Fotografia

Një buqetë e dritave bokeh

Si të mjegulloni sfondet e fotografive për një estetikë të mrekullueshme.

Fotografi e natës në verë e një gruaje që mban një tullumbace me ngjyra të ndezura LED ndërsa dritat bokeh shkëlqejnë në sfond Fotografi e natës në verë e një gruaje që mban një tullumbace me ngjyra të ndezura LED ndërsa dritat bokeh shkëlqejnë në sfond

Oh ato net të ëmbla, sfondi i përsosur për regjistrimin e momenteve plot hir të magjisë dhe haresë. Nëse dëshironi poza mahnitëse që tregojnë net të kaluara mirë, atëherë mos shikoni me tej sesa bokeh. Ju pëlqen? Këtu janë këshillat dhe marifetet tona më të mira të fotografisë bokeh që do t’i çojnë fotografitë tuaja të verës në nivelin tjetër.

Fotografi e natës bokeh e një gruaje që fryn një flluskë ndërsa qëndron përpara një karroce me ushqim e ndriçuar mirë Fotografi e natës bokeh e një gruaje që fryn një flluskë ndërsa qëndron përpara një karroce me ushqim e ndriçuar mirë

Çfarë është bokeh?

Kjo teknikë e fotografisë—emri i të cilës vjen nga fjala japoneze “boke” që do të thotë të “turbullosh” ose “mjegullosh"—është efekti i kënaqshëm estetik i një sfondi të mjegulluar/jashtë fokusit. Nëse nuk e keni dëgjuar termin, padyshim e keni parë atë kudo në mediat tuaja sociale. Ideal për fotografi të verës me dritë të paktë, bokeh bën që subjekti juaj të dalë në pah ndaj një sfondi të bukur të mjegulluar.

Pozë nga afër e tre fenerëve kinezë me drita bokeh në sfond Pozë nga afër e tre fenerëve kinezë me drita bokeh në sfond

Afrohuni shumë pranë

Për atë thellësi të paktë të fushës që nevojitet mjaft, do të dëshironi të jeni krejtësisht në fytyrën e subjektit tuaj. Prandaj, afrohuni. Jo, më pranë. Shihni sesa pranë mund të afroheni ndërsa ende i mbani ata në fokus. Sa më afër të jeni, aq më mirë do të duket bokeh. Për rezultate maksimale, përdorni një lente që ndihmon në veçimin e subjektit tuaj ndaj një sfondi të mjegulluar.

Pozë nga afër e dikujt që mban një kupë me akullore ndaj një sfondi bokeh, pozë nga afër e një gruaje duke ngrënë një akullore me drita bokeh në sfond Pozë nga afër e dikujt që mban një kupë me akullore ndaj një sfondi bokeh, pozë nga afër e një gruaje duke ngrënë një akullore me drita bokeh në sfond
Grua qëndron në trotuar duke vështruar lart ndërsa drita bokeh shkëlqejnë në sfond Grua qëndron në trotuar duke vështruar lart ndërsa drita bokeh shkëlqejnë në sfond

Largësia është kyçi

Sfondi mund të jetë tërheqës, por nëse jeni shumë pranë tij bokeh do të ndikohet negativisht. Mbani mend se që subjekti juaj të dalë në pah ndaj një sfondi bokeh të bukur, është e rëndësishme të ruani një raport të mirë subjekt ndaj sfondit. Gjithnjë do të dëshironi të jeni pranë subjektit tuaj por larg nga burimi i dritës. Sa më shumë largësi ndërmjet të dyve, aq më shumë mjegullim do të ketë. I thjeshtë.

Burrë me syze dielli duke qëndruar përpara një pasazhi plot ngjyra dhe të ndriçuar mirë Burrë me syze dielli duke qëndruar përpara një pasazhi plot ngjyra dhe të ndriçuar mirë
KËSHILLË
Ndryshoni gjendjen emocionale të dritave të sfondit duke përdorur filtrat e Fokusit Live në Galaxy S10+.

