Fotografia

Si të bëni shkëlqyeshëm fotografimin
e kafshëve shtëpiake brenda disa minutash

Mësoni të bëni portrete të mahnitshme të kafshëve shtëpiake të cilave edhe ju nuk mund t’u rezistoni.

Një pozë në studio me fytyrën përpara e një qeni të veshur me një shall festiv të kuq dhe të bardhë, ka drita që vezullojnë në degët pas tij. Një pozë në studio me fytyrën përpara e një qeni të veshur me një shall festiv të kuq dhe të bardhë, ka drita që vezullojnë në degët pas tij.

Sezoni i festave më në fund ka mbërritur tek ne dhe cila është mënyra më e mirë për të përqafuar festimet sesa disa fotografi të adhurueshme të kafshëve shtëpiake? Pavarësisht nëse jeni një fotografi amator i kafshëve shtëpiake duke kërkuar të përmirësoni aftësitë tuaja ose thjesht dëshironi të shtoni faktorin e lezetshëm në kartolinat tuaja të përvitshme të festave, këtu janë disa këshilla të fotografimit të kafshëve shtëpiake që do t’ju ndihmojnë të regjistroni vëmendjen e mikut tuaj me gëzof dhe t’i bëni të duken të përsosur në fotografi.

Një mace e bardhë me sy jeshil mahnitës e ulur brenda një shtëpie për kafshë shtëpiake që është në formën e një peshku. Një mace e bardhë me sy jeshil mahnitës e ulur brenda një shtëpie për kafshë shtëpiake që është në formën e një peshku.

Mbajeni ambientin të njohur

Pra, i gjithë qëllimi i kësaj loje të fotografimit të kafshëve shtëpiake është të tregojë personalitet dhe karakter. Për ta bërë këtë, duhet të regjistroni në një mjedis të njohur. Nëse Fido nuk ka qenë në një studio më parë, atëherë pse doni ta çoni në një vend të panjohur? Do të bëni pozën tuaj të përsosur kudo që kafsha juaj shtëpiake ndjehet aq rehat sa për t’u qetësuar për kamerën, kështu që rehatojeni. Ose shkoni tek vendi i tyre i lumturisë (parku për qen, kopshti i pasmë, etj.) ose regjistroni në shtëpi ku nuk do të kenë shqetësime dhe nuk do të keni probleme me ta.

Një qen kafe dhe i bardhë me një kapele të kuqe dhe të bardhë të Babagjyshit dhe një shall gri i ulur përpara një vatre në një rrugicë të bardhë, ka drita vezulluese në sfond. Një qen kafe dhe i bardhë me një kapele të kuqe dhe të bardhë të Babagjyshit dhe një shall gri i ulur përpara një vatre në një rrugicë të bardhë, ka drita vezulluese në sfond.
KËSHILLË
Me veshje, më pak është më shumë. Një aksesor i vetëm mund të japë shprehje pa e mbingarkuar kafshën tuaj shtëpiake.

Rrisni lezetshmërinë me kostume

Mënyra e përsosur për të regjistruar mikun tuaj më të mirë përherë në frymën e festave është që t’i vishni ata. Një kapele e Babagjyshit, çizme ose edhe thjesht një shall mund të shtojnë elementë argëtues dhe festivë tek pozat tuaja. Kafsha juaj shtëpiake ose do t’i dojë ose do t’i urrejë këto shtesa të adhurueshme, kështu që mos i detyroni nëse nuk u pëlqejnë. Por nëse me të vërtetë e doni atë pozë, përpiquni ta shpërbleni kafshën tuaj shtëpiake sa herë që ulen dhe qëndrojnë të veshur me kostum. Shpejt do të zbuloni se janë më të interesuar tek ushqimet dhe janë të gatshëm ta tolerojnë atë veshje për aq kohë sa ju duhet të bëni fotografinë.

