Запознајте се со иновативните нови карактеристики од моделот за 2020 година

Телевизорот Samsung Smart TV од 2020 година комбинира нови технологии и дизајн за да им овозможи на гледачите иновативно доживување. Новата карактеристика Digital Butler ви овозможува паметно да ги контролирате сите уреди и апарати и може да уживате во побогат звук со Q-Symphony поврзувајќи лентовиден звучник. Освен тоа, специјална благодарност до Infinity Design за благо навалениот заден дел од екранот, најдобрите модели Q900 и Q950 овозможуваат најдобро доживување.

Неверојатно звучно доживување со Q-Symphony

Значи, кога ќе го вклучите лентовидниот звучник, функцијата за звук на телевизорот автоматски ќе се исклучи. Меѓутоа, Q-Symphony им овозможува на телевизорот и лентовидниот звучник да даваат звук заедно во исто време. Како резултат, ќе добиете побогат звук од кога било.
 

Телевизорот ги анализира сигналите за видео и аудио и одредува кои звучници да даваат звук и каков звук да даваат со технологијата за вештачка интелигенција (AI) и во соработка на звучниците.

споредба на q symphony вклучено и исклучено

Забелешка:

 • Достапно само од моделот Q80T (освен Q80 49”) и од моделот на лентовидниот звучник Q60T од 2020 година.
 • Достапно само за HDMI(ARC) или оптичка врска.
Како да ја поставите Q-Symphony

Вклучете го лентовидниот звучник Потоа поврзете го со лентовидниот звучник во менито Sound Output (Излез на звук)

Кога ќе го поврзете со лентовидниот звучник, звукот автоматски излегува од телевизорот и од звучникот истовремено.

 

Чекор 1. Притиснете на копчето Home (Почеток) на далечинскиот управувач и изберете Settings (Поставки).

мени за извор на лентовидниот звучник

Чекор 2. Одете во менито Sound (Звук) и изберете Sound Output (Излез на звук).

избирање мени за звукот

Чекор 3. Најдете го и изберете го лентовидниот звучник којшто сакате да го поврзете за Q-Symphony (на пр. телевизорот + лентовиден звучник [device name])

избирање уред за лентовиден звучник

Забелешка: кадрите на екранот од уредот и менито се само пример на англиски јазик, но ги има и на јазикот во вашата земја.

Уживајте во практичниот начин на живот со Digital Butler

Digital Butler е карактеристика во телевизорот Samsung Smart TV која ви овозможува да ги гледате сите поврзани уреди и апарати наеднаш и да ги поврзете со телевизорот. Digital Butler може да направи шема на сите уреди и да ви ги прикаже во една слика на големиот екран, а со тоа и начинот на живот ќе ви биде попрактичен.

 

Во денешно време, дури и домашните апарати имаат различни типови технологија за поврзување, како што се Bluetooth, BLE и Wi-Fi. Без оглед на технологијата. Згора на ова, повеќето од поврзаните уреди ќе можете да ги контролирате со Digital Butler. Digital Butler автоматски ќе ги поврзе апаратите, па нема потреба да се внимава на класификацијата. Дури и постарите уреди без специјална технологија може да се контролираат со помош на Digital Butler преку IR-сигналот на телевизорот.

дневна соба со digital butler

Забелешка: оваа услуга може да не е сè уште достапна кога ќе го купите овој производ. Некои производи може да не ја поддржуваат функцијата Digital Butler.

Уреди што поддржуваат Digital Butler

Телевизорите од 2020 година со Digital Butler, над моделите TU8000
 

 • Серијата QLED 8K : Q950TS, Q900TS и Q800T
 • Серијата QLED 4K: Q90T, Q80T, Q70T и Q60T
 • Серијата Crystal UHD: TU8000

 