Gjithçka ka të bëjë me theksimet

Për një efekt dramatik bokeh, gjithnjë kushtojini vëmendje theksimeve. Këto janë pjesa më e shndritshme e skenës tuaj, kështu që sigurohuni se ka shpërthime të gjalla të ngjyrave pas subjektit tuaj. Me fjalë të tjera, lejojeni që të shkëlqejë. Sfonde të thjeshta nuk do t’ju japin atë “faktor mahnitës”, kështu që gjeni një vend me më shumë elementë vizivë. Patjetër përdorni ato drita të qytetit dhe të rrugës në avantazhin tuaj. Dritat neon janë të përsosura për të krijuar rrathë mahnitës të dritës. Pasqyrimet nga pellgjet gjithashtu bëjnë mrekullira për krijimin e një sfondi bokeh mbresëlënës.

Burrë duke mbajtur një fishekzjarr ndërsa qëndron ndaj një sfondi bokeh të mbuluar me drita të magjishme Burrë duke mbajtur një fishekzjarr ndërsa qëndron ndaj një sfondi bokeh të mbuluar me drita të magjishme
Pjesa e pasme e një telefoni Galaxy S10+ me prizëm të bardhë, me një telefon të zi Galaxy S10+ me pjesën e përparme të dukshme sipër Pjesa e pasme e një telefoni Galaxy S10+ me prizëm të bardhë, me një telefon të zi Galaxy S10+ me pjesën e përparme të dukshme sipër
Hapje e Dyfishtë
Përdorni regjimin e hapjes F1.5 në Galaxy S10+ për të tërhequr dritën në errësirë.

Bëhuni krijues me të

Në një botë ideale, do të regjistronit në një zonë të ndriçuar mirë. Diku të ndriçuar me fenerë, llamba të rrugës dhe shenja të gjitha duke shkëlqyer në harmoni të përsosur. Por nëse vendndodhja juaj ka pak dritë (dhe hëna dhe yjet nuk ndihmojnë shumë), provoni të vendosni disa artikuj ndriçues rreth subjektit. Nëse jeni me miq, u kërkoni atyre të përdorin fenerin në telefonat e tyre për dritë shtesë. Dritat e magjishme funksionojnë edhe më mirë dhe shtojnë një element mahnitës në fotografitë tuaja të verës.

Dy gra ulur në një tryezë me drita të magjishme pas tyre Dy gra ulur në një tryezë me drita të magjishme pas tyre
Grua ulur në një korridor duke vështruar tullumbacen e saj plot ngjyra LED Grua ulur në një korridor duke vështruar tullumbacen e saj plot ngjyra LED

Loja e ngjyrave, deri në fund

Gjithnjë shikoni për vende që do të paraqesin një sfond plot ngjyra. Ndërsa zonat urbane kanë ngjyra kudo, një fushë e hapur ose park nuk do t’ju japin asgjë në lidhje me sfondin (na vjen keq fshat, qyteti e fiton këtë raund). Gjithashtu, përpiquni të ndriçoni subjektin tuaj. Një dritë delikate në plan të parë (ndoshta një shkëlqim i ambientit nga një dritë e rrugës)—që plotëson ngjyrat mbizotëruese të sfondit—do t’u japë pozën që bie në sy që jeni duke kërkuar. Për një pamje të veçantë, provoni ndriçimin me ngjyra të këndshme tek subjekti juaj për të ekuilibruar ngjyrat e ngrohta pas.

Grua duke qëndruar përpara një shenje me dritë neoni të dyqanit, një pozë nga afër e ushqimit kinez që mbahet ndaj një drite neoni Grua duke qëndruar përpara një shenje me dritë neoni të dyqanit, një pozë nga afër e ushqimit kinez që mbahet ndaj një drite neoni

Ndjeheni të frymëzuar?

Shtoni një prekje të përsosur tek fotografitë tuaja të verës natën me Galaxy S10+. Me Fokusin Live të përmirësuar të kamerës—që përfshin opsione për të shtuar efektet e reja të bokeh rrotullues, bokeh i zmadhuar dhe pika të ngjyrave—shpejt do të jeni mjeshtër i mjegullimit.

Lexoni këto histori më pas

*Veçoritë e Galaxy S10+ ndryshojnë sipas vendit.