Një pozë në profil e një qeni kafe dhe të bardhë që ka veshur çizme wellington dhe një shall gri, ai është duke qëndruar përballë një muri të bardhë. Një pozë në profil e një qeni kafe dhe të bardhë që ka veshur çizme wellington dhe një shall gri, ai është duke qëndruar përballë një muri të bardhë.
Një qen i zi është duke u përkundur nga i zoti në një pozë të stilit selfi.  Mund të shihni vetëm fytyrën e qenit dhe trupin e të zotit. Imazhi është vendosur në kuadër me vizatime të S Pen të festave të Krishtlindjes. Një qen i zi është duke u përkundur nga i zoti në një pozë të stilit selfi.  Mund të shihni vetëm fytyrën e qenit dhe trupin e të zotit. Imazhi është vendosur në kuadër me vizatime të S Pen të festave të Krishtlindjes.
Një S Pen blu i anuar ndaj një sfondi të bardhë. Një S Pen blu i anuar ndaj një sfondi të bardhë.
S Pen
Bëni selfi me kafshën tuaj shtëpiake duke përdorur S Pen në Galaxy Note10 si një telekomandë për kamerën tuaj.

Kini kujdes për syrin e kuq

Ndërsa është e përsosur për skena me dritë të paktë, një blic mund të frikësojë kafshën tuaj shtëpiake dhe të shkatërrojë çdo shpresë që mund të keni për një fotografi të këndshme. Kështu që përkundrazi priruni drejt dritës natyrale. Shmangni pamjen që i druhemi të syrit të kuq në fotografitë tuaja të lezetshme të qenve duke regjistruar jashtë gjatë ditës. Nëse jeni brenda dhe mbështeteni tek drita artificiale, përpiquni të krijoni një blic të tërthortë, duke drejtuar një dritë në tavan në vend që të jetë drejtpërdrejt tek subjekti juaj. Kjo do të krijojë një pamje më të butë (dhe më të përqafueshme).

Një qen bernez i malit duke luajtur në dëborë, ai është duke vështruar kamerën. Një qen bernez i malit duke luajtur në dëborë, ai është duke vështruar kamerën.

Shfaqni njëfarë personaliteti

Kur bëhet fjalë për regjistrimin e karakterit të veçantë të kafshës tuaj shtëpiake, pozat e veprimit janë ato ku shkëlqen. Nëse kafsha juaj shtëpiake është e tipit që i pëlqen të luajë, këto duhet të jenë në krye të listës tuaj të pozave. Inkurajojini ata të vrapojnë rreth e rrotull dhe të luajnë. Pastaj tërhiqni vëmendjen e tyre duke përdorur një lodër angëlluese ose diçka të ngjashme (madje mund të luani tinguj që do t'i përgjigjen pajisjes tuaj Bixby). Megjithatë, kini kujdes me lodrat ose tingujt që e dini se do ta bëjnë kafshën tuaj shtëpiake shumë të lëvizshëm dhe vështirë për ta fotografuar. Slow mo  është kryesori këtu—kështu që luani me veçorinë Super Slow-mo në pajisjen tuaj Galaxy. Dhe mos harroni të kyçni fokusin për të shmangur imazhe të turbullta.

Një mace laramane duke parë kamerën me putrat e saj në të dyja anët e lentes. Perspektiva e bën të duket sikur macja ka bërë një selfie të saj. Një mace laramane duke parë kamerën me putrat e saj në të dyja anët e lentes. Perspektiva e bën të duket sikur macja ka bërë një selfie të saj.

Bëhuni krijues me perspektivën

Për portrete të kafshëve me të vërtetë tërheqës , regjistroni kafshën tuaj shtëpiake nga bota e tyre. Përkuluni, uluni në gjunjë ose shtrihuni, në mënyrë që kamera juaj të jetë në ose nën nivelin e syrit. Kjo do të ndihmojë që t’i bëjë karakteristikat e kafshën tuaj shtëpiake të duken më të mëdha, gjë që rrit faktorin e lezetshëm një mijë herë. Gjithashtu mund të përpiqeni të ndryshoni kënde që të duket sikur kafsha juaj shtëpiake është një mjeshtër i selfit. Për ta bërë këtë, përdorni një Lente më kënd të gjerë dhe regjistroni nga një nivel i ulët. Kërcisni gishtërinjtë ose mbani ushqime pranë lentes dhe kur kafsha juaj shtëpiake të prekë telefonin, bëni pozën.

Regjistroni fotografinë e përsosur të kafshës shtëpiake

Çojeni fotografimin tuaj të festave të kafshëve shtëpiake në lartësi të reja ngazëlluese me Galaxy Note10 dhe S10.

Lexoni këto histori më pas