Vianmääritys tilanteessa, jossa laite ei tunnista SD-korttia

Laitteesi mallin mukaan saatat pystyä laajentamaan laitteesi tallennustilaa asettamalla SD-kortin. Jos laitteesi ei tunnista SD-korttia tai näyttää varoituksen siitä, ettei SD-kortille voi kirjoittaa, tee ongelman vianmääritys seuraavan oppaan avulla.

Ennen kuin kokeilet alla olevia suosituksia, varmista, että laitteesi ohjelmisto ja liittyvät sovellukset on päivitetty uusimpaan versioon. Päivitä mobiililaitteesi ohjelmisto noudattamalla seuraavia vaiheita:

Vaihe 1. Siirry Asetukset Ohjelmistopäivitys.

Vaihe 2. Napauta Lataa ja asenna.

Vaihe 3. Noudata näytöllä olevia ohjeita.

Tutki SD-kortti

Ota ensin SD-kortti ulos laitteestasi ja tutki sitä vahingon varalta.

Aseta poistotyökalu poistaaksesi kortin kelkan Aseta poistotyökalu poistaaksesi kortin kelkan

1. vaihe Katkaise virta laitteestasi ja aseta poistotyökalu pieneen reikään SD-kortin kelkan vieressä, niin kortin kelkka tulee ulos.

Tutki SD-kortti ja aseta se takaisin Tutki SD-kortti ja aseta se takaisin

2. vaihe Tutki SD-kortti vahingon varalta. Jos SD-kortissa on roskaa tai pölyä, pyyhi pinta pehmeällä kankaalla ennen sen asettamista takaisin.

Vaikka SD-kortissasi ei olisi näkyvää vahinkoa, saatat silti kohdata ongelmia. Jos sinulla on muita laitteita lähellä, testaa SD-kortti ja varmista, että se toimii.

Kokeile pakottaa laitteesi uudelleenkäynnistäminen. Uudelleenkäynnistäminen voi ratkaista ongelman, jossa laitteesi ei tunnista SD-korttia.

Katkaise virta painamalla äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä ja sivunäppäintä ja pitämällä niitä painettuna Katkaise virta painamalla äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä ja sivunäppäintä ja pitämällä niitä painettuna

1. vaihe Katkaise virta laitteestasi pitämällä äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä ja sivunäppäintä painettuna samanaikaisesti ja valitsemalla sitten Katkaise virta.

Paina äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä ja sivunäppäintä ja pitämällä niitä painettuna Paina äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä ja sivunäppäintä ja pitämällä niitä painettuna

2. vaihe Kun näyttö on sammunut, paina äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä ja sivunäppäintä samanaikaisesti ja pidä niitä painettuna.

Vapauta näppäin, kun Samsung-logo tulee näkyviin Vapauta näppäin, kun Samsung-logo tulee näkyviin

3. vaihe Kun Samsung-logo tulee näyttöön, vapauta näppäimet.

Huomautus:

• Tietosi ja tiedostosi säilyvät, vaikka pakottaisit laitteesi uudelleenkäynnistämisen.

Jokin kolmannen osapuolen sovellus laitteessasi on saattanut vahingoittaa SD-korttiasi. Tarkista, onko tilanne tämä, kokeilemalla käyttää SD-korttia Suojattu tila niin, että kaikki kolmannen osapuolen sovellukset on poistettu käytöstä. Jos SD-korttisi tunnistetaan suojatussa tilassa, voit kokeilla poistaa sovelluksia, jotka latasit hiljattain, joita et tunnista tai jotka vaikuttavat haitallisilta.

Vaihda Suojattu tila noudattamalla alla olevia vaiheita.

Katkaise virta pitämällä äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä ja sivunäppäintä painettuna Katkaise virta pitämällä äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä ja sivunäppäintä painettuna

1. vaihe Katkaise virta laitteestasi pitämällä äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä ja sivunäppäintä painettuna samanaikaisesti ja valitsemalla sitten Katkaise virta.

Valitse Katkaise virta Valitse Katkaise virta

2. vaihe Valitse Katkaise virta.

