Fotografia

Prodhimi i filmave celularë 101:
Si të regjistroni si një profesionist

Këshilla të prodhimit të filmave nga ekipi i The Tonight Show që paraqet Jimmy Fallon.

Tenda e kuqe dhe blu e neonit e Studiove NBC/The Tonight Show në Ndërtesën e GE në Qytetin e Nju Jorkut e regjistruar në një smartfon Samsung Galaxy S10+. Tenda e kuqe dhe blu e neonit e Studiove NBC/The Tonight Show në Ndërtesën e GE në Qytetin e Nju Jorkut e regjistruar në një smartfon Samsung Galaxy S10+.

"Ishte një kohë kur një prodhim i shkëlqyer i videove nuk mund të arrihej pa shpenzuar mjaft (ose pa shumë vështirësi) për pajisje masive me kosto të lartë të studiove. Lajmi i mirë është se kohët kanë ndryshuar.

Për shembull: ekipi i prodhimit të The Tonight Show që paraqet Jimmy Fallon regjistroi një episod të plotë përmes rrugëve të Qytetit të Nju Jorkut në Galaxy S10+. Ja sesi mund të regjistroni vetë videot tuaja gati për t’u transmetuar nga telefoni me këshilla nga vetë profesionistët."

Video pas skenave e ekipit të prodhimit të The Tonight Show që paraqet Jimmy Fallon duke dhënë këshillat e tyre të prodhimit të filmave pas përdorimit të Samsung Galaxy S10+ për të regjistruar një episod të tërë Video pas skenave e ekipit të prodhimit të The Tonight Show që paraqet Jimmy Fallon duke dhënë këshillat e tyre të prodhimit të filmave pas përdorimit të Samsung Galaxy S10+ për të regjistruar një episod të tërë

Përdorni madhësinë në avantazhin tuaj

Së pari, hiqni barrën – fjalë për fjalë dhe në mënyrë të figurshme. Nëse keni një kamera smartfon me cilësi, tashmë jeni gati për të filluar regjistrimin. Meqenëse nuk keni pse të shqetësoheni për kalimin përmes pajisjeve të rënda të kamerave, zgjeroni listën tuaj të regjistrimeve për të marrë në konsideratë vende të rehatshme ku përndryshe do të jetë e vështirë për të regjistruar. Madje mund të merrni edhe telefonat e miqve tuaj për t’i përdorur si kamera shtesë për kënde të ndryshme dhe tregimin e historisë në mënyrë më intime. Natyra portative e Galaxy S10+ i lejoi ekipit të Fallon që të regjistrojë në një taksi me pak vend dhe të vendosnin telefonat e tyre në banakun e kuzhinës në restorantin italian, Rao’s, për t’u futur pas skenave të krijimit të qofteve.

Samsung Galaxy S10+ regjistron personelin e kuzhinës duke punuar në restorantin italian Rao's në Qytetin e Nju Jorkut Samsung Galaxy S10+ regjistron personelin e kuzhinës duke punuar në restorantin italian Rao's në Qytetin e Nju Jorkut

Bëhuni krijues me perspektiva

Këndvështrimi – ose sesi auditori juaj përjeton projektin tuaj viziv – është thelbësor në krijimin e filmave. Ndërrimi i lenteve të kamerës tuaj mund të ndryshojë këndvështrimin për ta çuar shikuesin tuaj në një drejtim në udhëtimin e personazheve të tjera ose edhe të tregojë të njëjtën skenë në një mënyrë krejtësisht të re. Për shembull, lentet e përfshira të smartfonit, si lentja e Kamerës Ultra të Gjerë ndihmuan që ekipi i Late Night të bënte më të mirën në vendndodhjet e preferuara të tyre në qytet duke regjistruar të gjithë skenën saktësisht siç dukej, edhe në hapësirat e ngushta.

“Të pasurit e kamerës ultra të gjerë me të vërtetë ndihmon. Mund të afroheni shumë dhe të regjistroni shumë nga mjedisi.”

– Chris Tartaro, Regjisor

Një video e filmuar krejtësisht në Samsung Galaxy S10+ tregon Jimmy Fallon duke iu bashkuar The Roots në të kënduarit e një interpretimi harmonik du-uop të "In the Still of the Night" pa muzikë, ndërsa kamera hapet tek sfondi i Urës së Bruklinit të n Një video e filmuar krejtësisht në Samsung Galaxy S10+ tregon Jimmy Fallon duke iu bashkuar The Roots në të kënduarit e një interpretimi harmonik du-uop të "In the Still of the Night" pa muzikë, ndërsa kamera hapet tek sfondi i Urës së Bruklinit të n
Fotografi nga ana e pasme e lentes me kënd Ultra të Gjerë në Samsung Galaxy S10+ Fotografi nga ana e pasme e lentes me kënd Ultra të Gjerë në Samsung Galaxy S10+
Kënd Ultra i Gjerë
Një lente që është aq e gjerë sa për të futur të gjithë ekipin në kuadrin tuaj.

Kaloni në nivelin profesional

A keni vënë re ndonjëherë lëvizjen perfekte e të qetë të kamerës në filmat tuaj të preferuar? Nuk ka asnjë arsye pse nuk mund të arrini të njëjtin nivel të lartë të cilësisë së regjistrimit. Stabilizimi i imazhit kur xhironi video është një mënyrë për ta kthyer filmin tuaj me buxhet të ulët në punë kinematografike. Ndërsa ekipi prodhues i Late Night përdori disa montime të kamerave DJI për të stabilizuar më tej imazhin kur xhironi me njërën anë, cilësime të kamerës si regjimi Super i qëndrueshëm i S10+ mund të ndihmojnë të eliminoni zhurmën ose dridhjet.

“Regjimi Super i qëndrueshëm është me të vërtetë një veçori e shkëlqyer për këdo që është i interesuar të xhirojë filma apo video të shkurtra, me cilësi premium në telefonin e tyre."

– Chris Tartaro, Regjisor

Bashkojini të gjitha së bashku me një aplikacion të montazhit të filmit

Tani vjen pjesa argëtuese: krijimi i produktit të përfunduar. Për fat, aplikacione të montazhit të filmit si Adobe Premiere Rush e bëjnë të thjeshtë që të vendosni filmimin e telefonit tuaj, të bëni montazh dhe ta vendosni në kanalet tuaja sociale ndërsa jeni në lëvizje (nuk ka nevojë për transferime në kompjuter). Mos harroni të krijoni videon sipas dëshirës tuaj, duke luajtur me efekte të ndryshme, duke vendosur disa skena bardhë e zi ose duke theksuar diçka që mund të regjistrojë më mirë thelbin e vendndodhjes dhe historisë tuaj.

Gati për premierën tuaj?

Pavarësisht nëse regjistroni për historitë tuaja në Instagram, bëni vlog të udhëtimeve tuaja ose madje prodhoni programin ose filmin tuaj të shkurtër, përdorni këto mjete të prodhimit të filmave celularë për të krijuar kryeveprën tuaj kudo që jeni.

Lexoni këto histori më pas