Фотографија

Златен час

Совети за фотографии од твојот одмор на кои сите ќе ти завидуваат.

Поставки за фотографии од златниот час и совети за фотографии од зајдисонце Поставки за фотографии од златниот час и совети за фотографии од зајдисонце

Златниот час е првиот и последниот час од сончевата светлина во денот и идеално време за неверојатни фотографии. Ова лето, оди на {1} за да снимаш фотографии од изгрејсонце и зајдисонце за кои постојано ќе добиваш допаѓања. Како да снимиш идеална фотографија од златниот час на мобилниот апарат - нема потреба од фенси ISO.

Фотографирање на зајдисонце е снимено со Galaxy Note8 Фотографирање на зајдисонце е снимено со Galaxy Note8
1

Тајмингот е најважен

Се вика златен час, но всушност трае само 20 минути и најмногу зависи од времето и твојата локација. Најдобар начин да ја фатиш оваа магична светлина е да утврдиш точно кога е изгрејсонцето или зајдисонцето, а потоа да одиш на местото неколку часа порано. (Верувај, вреди да се стане рано за тоа.)

Снимено со Galaxy Note9 Снимено со Galaxy Note9
Режим Burst на Galaxy S9 Режим Burst на Galaxy S9
Режим Burst
Погрижи се да ја снимиш златната фотографија. Користи го режимот Burst на Galaxy S9 за да снимиш до 20 фотографии со еден допир.
2

Квантитет = квалитет

Времето лета во текот на златниот час и светлината се менува од сјајна до слаба додека трепнеш. Погрижи се да ја снимиш златната фотографија. Вклучи го режимот Burst за да снимиш што е можно повеќе фотографии.

Про режимот овозможува да ги приспособуваш ISO-поставките за камерата за изгрејсонце и зајдисонце Про режимот овозможува да ги приспособуваш ISO-поставките за камерата за изгрејсонце и зајдисонце
3

Мала игра со сенки

Користи ги подолгите, помеки сенки од златниот час во своја полза. Субјектот нека биде директно пред изворот на светлината за да создадеш неверојатно заднинско светло. Играј со изворот на светлина така што делумно ќе го блокираш со дланката за да создаваш сончеви точки или ќе наоѓаш нови агли за да создаваш магични сенки и одрази.

Фотографија од покрив на зајдисонце снимена со Galaxy S7 Edge Фотографија од покрив на зајдисонце снимена со Galaxy S7 Edge
4

Да наздравиме за гламурот на одморот

Штом ќе ја снимиш саканата фотографија, уреди ја по свој вкус и прикачи ја директно на твојата омилена друштвена мрежа. Потоа седни, уживај и гледај како добиваш љубоморни допаѓања.

За врвна фотографија од зајдисонце

Сними ја својата следна фотографија од зајдисонце со Galaxy S9. Двојниот отвор автоматски се адаптира на сјајна светлина и на многу слаба светлина во секое време, вклучително и за време на златниот час.

Прочитај ги овие приказни