Wellbeing

Твојот список со мотивација за фитнес

Не мора да е неудобно за да ги совладаш твоите фитнес цели.

Жена која тренира јога дома со помош на тегови за раце Жена која тренира јога дома со помош на тегови за раце

Нема да имаме лошо мислење за тебе ако не се сеќаваш кога последен пат си ја искористил твојата членарина во теретана. На сите ни се случува да ја запоставиме рутината за тренинг. За среќа, имаме рецепт за режим којшто не бара одење во сала за вежбање—па нема да мора да се мачиш да одиш (најтешкиот дел!) и таа енергија ќе може да ја насочиш кон надминување на личните рекорди.

Фотографија од жена која вежба со Galaxy Watch Active Фотографија од жена која вежба со Galaxy Watch Active
ТИП
Испробај список со песни од приближно 147–169 отчукувања во минута за трчање и 135–170 отчукувања во минута за возење велосипед.
1

Адреналин на дофат на рака

Потврдено е дека музиката може буквално да ти го измами мозокот и да направи тренинзите да ти изгледаат помалку напорни. „Музиката е како легалниот допинг за атлетите“ вели докторот на науки Костас Карагеоргис, од Универзитетот за спорт и образование „Брунел“ од Лондон, во интервју за Ројтерс. „Може значително да ја намали перцепцијата за напор и да ја зголеми издржливоста за дури 15 проценти.“ За да се внесеш во вежбањето, најди список со песни што се синхронизира со твојата фитнес активност. Некои апликации за пренос на музика имаат списоци со песни со означени отчукувања во минута до коишто може да пристапиш на апаратите за носење, како што е Galaxy Watch Active2. И, погоди: отчукувањата во минута на овие песни истовремено се совпаѓаат со твоите целни отчукувања на срцето.

Фотографија од жена како вежба со Gear IconX Фотографија од жена како вежба со Gear IconX
Galaxy buds прикажани една до друга Galaxy buds прикажани една до друга
Galaxy Buds
Не се извонредни само за слушање, неверојатно е и дека тие те слушаат тебе.
2

Одговорен партнер што никогаш нема да те напушти

Иако тренирањето со одговорно другарче во вистинскиот живот може да ти го даде поттикот што ти е потребен за да се придржуваш до паметен план за тренинг, сепак е многу тешко да се најде другарче со кое ќе ти се поклопуваат распоредите. За среќа, виртуелните тренери за фитнес се во мода (тоа се всушност лични тренери, но далеку поевтини) и познати се по својата флексибилност. Но, ако бараш пријателски совети во реално време, тогаш уред за следење на фитнесот, како што е Gear IconX може да ти каже кога треба да забрзаш или да забавиш со трчањето преку охрабрувачки гласовни потсетници.

Два телефонски екрани со прикажана порака „Победивте!“ на левиот екран за постигнување 50.000 чекори против натпреварувач на апликација со предизвик за чекори и прикажана апликација Samsung Health на десниот екран каде што тековниот статус и статусот на натпреварувачот е прикажан како игра. Два телефонски екрани со прикажана порака „Победивте!“ на левиот екран за постигнување 50.000 чекори против натпреварувач на апликација со предизвик за чекори и прикажана апликација Samsung Health на десниот екран каде што тековниот статус и статусот на натпреварувачот е прикажан како игра.
3

Мал пријателски натпревар

Последното нешто што сакаш да го направиш е физички да се измориш еден час пред или после долг ден поминат на работа. Обиди се да го направиш тренингот повеќе како игра и помалку како обврска со додавање други „играчи“. Апликациите за фитнес, како што е Samsung Health може да ти помогнат да го насочиш натпреварувачкиот дух и да се „бориш“ еден против друг со пријатели (или други корисници околу светот) во предизвици за да си ја одржите мотивацијата. Собери ги наградите или пофалбите и забавувај се притоа.

Слика од жена која вежба јога со видео Слика од жена која вежба јога со видео
4

Час чијшто термин ти одговара

Ако не си расположени за јога, размислувај поинаку. Tvojot телефон содржи збирка со апликации за фитнес на барање, како што е Тренер за тренинг, којашто има илјадници тренинзи и приспособени програми за тренирање од кои може да избираш. Без разлика дали сакаш напорно да вежбаш за да ослабеш или само да ги зајакниш основните мускули преку енергично видео за јога, сепак ќе добиеш искуство како да си во студио, иако си дома во своите пижами. Освен тоа, ако часот го пренесуваш на филмски екран, како оној на Galaxy S10, тогаш чувството е исто како да си таму во живо.

Направете повеќе

Уредите како што е Galaxy S10 ти овозможуваат лесно да ги постигнеш твоите цели без да ја потрошиш батеријата. А благодарение на функцијата Wireless PowerShare, може енергијата да ја споделуваш и со твоите реални или дигитални другари за тренинг.

Прочитајте ги овие приказни следно

Kelland, Kate. “Sports Doctor Designs First Musical Half-Marathon.” Reuters,

Thomson Reuters, 1 Oct. 2008, www.reuters.com/article/us-running-music-idUSTRE4904TA20081001.