Tarkista SIM-kortti, jos puhelut ja mobiilidata ei ole käytettävissä

Jos puhelut tai tekstiviestit lakkaavat toimimasta eikä mobiilidata ole käytettävissä, ongelma voi johtua SIM-kortista. Puhelinta vaihtaessa voi usein ilmetä ongelmia, jotka johtuvat väärin asetetusta SIM-kortista. Lue alta lisää SIM-kortin tarkistamisesta.

Ennen kuin kokeilet alla olevia ehdotuksia, tarkista, että laitteessasi ja käyttämissäsi sovelluksissa on asennettuna viimeisin päivitys. Päivitä mobiililaitteen ohjelmisto seuraavasti:

Vaihe 1. Valitse Asetukset > Ohjelmistopäivitys.

Vaihe 2. Napauta Lataa ja asenna.

Vaihe 3. Noudata näytöllä annettavia ohjeita.

1. SIM-kortti ei ole kulunut

Vaihdettaessa uuteen puhelimeen, aiemman puhelimen SIM-korttia käytetään usein yhä uudestaan uudessa puhelimessa. SIM-kortti on kuitenkin kulutusosa ja se voi vahingoittua ajan mittaan käytössä.

Ota ensin SIM-kortin liuska ulos puhelimesta ja tarkista, onko SIM-kortin metallipinta kulunut tai syöpynyt. Jos SIM-kortti on vahingoittunut, vaihda se uuteen SIM-korttiin.

2. SIM-kortti on asennettu oikein

Jos SIM-korttia ei ole asetettu oikein liuskaan ja puhelimeen, SIM-korttia ei välttämättä tunnisteta. Jos SIM-korttia ei tunnisteta, ota liuska ulos ja tarkista, että kortti on asetettu oikein. On erityisen tärkeää, että SIM-kortin kulmat on kohdistettu oikein.

Huomioi SIM-kortin suunta asettaessasi SIM-korttia liuskaan, koska suunta voi vaihdella malleittain. Esimerkiksi S21-sarjan malleissa metallipinta on ylöspäin ja S20-sarjan malleissa metallipinta on alaspäin. Katso esimerkkikuvat alta.

Sim-kortin suunnat.

① S21-sarja

② S20-sarja

Huomautus: SIM-kortin suunta voi riippua laitteesta ja mallista.

3. SIM-kortti on kiinnitetty kunnolla liuskaan

Jos olet käyttänyt aiemmin micro SIM -korttia ja olet leikannut sen nano SIM -kortiksi uutta puhelinta varten, varmista, että kulmalovet ovat oikeissa kohdissa. Uuden nano SIM -kortin ostaminen ja käyttäminen on suositeltavaa, koska leikattua SIM-korttia ei välttämättä tunnisteta hyvin ja puheluissa, viestien lähettämisessä ja vastaanottamisessa ja mobiilidatassa voi olla ongelmia.

• Micro SIM -kortti: Keskikokoinen SIM-kortti, jota käytetään erityisesti vanhemmissa malleissa.
  • Nano SIM -kortti: Pienin SIM-kortin koko, jota käytetään useimmissa uusissa puhelimissa.
Sim-kortin koko.

① Micro SIM

② Nano SIM

Jos Samsung-puhelimessasi, -tabletissasi , tai -lisälaitteessasi on ongelmia, voit lähettää meille kysymyksen Samsung Members -sovelluksella.

Näin voimme tutkia tarkemmin, mistä häiriö johtuu. Tiedot on muutettu nimettömiksi ja niitä säilytetään vain ongelman tutkimisen ajan. Lue lisää virheraportin lähettämisestä kohdasta Samsung Members -sovelluksen käyttäminen.