Life Hacks

Крупен кадар на Heize и Марк Аланте

Разговор за музичка инспирација и соработка.

Heize во нејзиното студио Heize во нејзиното студио

Кога принцезата на К-попот Heize и прославениот уметник Марк Аланте се здружија за да го копродуцираат музичкото видео Џенга кое котира високо на топ-листите, ниеден од нив не знаеше што да очекува. За да се справат со оддалеченоста меѓу нив и различните креативни стилови, тие користеа Samsung Notebook 9 и S Pen.

Heize во нејзиното студио Heize во нејзиното студио

Heize: Суперѕвезда на К-попот

Пејачката/текстописец Heize се стекна со меѓународна слава создавајќи приказни со модерни, а сепак емотивни вокали и аренби мелодии. Јужнокорејската пејачка често патува на турнеи околу светот и го користи нејзиниот Notebook 9 Pen како најдобра креативна алатка.

„Музичката инспирација не ми доаѓа кога седнувам да пишувам. Напротив, ми доаѓа ненадејно кога работам нешто друго, играм или спијам.“

–Heize

Heize работи со Samsung Notebook 9 Pen. Heize работи со Samsung Notebook 9 Pen.
Марк Аланте работи со Notebook 9 Pen Марк Аланте работи со Notebook 9 Pen

Марк Аланте: Прославениот илустратор

Уметникот Марк Аланте е познат по својот уникатен стил и глобалниот контекст. Мешајќи ги западните ликовни техники со традиционалните источни бои, Марк ја користи својата уметност како одраз на сопственото кинеско-француско потекло и сѐ поголемата светска глобализација.

Heize – Џенга (со Гаеко) Heize – Џенга (со Гаеко)

Раѓањето на Џенга

Заедно, го создадоа новиот сингл „Џенга“, којшто котира високо на топ-листите. Инспирирана од нивната соработка, песната навлегува длабоко во идеите за слобода и изразување додека и двајцата го истражуваат светот од поинаква перспектива. За да го одбележи хитот, Марк создаде придружни уметнички дела со живописни бои и фини детали.

Едно од оригиналните дела на Марк Аланте за видеото „Џенга“. Едно од оригиналните дела на Марк Аланте за видеото „Џенга“.

„Преминот од традиционално во дигитално скицирање и боење за мене беше брз.“

– Марк

Марк Аланте работи на Samsung Notebook 9 Pen Марк Аланте работи на Samsung Notebook 9 Pen

Основниот детаљ за соработката

Со Samsung Notebook 9 Pen, може да соработувате и кога имате различни стилови и сте на различни локации.

Прочитај ги овие приказни следно