Телефоните од серијата Galaxy, над моделите S6
 

 • Серијата Galaxy S: S6/S6 edge/S6 edge+, S7/S7 edge, S8/8+, S9/9+, S10/10+/10e/10 5G, S20/20+/20 Ultra
 • Серијата Galaxy Note : Note 5/FE/8/9/10/10+
 • Galaxy Fold и Galaxy Z Flip
 • Серијата Galaxy A : (’16) A3/5/7/8/9/9 Pro, (’17) A3/5/7, (’18) A6/6+/6s/7/8/8+/8 Star/9, ('19) 01/51/71/2/10e/10/10s/20e/20/20s/30/30s/40/50/50s/60/70/70/70s/80/90
 • Серијата Galaxy M : M10, M20, M30, M40
 • Серијата Galaxy J : (‘16) J1/2/3/5/7, (‘17) J3/5/7, (’18) J2Pro/3/4/8
 • Galaxy Tab: (‘16) A10.1, (’17) A8.0, S3/4/5e/6, A8.0/10.1 Pen, A 10.501/51/71/2/10e/10/10s/20e/20/20s/30/30s/40/50/50s/60/70/70s/80/90
   

*Ќе може да се користи Android телефон на кој е инсталирана SmartThings.

 

Серијата iPhone, над iOS 7.1
 

 • iPhone: iPhone 4S и погоре со iOS 7.1 и понов
 • iPad: iPad2, iPad Air и погоре, сериите iPad Pro, iPad mini 2 и погоре
 • iPod Touch: iPod Touch 5-та генерација и погоре

 

Постар уред (IR-декодирање)
 

 • Клима-уреди (Samsung, Carrier, Daikin, Lennox, LG, Mitsubishi Electric)
 • Прочистувачи на воздух (Samsung, Airmate, Amway, Cairs, Dyson, LG)
 • Роботски правосмукалки (Samsung, Bobsweep, Ecovas, Hoover, iRobot, LG)
 • Развлажнувачи (Bionaire, Daewoo, Dyson, Lasko, Winia)
 • Електрични вентилатори (Samsung, Airmate, Balmuda, Bionaire, Dyson, Hanil, Hitachi, Honeywell, Lasko, Rowenta, Shinil)

 

Bluetooth-уреди
 

 • Звучници, слушалки и лентовидни звучници (Bluetooth A2DP профил)
 • Тастатури, компјутерски глувчиња и подлоги за игри (Bluetooth HID профил)


SmartThings уреди
 

 • Целосната листа на поддржани уреди е достапна на веб-локацијата на SmartThings . Врска (https://www.smartthings.com/products)

 

*Земја којашто дава поддршка: САД/ Канада/ Германија/ Шпанија/ ОК/ Италија/ Шведска/ Катар/ Хонгконг/ Сингапур/ Филипини/ Данска/ Финска/ Норвешка/ Турција/ Кина/ Австралија/ Нов Зеланд/ Мексико/ Чиле/ Јужна Африка

 

Уреди за извор
 

 • DVD-репродуктори и Blu-ray-репродуктор
 • Домашно кино
 • Играчки конзоли
 • OTT-уреди и Set-Top-уреди
 • Мемориски USB-уреди

 

*Уредот на извор мора да биде поврзан на порта за HDMI или USB.

Доживејте го дизајнот со навален заден дел од 2020 година

Водечкиот модел на Samsung не само што нуди подобри перформанси, туку и особено впечатлив дизајн. Сериите 8K Q900 / 950 се првите модели на телевизори Samsung со концепт Infinity Design. Една од новите карактеристики во дизајнот е дека е дизајниран со навалување наназад од 3,5 степени кога ќе се инсталира со помош на приложениот статив. Поради тоа, овозможува оптимален агол за гледање кога ќе се инсталира големиот екран на релативно ниска положба.

Забелешка: дизајнот со навалување наназад се применува само кај моделите Q900/950 од 2020 година.

Дизајнерски карактеристики за максимална концентрација

Дизајнот со навалување е направен имајќи ја предвид не само најдобрата резолуција, туку и оптималниот агол на гледање на големиот екран, а преку ова е можно да се зголеми концентрацијата на екранот. Сликата прикажана подолу е од уред што се навалува наназад и покажува зошто е направено тоа. Очите на гледачите се на 90 степени во однос на екранот.

агол на екран навален наназад

Не обидувајте се да го приспособите навалувањето на екранот

Серијата Q900/950 е дизајнирана за мало навалување, а горниот дел од екранот е уште поназад отколку долниот. Тоа е концептот на производот. 
Степенот на навалување наназад е фиксен и не се менува.

 

Не обидувајте се да го исправате ова или да го израмнувате ставајќи рамни предмети под основата на телевизорот, бидејќи тоа може да биде опасно зашто телевизорот може да стане нестабилен и да падне.

внимание при навалување на задниот дел од екранот

Благодариме за повратните информации