Entertainment

Најдобрите игри на мобилните уреди за намалување на стресот

Заборави го секојдневниот стрес и забавувај се со овие релаксирачки игри.

Обично облечен маж седи на станицата игра релаксирачки игри на неговиот мобилен телефон  S10 Обично облечен маж седи на станицата игра релаксирачки игри на неговиот мобилен телефон  S10

Целодневното седење во домот понекогаш е стресна и напорна неминовност, но мора да се прилагодиме на моменталната ситуација . Но, зошто и да не уживаме? Избери опуштена атмосфера по твој вкус и во секојдневниот распоред внеси уживање со релаксирачки игри кои можеш да ги играш на својот мобилен телефон . За тебе претпазливо ги избравме овие игри за на мобилните уреди поради нивниот впечатлив изглед, релаксирачките звучни ефекти, атрактивните приказни и друго.

Телефон што покажува играње на две точки е поставен над подводна слика од истата игра Телефон што покажува играње на две точки е поставен над подводна слика од истата игра

Две точки

Идеална игра ако бараш совршена комбинација на релаксација и предизвик.

Со својот високо уметнички изглед, играта Two Points е дефиниција на стрес-ослободувачка игра и укажува на важноста на естетиката во игрите. Прекрасна игра загатки во игра, лесно е да се игра: поврзете ги точките со иста боја за да ги отстраните. Решавајќи сè покомплексни нивоа, ќе поминете низ смирувачки светови каде ќе соберете разни предмети и ќе отклучите нови стилови на сложувалка. Бонус поени: Саундтракот за смирување е специјално дизајниран за да ве привлече подлабоко искуство (идеја за развојниот тим позајмен од популарни анимирани филмови). Гледате, веќе победувате.

Преземи ја Две точки од Google Play.

Слика од игра на Бадленд на која се прикажани повеќе карактери што летаат низ воздухот обидувајќи се да избегнат пречки Слика од игра на Бадленд на која се прикажани повеќе карактери што летаат низ воздухот обидувајќи се да избегнат пречки
galaxy S20 galaxy S20
Моќност којашто трае и трае и трае…
Нашите батерии се моќни, со максимална моќност од 5000 mAh (вообичаена). Но, тие исто така се интелигентни, прилагодувајќи се на твоите навики за мобилни телефони за да ви заштедат моќ и да траат подолго со едно полнење.

Badland

Идеална игра ако сакаш малку акција авантура да ти го скрати времето.

Со зачудувачка графика и атмосфера, Бадленд е можеби една од најпознатите визуелно привлечни игри со Android HD што некогаш сме ги виделе. Поставена во прекрасна шума, оваа странична акција-авантуристичка игра те става во улога на еден од жителите на шумата, кој мора да ги надмине различните имагинативни стапици и пречки. Заразна е исто како Fortnite и има доволно пресврти и се врти за да ти го привлече вниманието со часови. И ако ти недостасува, барем ќе имаш повеќе време да играте.

Преземи ја Badland од Google Play

Две слики од споменикот Долина 2; едната слика покажува карактер што се движи низ магичната архитектура на играта, додека друга слика ги покажува неверојатните светови во кои се одвива играта Две слики од споменикот Долина 2; едната слика покажува карактер што се движи низ магичната архитектура на играта, додека друга слика ги покажува неверојатните светови во кои се одвива играта

Monument Valley 2

Идеална игра кога сакаш добра комбинација на одлична атмосфера и добра приказна за да се победи здодевноста.

Оваа игра е толку убава што ќе ти го одземе здивот, ќе го зголеми нивото на допамин и ќе ја намали потребата за утринска шолја кафе. Поставен во ист универзум како и претходната игра, вториот дел ја раскажува приказната за мајка и дете што патуваат низ лавиринтите полни со скриени пасуси и оптички илузии. Наменети за стимулирање на центар за задоволство во мозокот, визуелните ефекти и изгледот на играта се богати и оскудни во исто време. И, со акцент на голема естетика и смирувачки звуци, веројатно ќе си во таква состојба на блаженство што нема ни да забележиш дека си дома цел ден.

Преземи Monument Valley 2 од Google Play.

Слика од игра Rymdkapsel, на која се прикажува менито на играчот што содржи вселенска станица и сите достапни алатки Слика од игра Rymdkapsel, на која се прикажува менито на играчот што содржи вселенска станица и сите достапни алатки

Rymdkapsel

Идеална игра кога сакаш медитативно искуство додека си дома.

Rymdkapsel е едноставна стратешка игра базирана на вселената, а нејзината минималистичка природа го прави идеално занимање кое ќе те оддалечи од потера и ќе брзаат од транспорт до работа. Во оваа навистина умствена игра, играчот ја презема контролата врз вселенската станица и нејзините жители, планира проширувања и управува со ресурси - сè на едноставна, рамна површина. Интересен факт: додека ја креираше играта Rymdkapsel, инвеститорот имаше за цел да создаде игра во вселенската станица што ќе содржи елементи за кои се чувствува дека биле пријатни и најмалку стресни кога станува збор за стратегии во реално време. За нас, звучи како да се оствари сон.

Преземи Rymdkapsel од Google Play.

Дали си спремен да го опуштиш мозокот?

Подобри го искуството со игри со целодневна интелигентна батерија, хардвер брз за игри и искуство со амбиентален звук.

Прочитај ги овие приказни следно