Paina äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä ja sivunäppäintä ja pitämällä niitä painettuna Paina äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä ja sivunäppäintä ja pitämällä niitä painettuna

3. vaihe Kun näyttö on sammunut, paina äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä ja sivunäppäintä samanaikaisesti ja pidä niitä painettuna.

Vapauta sivunäppäin pitäen äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä painettuna Vapauta sivunäppäin pitäen äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä painettuna

4. vaihe Kun Samsung-logo tulee näyttöön, vapauta sivunäppäin pitäen samalla äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä painettuna.

Kokeile päivittämistä suojatussa tilassa Kokeile päivittämistä suojatussa tilassa

5. vaihe Kun Suojattu tila tulee näytön vasempaan alakulmaan, vapauta näppäin.

Poista sovellus Suojattu tila noudattamalla alla olevia vaiheita.

Sovellusten asetukset Sovellusten asetukset

1. vaihe Avaa Asetukset ja valitse Sovellukset.

Selvitä tuntemattomat tai haitalliset sovellukset Selvitä tuntemattomat tai haitalliset sovellukset

2. vaihe Selvitä sovellukset, joita et tunnista tai jotka vaikuttavat haitallisilta.

Poista sovelluksen asennus Poista sovelluksen asennus

3. vaihe Valitse Poista asennus.

Napauta OK Napauta OK

4. vaihe Napauta OK.

Vaihda Suojattu tila normaaliin tilaan noudattamalla alla olevia vaiheita.

1. vaihe Paina äänenvoimakkuuden pienentämisen näppäintä ja sivunäppäintä samanaikaisesti ja pidä niitä painettuina.
2. vaihe Valitse Käynnistä uudelleen.

Vaihda suojatusta tilasta normaaliin tilaan

Voit kokeilla ratkaista SD-kortin tunnistamisvirheen alustamalla SD-korttisi. Varmista, että varmuuskopioit sen ennen alustamista, jotta vältät tietojesi menettämisen. Alusta SD-korttisi noudattamalla alla olevia vaiheita.

Huomautus:

• Alustaminen poistaa kaiken olemassa olevan sisällön SD-kortilta, eikä niitä voi palauttaa.
Akun ja laitteen ylläpito, asetukset Akun ja laitteen ylläpito, asetukset

1. vaihe Avaa Asetukset ja valitse Akun ja laitteen ylläpito.

Valitse Tallennustila Valitse Tallennustila

2. vaihe Valitse Tallennustila.

Napauta Lisää ja valitse Lisäasetukset Napauta Lisää ja valitse Lisäasetukset

3. vaihe Napauta Lisää ja valitse Lisäasetukset.

Valitse SD-kortin asetukset. Valitse SD-kortin asetukset.

4. vaihe Valitse SD-kort.

Napauta Alusta Napauta Alusta

5. vaihe Napauta Alusta ja alusta SD-kortti noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Voit optimoida ja suojata laitettasi käyttämällä Laitteen suojaus. Se voi estää haittaohjelmien aiheuttamat SD-korttien tunnistamisvirheet tulevaisuudessa.

Akun ja laitteen ylläpito  Akun ja laitteen ylläpito

1. vaihe Avaa Asetukset ja valitse Akun ja laitteen ylläpito.

Laitteen suojaus Laitteen suojaus

2. vaihe Valitse Laitteen suojaus.

Tarkista puhelin Tarkista puhelin

3. vaihe Napauta Tarkista puhelin.

Huomautus:

• Äänenvoimakkuuden näppäimen ja sivunäppäimen sijainnit voivat vaihdella laitteen mallin mukaan.
  • Kaikki puhelinmallit eivät tue SD-korttien käyttöä.
  • Jos noudatit yllä lueteltuja vaiheita mutta ongelma jatkuu, laitteesi saattaa olla vahingoittunut fyysisesti. Asianmukaisia tietoja on Tukikeskus.
  • Laitteen ruutukaappaukset ja valikot voivat poiketa laitteen mallista ja ohjelmistoversiosta riippuen.

Samsung Members -sovelluksen käyttö

Jos Samsung-matkapuhelimessa, -tabletissa tai puettavissa laitteissa on ongelmia, voit lähettää kysymyksen Samsung Members -sovelluksessa. Lähetä virheraportti saadaksesi lisätietoja.