Fotografia

6 lente të domosdoshme që janë thelbësore për fotografinë

Pavarësisht nëse jeni duke kërkuar që të rafinoni fotografinë tuaj të arkitekturës ose të krijoni fotografi të ushqimit që ju bëjnë të entuziazmoheni, ekziston një lente për atë punë.

Pozë e fotografisë së orës së artë e një gruaje ulur në fushën e tenisit, pozë nga afër efotografisë së ushqimeve, një grup njerëzish që ecin brenda Oculus në Qendrën Botërore të Tregtisë në Qytetin e Nju Jorkut Pozë e fotografisë së orës së artë e një gruaje ulur në fushën e tenisit, pozë nga afër efotografisë së ushqimeve, një grup njerëzish që ecin brenda Oculus në Qendrën Botërore të Tregtisë në Qytetin e Nju Jorkut

Vjen një kohë kur çdo fotograf vendos të dalë jashtë çantës së kamerës dhe të eksperimentojë me lente të reja për fotografi të nivelit të ardhshëm. Por me kaq shumë opsione nga të cilat mund të zgjidhni, cilat duhet të përdorni – dhe kur? Përpara sesa të hutoheni për lentet e kamerave, mendoni për llojet e fotografive që do t’ju pëlqente të bëni. Ka të ngjarë se këto gjashtë lente do t’i bëjnë ato momente të paharrueshme që të shkëlqejnë.

Poza të fotografisë së rrugës e një burri të mbështetur ndaj murit Poza të fotografisë së rrugës e një burri të mbështetur ndaj murit
Pjesa e pasme e një telefoni Galaxy S10+ me prizëm të bardhë me lenten e Hapjes së Dyfishtë, me pjesën e përparme të një telefoni të zi Galaxy S10+ që vendoset pak sipër tij Pjesa e pasme e një telefoni Galaxy S10+ me prizëm të bardhë me lenten e Hapjes së Dyfishtë, me pjesën e përparme të një telefoni të zi Galaxy S10+ që vendoset pak sipër tij
Hapje e Dyfishtë
Bëni fotografi të mprehta nga agimi në muzg me një lente që i përshtatet çdo drite – ose mungese të saj.

Për magjinë e fotografisë së rrugës, zgjeroni vështrimin tuaj

Siç mund të keni supozuar nga emri, lentja e këndit të gjerë ju lejon të merrni një pamje më të gjerë të asaj që jeni duke u përpjekur të fotografoni (mendoni: murale të shtrirë dhe madhështi arkitekturore). Në thelb, çdo herë që dëshironi të regjistroni gjithçka që mund t’ju shohin sytë në një kuadër të vetëm dhe më shumë, një kënd i gjerë mund ta bëjë punën pa prerë ndonjë detaj të rëndësishëm ose fytyrë. Më e mira nga të gjitha, ju keni as pse të ecni pas për të bërë pozën – edhe në mjedise të ngushta. Fakt argëtues: fotografët e pasurive të patundshme përdorin fotografinë me kënd të gjerë pikërisht për këtë arsye.

Një burrë ulur në pjesën e sipërme të një parvazi, një grua duke kërcyer përpara një murali dhe një makinë taksi që shkon përmes qytetit Një burrë ulur në pjesën e sipërme të një parvazi, një grua duke kërcyer përpara një murali dhe një makinë taksi që shkon përmes qytetit
Fotografia e peizazhit të Nju Jorkut Fotografia e peizazhit të Nju Jorkut
KËSHILLË
Sa më i ulët numri i gjatësisë së fokusit, aq më shumë pamje do të futet në kuadrin tuaj.

Për peizazhe panoramike, përdorni ultra të gjerë

Nëse keni nevojë për më shumë nga këndi juaj i gjerë, vendosni syrin tek një lente e këndit ultra të gjerë : shoqëruesi më i mirë i udhëtimit—dhe për një arsye të mirë. Me një gjatësi të fokusit prej më pak se 24mm (më e shkurtra e të gjitha llojeve të lenteve), fusha e shikimit prej 123 gradësh e ultra të gjerës regjistron panoramën e syrit të njeriut, kështu që ajo që shikoni është ajo që merrni. Jemi duke parë poza gjithëpërfshirëse të horizontit Qytetit të Nju Jorkut, pamjen e plotë të Kalderës në Santorini ose të Liqenit Luizë në Banf – përfshirë edhe majat e maleve. E meta? Fotografitë tuaja do të përjetojnë njëfarë shtrembërimi nga përpjekja për të përfshirë një perspektivë aq të gjerë në një pozë. Për fat, telefona si Galaxy S10 përfshijnë një veçori të korrigjimit të lentes ultra të gjerë në Kamerën Ultra të Gjerë në mënyrë që t’i kurseni vetes problemet e redaktimit të fotografive pas pushimeve tuaja.

