу примероците на батериите што се тестирани според стандардот IEС 61960. Оценетиот (минимален) капацитет е 3900 mAh. Вистинското времетраење на батеријата зависи од мрежното опкружување, образецот на употреба и од други фактори.

Направи повеќе со Bixby

 • *Некои функции Bixby можеби нема да бидат достапни, во зависност од земјата, регионот, апаратот, функциите или од јазикот.**Сите наведени спецификации и описи може да се разликуваат во однос на реалните спецификации и описи на производите. Содржината во внатрешноста на екранот и сликите се симулирани само заради илустрација. Сите функции, достапност, особини, спецификации, графички елементи и други информации за производот во овој документ се подложни на промени без најава или обврска.
 • *Некои функции Bixby можеби нема да бидат достапни, во зависност од земјата, регионот, апаратот, функциите или од јазикот.**Сите наведени спецификации и описи може да се разликуваат во однос на реалните спецификации и описи на производите. Содржината во внатрешноста на екранот и сликите се симулирани само заради илустрација. Сите функции, достапност, особини, спецификации, графички елементи и други информации за производот во овој документ се подложни на промени без најава или обврска.
 • *Некои функции Bixby можеби нема да бидат достапни, во зависност од земјата, регионот, апаратот, функциите или од јазикот.**Сите наведени спецификации и описи може да се разликуваат во однос на реалните спецификации и описи на производите. Содржината во внатрешноста на екранот и сликите се симулирани само заради илустрација. Сите функции, достапност, особини, спецификации, графички елементи и други информации за производот во овој документ се подложни на промени без најава или обврска.

Фокусирај се на тоа што ти е потребно

Корисничкиот интерфејс One UI ти помага да се фокусираш на тоа што ти е навистина важно. Хардверот и софтверот функционираат заедно, а содржината и функциите ти се на дофат на раката и може брзо и лесно да им пристапиш. Ноќниот режим користи го за пријатна работа во темнина, а со јасните и интуитивни визуелни контроли употребата на телефонот ќе стане лесна навика.

Фокусирај се на тоа што ти е потребно Фокусирај се на тоа што ти е потребно

*Достапноста на функциите, апликациите и на услугите на корисничкиот интерфејс One UI зависи од апаратот, верзијата на оперативниот систем и од земјата.**Сликите на апаратот и екранот се симулирани заради потребата на илустрирање.

Соодветна мобилна безбедност

 • *Достапноста на оваа услуга зависи од земјата. **Сликите се симулирани за потребите на илустрирање.
 • *Достапноста на оваа услуга зависи од земјата. **Сликите се симулирани за потребите на илустрирање.

Спецификации

 • CPU-брзина 2.3GHz, 1.7GHz
 • Резолуција (Главен дисплеј) 2340 x 1080 (FHD+)
 • Време на репродуцирање аудио (часови) До 92

{{family.currentModel.displayName}}

{{family.currentModel.modelCode}}

{{model.prices.currentPriceDisplay}}
Од {{model.prices.monthlyPrice}} / месечно за {{model.prices.months}} мин
или {{model.prices.currentPriceDisplay}}
{{model.prices.priceDisplay}} {{model.prices.savePrice}}
 • {{summary.title}}

  {{summary.value}}{{summary.unit}}

 • {{summary.title}}

  {{summary.altText}} {{summary.altText}}

Спореди ги моделите

Спореди со слични предмети

НЕОДАМНА ПРЕГЛЕДАНО

From $159.00/mo or $125,900.500
$1,000.00 Save $1,000.00

*Карактеристиките, спецификациите и визуелните елементи на производот се предмет на промени.

*Времетраењето на батеријата е на основа на лабораториски мерења на компанијата и може да варира во зависност од прилагодувањето на уредот, начинот на користење и условите во кој уредот функционира.

*Слика на Galaxy Note20 Ultra кој лежи свртен со лицето надолу најгоре на страницата симулирана за илустрација.

*Слика на отворен Galaxy Z Fold2 гледан од предната страна со графички тапет со пеперутка на екранот најгоре на страницата симулирана за илустрација.В32

*Корисничката меморија е помала од вкупната меморија на уредот поради оперативниот систем кој се користи за работата и функционалноста на уредот. Достапната корисничка меморија ќе варира во зависност од мобилниот оператор и новите надградби на оперативниот систем.

*Мрежите што го поддржуваат уредот може да се разликуваат во зависност од регионот и операторот.

*Типичната вредност е тестирана во лабараториски услови од трета страна. Типичната вредност претставува просечна вредност земајќи го во предвид отсапувањето на капацитетот на батеријата помежу примероците тестирани според стандардот IEC 61960. Проценетиот (минимален) капацитет е 3,900 mAh. Вистинската издржливост на батеријата може да варира во зависност од мрежата, навиките за употреба и многу други фактори.

*Дијагонално мерено, димензиите на екранот на GalaxyA50 се 162.1mm (6.4") кога се мерат како целосни правоаголници и 157.6mm (6.2") кога се земаат во предвид и заоблените агли; вистинската видлива површина е помала поради заоблените агли и отворите на камерата.