Entertainment

Како HDR го менува начинот на играње игри

Поведи ги задоцнувањата на сликата и твоите непријатели додека играш игри дома.

Маж и жена играат игра на паметен телевизор Samsung. Маж и жена играат игра на паметен телевизор Samsung.

Играњето игри се наоѓа на врвот на листата на забавни работи кои се прават дома. Но, замислете,ти си на работ да го освојуваш виртуелниот свет кога одеднаш екранот ќе започне да доцни. И ги оптеретуваш очите за да видиш што се прикраднува во мракот. Кога играш игри, технологијата ја прави целата разлика. Вистинскиот телевизор за играње игри може да ве пренесе од двоседот до друга реалност. Од хардвер до софтвер, еве на кој начин Samsung's HDR TVви пружа навистина потполно внесување во играта и за задржува вашата внимателност додека ја играш.

Сцена од игра со пукање во прво лице. Војник се подготвува да пука во мета со автоматска пушка. QLED-телевизорот ви помага да се задлабочите во играта со пукање. Таа изгледа реално и динамично. Сцена од игра со пукање во прво лице. Војник се подготвува да пука во мета со автоматска пушка. QLED-телевизорот ви помага да се задлабочите во играта со пукање. Таа изгледа реално и динамично.

Јасни и живописни слики за да не пропуштите ни пријател ни непријател

Стопете се во графиката на вашата омилена игра со реални слики што ве задлабочуваат во акцијата. HDR TVобезбедува широк спектар реалистичнa боја и контраст, така што секоја сцена изгледа како да е во живо. Играњето е сè повозбудливо со јасни детали кои се јасно видливи, дури и во темни сенки. Но, не се работи само за неверојатната боја. Гледајте повеќе акција одеднаш на големиот екран со тенко лежиште така што не можете ништо да промашете, - или уште поважно, некој.

Симболи за акција на контролорот за пукање од контролорот за видеоигри на QLED-телевизор монтиран на ѕид Симболи за акција на контролорот за пукање од контролорот за видеоигри на QLED-телевизор монтиран на ѕид

Телевизор којшто ја следи играта

Извадете го најдоброто од вашето играње игри со телевизор за играње игри кои работи на ваше ниво. Фатете суптилни, нејасни движења, за да можете брзо да одговорите со инстинктивни рефлекси. Благодарение на неверојатно ниското влезно доцнење и ултра брзата брзина на движење, секоја акција изгледа мазна и природна, до последен детал. Сега можете да го пронајдете точниот тајминг што е неопходен за да ги победите твоите непријатели.

One Connect Box може лесно да поврзе повеќе уреди. Без разлика колку уреди се поврзани со телевизорот, може едноставно да ги контролирате со Еден далечински управувач. One Connect Box може лесно да поврзе повеќе уреди. Без разлика колку уреди се поврзани со телевизорот, може едноставно да ги контролирате со Еден далечински управувач.

Лесно, погодно поврзување

Не дозволувајте комплицираните поврзувања да го одложат вашето играње. One Connect Box е уреден и едноставен начин за поврзување на вашата конзола со вашиот паметен телевизор. Функцијата Auto Detection ги препознава поврзаните конзоли, така што можете лесно да ги контролирате со One Remote Control. Затоа, изберете ја следната авантура на вашата конзола по избор и нурнете со допир на копче.

Наредени плочки и на секоја плочка прикажува различни игри Steam, вклучувајќи Rocket League®, Pro Cycling Manager 2018, Portal 2 и Lagman Trackmania². Наредени плочки и на секоја плочка прикажува различни игри Steam, вклучувајќи Rocket League®, Pro Cycling Manager 2018, Portal 2 и Lagman Trackmania².

Доживејте ја играта онака како што е предвидено.

Играјте ги твоите омилени онлајн игри на голем екран со невидена јасност. Со Samsung Smart TV, можете да видите која било игра со зачудувачки детали и живописна боја. Внесете сензационални поставки и прекрасни графики на игри како Red Dead Redemption 2 со помош на квалитетен дисплеј.

Плус, специјалните карактеристики за игри кои се развиваат заедно со Xbox и кои ви даваат играње на игри во кои не можете да изгубите со незаборавно искуство.*

За да прикажеме ниско доцнење на влез и функција Freesyncfeature на QLED TV две идентични секвенци во играта се прикажани заедно. Корисникот шета низ антички урнатини додека се обидува да ги отстрани потребните цели. Во низата „големо доцнење на влез“, корисникот ја промашува својата цел заради задоцнетото време на одговор. Во низата „мало доцнење на влез“, корисникот ја погодува својата цел заради поточно време на реакција и подобар квалитет на сликата. За да прикажеме ниско доцнење на влез и функција Freesyncfeature на QLED TV две идентични секвенци во играта се прикажани заедно. Корисникот шета низ антички урнатини додека се обидува да ги отстрани потребните цели. Во низата „големо доцнење на влез“, корисникот ја промашува својата цел заради задоцнетото време на одговор. Во низата „мало доцнење на влез“, корисникот ја погодува својата цел заради поточно време на реакција и подобар квалитет на сликата.

Опкружени сте со сосема ново доживување

Со соедниување на највисоки резолуции (4K и сега 8K), HDR технологијата и 100% јачина на боја, Samsung TVs телевизорите ве носат секаде каде е следната авантура на игри. Истражете ги скриените реалности, постигнувајте голем резултат со таа брза топка и нокаутирајте ги непријателите во епска престрелка. Кога и да сте спремни вистински да се забавувате дома, играјте на телевизорот кој е секогаш спремен за игра.

Спремни за следното ниво?

Доживејте повисоко ниво на длабок контраст, остри детали и беспрекорно поврзување.

Прочитај ги и овие приказни

*Телевизиски опции за играње игри развиени во соработка меѓу Samsung и Xbox кои се достапни само за моделите на телевизорот Samsung QLED.

** Само на компатибилни уреди.

*** Сите уреди мора да се на истата мрежа и потребна е интернет-врска.

**** Паметната услуга и GUI (графичкиот кориснички интерфејс) може да се разликуваат според земјата и регионот.

***** Достапноста на услуги и содржини од трети страни подлежи на промена без претходно известување.

****** Сликите се симулирани само за илустрација. Спецификациите на изгледот и дизајнот коишто не влијаат врз изведбата на производот подлежат на промена без претходно известување.

******* Автоматското препознавање помеѓу мобилниот телефон и телевизорот може да се разликува во зависност од мобилниот апарат. За мобилните апарати коишто не поддржуваат автоматско препознавање, отворете ја апликацијата SmartThings на мобилниот апарат за да започнете со поставување.