Fotografia

Arti i një Foodstagram

Këshillat e Isabelle Cheng për fotografitë e ushqimeve janë po aq të mira sa për t’u ngrënë.

Nga Isabelle Cheng
@allons.y
Fotografi të ushqimeve nga Isabelle Cheng Fotografi të ushqimeve nga Isabelle Cheng

Sekreti i fotografive të ushqimeve që vlejnë të jenë në Instagram? Praktika, durimi dhe një kamera e shkëlqyer. Po ju çoj pas skenave për të parë sekretet e stilistëve të ushqimeve dhe për të mësuar sesi të bëni fotografinë e përsosur të ushqimeve.

Fotografi të ushqimit të bëra me Galaxy Note8 Fotografi të ushqimit të bëra me Galaxy Note8
Regjimi i Ushqimit në Galaxy Note8 Regjimi i Ushqimit në Galaxy Note8
Regjimi ushqim
Kamera Galaxy Note8 ka Regjimin e Ushqimit të përfshirë për të bërë që ngjyra dhe hollësitë e çdo pjate të dalin në pah.

Gjithçka ka të bëjë me atmosferën

Si një stiliste e ushqimeve, mësimi më i mirë që kam mësuar është se njerëzit reagojnë ndaj atmosferës që krijoj po aq sa edhe ndaj ushqimeve. Merrni frymëzim nga ajo që është rreth jush. Merrni hedhësin e kremit dhe enët e kuzhinës ose shfaqni pllakat e mahnitshme të dyshemeve për të vendosur elementë të ndryshëm në fotografi. Janë hollësitë e vogla që do të mbushin kuadrin dhe do t’i shtojnë gjendjen shpirtërore fotografisë.

Përdorni rrjetën për të rreshtuar fotografitë e ushqimit në Galaxy Note8 Përdorni rrjetën për të rreshtuar fotografitë e ushqimit në Galaxy Note8
Këshillë
Qëndroni në një karrige ose shkallë të vogël për të bërë fotografitë më të mira të gjithë skenës.

Ide të shkëlqyera për dritë të paktë

Ndërsa duket se të gjitha fotografitë e mia të ushqimeve janë bërë në dritë natyrale të shkëlqyeshme, shpesh unë përfundoj në një dhomë me dritë të paktë ose të errët në përpjekje për të bërë fotografinë e përsosur. Nëse gjendja e ndriçimit nuk është ideale, gjithnjë aktivizoj cilësimin profesional në Galaxy Note8 tim. Hapja e dyfishtë do të përdorë në mënyrë intuitive kamerën e pasme për të regjistruar fotografi të qarta pavarësisht nga ndriçimi. Nëse është një dhomë jashtëzakonisht e errët, shpesh e kaloj ISO tim në një numër më të lartë dhe rregulloj balancën e të bardhës.

Shtoni lëvizje tek fotografia

Shtuarja e lëvizjes tek fotografia është një mënyrë e shkëlqyer për të shtuar realizëm në fotografi dhe ju jep atë ndjenjën “e momentit”. Shtoni veprimin kollaj duke përfshirë duar në fotografi; kërkojini dikujt që të hedhë shurup panje ose buke të thekur franceze ose të përzjejë qumështin dhe sheqerin në kafe. Shtypja e shkrehësit mund të jetë e ndërlikuar në këto momente, kështu që më pëlqen të përdor pozën me Shpërthim. Në këtë mënyrë, marr atë momentin ekzakt kur shurupi është duke pikuar në mënyrë të përsosur pa asnjë turbullim.

“Mënyra më e mirë për të krijuar lëvizje është të lëvizni. Ushqimi mund të jetë i palëvizshëm, por ju nuk jeni.”

- Isabelle Cheng

Samsung Sessions: Do x The Moment (Creating a Mood) Samsung Sessions: Do x The Moment (Creating a Mood)

Krijoni një gjendje shpirtërore

Shikoni videon time të Sesioneve Samsung për të parë sesi i krijoj fotografitë e mia duke përdorur rregullin e të tretave dhe hapësirës negative.

Bëni fotografi si një stilist i ushqimeve

Pavarësisht nëse jeni duke bërë fotografi të bukës së thekur me avokado për argëtim ose duke bërë poza për t’u bërë yll në Foodstagram, Galaxy Note8 ka të gjitha mjetet që ju nevojiten për të qëndruar në krye të lojës tuaj të fotografive të ushqimeve.

Shkruar nga

Isabelle Cheng

Isabelle është një stiliste, fotografe dhe krijuese e përmbajtjes dixhitale e pavarur e specializuar në ushqime, produkte dhe mënyrën e jetesës.

Lexoni këto histori më pas