Tre selfie të një gruaje me efektin gradual të fotografisë bokeh Tre selfie të një gruaje me efektin gradual të fotografisë bokeh

Për selfie të mira, ngrini standardet tuaja

Pavarësisht sesa të përsosur na bëjnë të dukemi ato filtra të fytyrës, kthimi tek bazat e fotografisë për një portret të plotë mund të bëjë një dallim të madh. Mbërrin lentja standarde prim. Atë që gjatësisë së fokusit fiks të saj i mungon në sferë, e kompenson në cilësi më të mprehtë të imazhit dhe një thellësi më të fortë të sferës—kështu që mund të izoloni subjektin tuaj nga një sfondi të mjegulluar. Për të rritur efektin bokeh në selfiet tuaja, luani me kamerat si Kamera e Thellësisë RGB në Galaxy S10+ për të bërë që fytyra juaj të dallohet qartë ndaj atij sfondi. Super artistik.

Poza mjaft nga afër e hundës së qenit Poza mjaft nga afër e hundës së qenit

Për takime intime, përdorni plotësisht makron

A keni nevojë për ndihmë që të bëni poza mjaft nga afër që përsëri do të shfaqen të mprehta? Makro është lentja juaj. Pak situata mund të kërkojnë fotografinë makro, por kur ndodh, rezultatet janë magjepsëse. Mund ta përdorni për të zmadhuar detajet në një lule ose insekt të veçantë që ndeshët në një ekskursion ose të regjistroni poza të ushqimit për Instagram si arti juaj i lates së përsosur. Nëse jeni duke kërkuar të parën, synoni për herët ora e artë – një kohë ideale për të bashkuar makron me fotografi të natyrës. Ndonjë vesë e mëngjesit ose pak mjegull që futet në pozë mund të shtojë disi atmosferë në fotografinë tuaj dhe t’i japë asaj jetë.

Fotografi të ushqimit poza e artit të lates, pozë makro e gjetheve të bimës Fotografi të ushqimit poza e artit të lates, pozë makro e gjetheve të bimës
Një burrë duke praktikuar marifete në skejtbord duke përdorur një parmak të shkallëve Një burrë duke praktikuar marifete në skejtbord duke përdorur një parmak të shkallëve

Për çështje të përkushtimit, zvogëloni

Nëse makro ndjehet shumë pranë për rehati dhe dëshironi t’i mbani opsionet tuaja të hapura, lentja e zmadhimit është alternativa më e mirë. Ideal për fotografi të paplanifikuara ose fotografi të kafshëve të egra, lentja e zmadhimit mund të ndryshojë gjatësive e fokusit të saj për të pasur një sferë të pozave të ndryshme (përfshirë nga afër) ndërsa qëndroni pa lëvizur në një vend. Më e mira nga të gjitha, mund të bëni fotografitë shpejtë ndërsa kaloni në fokusimin automatik – i përsosur për ato momente kur nuk mund të humbisni asnjë çast.

Fotografi e një burri dhe një gruaje që qëndrojnë në verandën e dyqanit Fotografi e një burri dhe një gruaje që qëndrojnë në verandën e dyqanit

Për gjithçka tjetër, ekziston telefoto

Ndërsa lentja e telefotos është e njohur më mirë për të regjistruar skena nga larg, aftësitë e saj padyshim nuk mbarojnë atje. Pavarësisht nëse dëshironi të përmirësoni veçoritë më të mira të mikut tuaj përmes thellësisë së cektë të fushës së tij ose të nxirrni në pah detaje të tjera përmes kapacitetit të tij të zmadhimit, bukuria e kësaj lente qëndron tek gjithëanshmëria e saj e plotë për të gjitha. Është e përsosur për të regjistruar yje të largët në fotografinë e natës ose poza të fitimit të lojës në një lojë sportive.

Një pozë e fotografisë së qiellit që paraqet një urë, detaje arkitekturore të ndërtesës Oculus në Qytetin e Nju Jorkut, fotografia e perëndimit të diellit portreti i një gruaje Një pozë e fotografisë së qiellit që paraqet një urë, detaje arkitekturore të ndërtesës Oculus në Qytetin e Nju Jorkut, fotografia e perëndimit të diellit portreti i një gruaje

Nëse jeni të lodhur prej mbajtjes së çantës tuaj të kamerës

Seria Galaxy S10 e bën të mundur të keni një grup të plotë të lenteve në xhepin tuaj. Çiftuar me veçori inteligjente të kamerës si Optimizuesi i Skenës, mund të regjistroni si një profesionist pa peshën e shtuar.

Lexoni këto histori më pas

*Veçoritë e Galaxy S10+ ndryshojnë sipas vendit.