Фотографија

Романтика на фотографија со слабо осветлување

Подгответе се за љубов со нашето омилено фотографирање силуети - и други
романтични фотографии - фотографирани #соGalaxy.

Фотографирање силуети на двојка која стои пред неонска светлина на кафетерија, сцената е темна, но можете да ги издвоите нивните контури Фотографирање силуети на двојка која стои пред неонска светлина на кафетерија, сцената е темна, но можете да ги издвоите нивните контури

романтиката - тие совршено одат заедно. Ако сакате слики полни со богати тонови, чувства, карактер и поврзаност, тогаш ќе сакате да почнете со фотографирање при слаба светлина. Затоа, подгответе се за љубов со овие фотографии направени #соGalaxy и добијте инспирација за да создадете свои.

Двојка стои на површина која се одразува со обоено зајдисонце во позадината, тие се во разиграни пози свртени еден кон друг Двојка стои на површина која се одразува со обоено зајдисонце во позадината, тие се во разиграни пози свртени еден кон друг

Играјте си со симетријата и забавните пози за да изразите блискост и да додадете чувство на поврзаност. Снимањето при зајдисонце и фотографирањето контрастни текстури, исто така, придонесува за повозбудлива фотографија што ѝ помага на романтичната атмосфера.

Двојка седи на дрвена површина со мостот Менхетен во позадината, сцената е фотографирана под мал агол Двојка седи на дрвена површина со мостот Менхетен во позадината, сцената е фотографирана под мал агол
Задната страна на Galaxy S20 Ultra 5G Задната страна на Galaxy S20 Ultra 5G
Осветлете ја сцената
Направете фотографии на слаба светлина со Ноќен режим на Galaxy S20 Ultra 5G.

Употребете ја позадината за да стекнете предност при правењето фотографии на слаба светлина. Добро осветлен мост може да обезбеди префинета амбиентална светлина што ќе ви помогне да раскажете трогателна љубовна приказна без да ги затемните вашите субјекти. Исто така, можете да снимате Ноќен режим за да фотографирате темна ноќна сцена со минимални пречки и заматеност (без користење блиц).

Двојка седи на бетонски ѕид и гледа кон океанот, има впечатливо зајдисонце што создава обоено прелевање на небото. Двојка седи на бетонски ѕид и гледа кон океанот, има впечатливо зајдисонце што создава обоено прелевање на небото.
СОВЕТ
Зголемете ја заситеноста во пост-обработката за поголем интензитет на бојата.

Искористете го негативниот простор (во овој случај, сино небо) за да го истакнете вашиот субјект и да привлечете внимание на драгоцен момент. Исто така, топлите тонови придонесуваат за релаксирачка атмосфера, затоа играјте си со нијансите при уредувањето на сликите.

Насмеана двојка, фатени за раце шетаат по калдрма, има светилки во форма на срце кои се проектираат на зградите во позадината Насмеана двојка, фатени за раце шетаат по калдрма, има светилки во форма на срце кои се проектираат на зградите во позадината

Калдрмите придонесуваат за одлична површина што се одразува, што помага за одбивање на светлината од вашиот субјект. Исто така, срцата на зградите додаваат забавен елемент што ја поддржува љубовната приказна на сцената - затоа внимавајте на малите детали при бирањето на локацијата.

Силуета на двојка која стои пред голем аквариум. Резервоарот е добро осветлен и можете да видите мноштво морски животни, вклучувајќи ражи, риби и друго. Силуета на двојка која стои пред голем аквариум. Резервоарот е добро осветлен и можете да видите мноштво морски животни, вклучувајќи ражи, риби и друго.

Интимните моменти најдобро се фотографираат без метежот, затоа најдете романтично место што ви овозможува да бидете насамо. За да го создадете тоа епско чувство поголемо од животот, фотографирајте под мал агол и експериментирајте со големи рамки.

Икона за Samsung Galaxy Икона за Samsung Galaxy

СПОДЕЛЕТЕ И ИСТРАЖЕТЕ

Вие сте на ред

Погледнете го нашиот Instagram за инспирација, потоа споделете ги вашите романтични фотографии на слаба светлина #соGalaxy.

Фотографирајте ја романтиката

Искористете ја темнината и споделете ја љубовта со фотографирањето при слаба светлина што секого ќе остави вљубен.

Прочитајте ги и овие приказни