Brand

Најдете инспирација во животот и приказните на
жените со Samsung

За да го одбележиме Меѓународниот ден на жената, повикавме жени кои инспирираат, во Samsung и надвор од него, за да ги споделат своите моќни приказни.

3 различни илустрации се споени во колаж. На првата илустрација е прикажано женско лице. Таа има долга, кадрава коса украсена со цветови. Нејзините трепки се долги и има пеги на лицето. Во едната рака држи мали статуи кои се држат за рака. Позадината е исполнета со дожд, сонце и виножито. На втората илустрација се прикажани жени, кои самоуверено позираат фатени за раце. Бојата на позадината е розова, а жените се обоени со црвена, бела, темносина и кафеава боја. Третата илустрација е исполнета со низа различни жени кои прават работи кои ги возбудуваат. Тоа е монтажа која има фини детали за активностите на секое лице. Примерите вклучуваат кошаркарка во инвалидска количка, фудбалерка, деловна жена и музичарка - боите се живи, а текстот гласи „Power in Passion“. 3 различни илустрации се споени во колаж. На првата илустрација е прикажано женско лице. Таа има долга, кадрава коса украсена со цветови. Нејзините трепки се долги и има пеги на лицето. Во едната рака држи мали статуи кои се држат за рака. Позадината е исполнета со дожд, сонце и виножито. На втората илустрација се прикажани жени, кои самоуверено позираат фатени за раце. Бојата на позадината е розова, а жените се обоени со црвена, бела, темносина и кафеава боја. Третата илустрација е исполнета со низа различни жени кои прават работи кои ги возбудуваат. Тоа е монтажа која има фини детали за активностите на секое лице. Примерите вклучуваат кошаркарка во инвалидска количка, фудбалерка, деловна жена и музичарка - боите се живи, а текстот гласи „Power in Passion“.

Жени-работнички од различни средини го споделуваат своето мислење за тоа
што ги инспирира, мотивира и ги охрабрува да го дадат најдоброто од себе.

Нивните сведоштва беа преточени од талентирани жени-илустраторки кои ги зедоа нивните приказни за да создадат три динамични уметнички дела кои фрлаат светлина на охрабрувањето и достигнувањето на жените.

12 фотографии кои претставуваат 12 различни жени-работнички се склопени во колаж.  Од горе лево кон десно:  1-ва: Жена стои до своето биро со хартии на него. Се смешка и гледа право. Има руса коса со опавче. Носи долг син фустан со шари и бел ремен со златна тока.  2-ра: Жена со кратка темна коса зафрлена наназад од лицето носи кошула со светла боја со црвена шара и се смешка.  3-та: Жена во зелен костум се смешка. Има кратка црна коса и носи очила.  4-та: Жена со кратка темнокафеава коса и очила се смешка, носи бела ролка.  5-та: Жена со долга темна коса и очила се смешка, носи бела маица со куси ракави и сив џемпер.  6-та: Жена како се смешка. Има руса коса и носи блуза со во црна, црвена и сина боја.  7-ма: Жена со долга црна коса, носи фустан со сини и црни риги и се смешка.  8-ма: Жена во кожна јакна се смешка на црна позадина. Има кратка руса коса.  9-та: Жена во фустан со куси ракави седи и гледа напред. Има долга темнокафеава коса и носи долг златен ѓердан.  10-та: Жена со долга кафеава коса, носи црна блуза и се смешка.  11-та: Жена со долга црна коса, носи сина блуза, обетки со бели бисери и ѓердан и се смешка.  12-та: Жена со средно долга црна коса, носи беж блејзер и бела кошула и гледа надолу во зелената позадина со лисја. 12 фотографии кои претставуваат 12 различни жени-работнички се склопени во колаж.  Од горе лево кон десно:  1-ва: Жена стои до своето биро со хартии на него. Се смешка и гледа право. Има руса коса со опавче. Носи долг син фустан со шари и бел ремен со златна тока.  2-ра: Жена со кратка темна коса зафрлена наназад од лицето носи кошула со светла боја со црвена шара и се смешка.  3-та: Жена во зелен костум се смешка. Има кратка црна коса и носи очила.  4-та: Жена со кратка темнокафеава коса и очила се смешка, носи бела ролка.  5-та: Жена со долга темна коса и очила се смешка, носи бела маица со куси ракави и сив џемпер.  6-та: Жена како се смешка. Има руса коса и носи блуза со во црна, црвена и сина боја.  7-ма: Жена со долга црна коса, носи фустан со сини и црни риги и се смешка.  8-ма: Жена во кожна јакна се смешка на црна позадина. Има кратка руса коса.  9-та: Жена во фустан со куси ракави седи и гледа напред. Има долга темнокафеава коса и носи долг златен ѓердан.  10-та: Жена со долга кафеава коса, носи црна блуза и се смешка.  11-та: Жена со долга црна коса, носи сина блуза, обетки со бели бисери и ѓердан и се смешка.  12-та: Жена со средно долга црна коса, носи беж блејзер и бела кошула и гледа надолу во зелената позадина со лисја.

Во интервјуто, тие зборуваат за своите уникатни искуства, страсти, и лични успеси кои секојдневно ги мотивираат. Иако имаат различни искуства, тие колективно тврдат дека добрата идеја може да дојде од секаде, или од секого, без оглед на нивното ниво на квалификации, пол, или потекло.

Придружете ни се во прославувањето на сите жени кои напредуваат така што се верни на самите себеси и запознајте го уметничкиот талент што ги оживеа.

Жена во шарен син фустан седи на дрвено биро. Гледа во бирото, каде што се наредени неколку отпечатени фотографии. Има руса коса со реп. Зад неа е ќош со големи прозори на ѕидот кои го рефлектираат погледот од зградата. Жена во шарен син фустан седи на дрвено биро. Гледа во бирото, каде што се наредени неколку отпечатени фотографии. Има руса коса со реп. Зад неа е ќош со големи прозори на ѕидот кои го рефлектираат погледот од зградата.

„Не мораш да бидеш претседател на држава за да имаш силен женски глас.“

4

Инспирацијата на Марија-Инес Гул

„Се чувствувам инспирирана од приказните за колективна издржливост, меѓусебна почит и духот на женската солидарност.“

Марија претставува архетип на жена која држи синџир од помали женски фигури кои заедно се качуваат по планина, помагајќи си по патот и издигнувајќи го нивното знаме - што ги рефлектира силните женски гласови и незапирливиот лидерски потенцијал.

Жена во бела блуза со отпечатен златен лист седи на дрвено биро. Гледа напред смешкајќи се, а на бирото има лаптоп и канцелариска опрема. Зад неа има позадина со планета. Жена во бела блуза со отпечатен златен лист седи на дрвено биро. Гледа напред смешкајќи се, а на бирото има лаптоп и канцелариска опрема. Зад неа има позадина со планета.

„Горда сум што жени-инженери доаѓаат кај мене за поддршка.“

4

Инспирацијата на Барбара Малаголи

„Да се биде дел од овој проект е славење на уникатната унија на сите жени во светот. Се надевам дека жените ќе ги видат моите дела и ќе почувствуваат дека сите чекориме рака во рака заедно, кон иднината.“

Илустрацијата на Барбара создава моќна слика преку употребата на текстура и повторување, со впечатлива композиција која ја истакнува важноста на сојузништвото со позитивност и радост.

Жена во зелен костум седи на нејзиното биро и гледа во компјутерски екран. Таа има кратка коса и носи очила. Нејзиното биро се наоѓа во орман и на него има големо растение. Жена во зелен костум седи на нејзиното биро и гледа во компјутерски екран. Таа има кратка коса и носи очила. Нејзиното биро се наоѓа во орман и на него има големо растение.

„Кога се фокусирате на вашата страст, можете да се соочите и да го надминете секој предизвик.“

4

Инспирацијата на Руби Тејлор

„Неверојатно е инспирирачко да се дознае за жени со страст,
а нивната енергија и мотивација навистина ме инспирира.“

Руби сакаше да направи портрет на успешни жени во различни полиња за кои имаат страст, за да ги охрабри жените во целиот свет да ги следат своите соништа.

Преземете ги уметничките дела

 • Уметнички дела на Марија-Инес Гул 1.2MB Download
 • Уметнички дела на Барбара Малаголи 0.7MB Download
 • Уметнички дела на Руби Тејлор 1.2MB Download

Прочитајте ги и овие приказни