Brand

Bruno Van Gils x Samsung Galaxy Z Fold2

Creatief en relevant blijven dankzij innoverende tech.

De link tussen mode en technologie? Innovatie is een absolute must, en beide branches ontwerpen producten op maat van het echte leven. Alleen zo kunnen tech & fashion een verlengstuk van jouw persoonlijkheid worden. Strak in het pak, duurzaam en creatief: meet Bruno Van Gils, CEO van Café Costume.

Next generation tech

Tech speelt al altijd een grote rol in het leven van Bruno Van Gils: ‘Het is iets wat ik van thuis uit heb meegekregen. Mijn vader was heel snel mee met de IT-evolutie.” Niet verwonderlijk dat de CEO zelf tot de early adopters van de mobiele telefonie behoorde. Hij is er ook oprecht van overtuigd dat de nieuwste generatie smartphones de computer helemaal aan het verdringen zijn. ”Ik kan met mijn Fold álles doen en heb dus altijd en overal een handige werktool op zak. Omdat hij uitklapt, heb ik altijd een groot scherm ter beschikking”, geeft Van Gils aan.

De juiste balans tussen management en creativiteit

“Dat is altijd de uitdaging. Want het resultaat moet perfect zijn”, aldus de CEO. En dan helpt technologie. “Het visuele is in onze branche enorm belangrijk. En dus communiceer ik veel met beelden. Als ik de patroonmaakster iets wil duidelijk maken, stuur ik haar een foto van het stuk en duid ik op de foto aan wat er anders moet. Ik heb altijd al zo gewerkt, en de Fold maakt dat allemaal nog gemakkelijker.”

De ideale tool voor een visueel creatief beroep

Tijdens de laatste stap in het proces, de finishing, worden smartphones bij Café Costume steevast bovengehaald om de verschillende materialen vast te leggen en door te sturen. “Het scherm van een standaard toestel is veel te klein om de materialen of aanpassingen tot hun recht te laten komen. De Fold is de ideale ondersteuning voor iemand met een visueel creatief beroep. Wanneer ik hem openklap, heb ik een tablet. Concreet heb ik nu dus aan één toestel voldoende. Dat is niet alleen praktisch, het bespaart me ook heel wat tijd”, besluit Van Gils.

No-nonsense design voor het echte leven

“Als iemand een maatpak wil, vertrekken we van de vraag: waar is hij naar op zoek?” geeft de CEO aan, “Zit die man de hele dag in de wagen? Wil hij aan powerdressing doen? Dan gaan we op zoek naar de juiste materialen: niet-kreukende materialen, of superlichte materialen, of zwaar doorvallende stoffen.” De aanpak van Café Costume is resoluut duurzaam en gepersonaliseerd: de pakken moeten de persoonlijkheid van de klant weerspiegelen. En zo denken wij er bij Samsung ook over. Dankzij zijn plooibaar formaat past de Galaxy Z Fold2 perfect in een vest- of broekzak: zo zit Bruno Van Gils altijd strak in het pak. “De Fold is een beetje zoals mijn pakken: elegant, gesofistikeerd en met oog voor verfijnde details.”

Benieuwd naar onze Galaxy Z Fold2? Ontdek snel alle specs, en tijdelijke promo’s.

Lees de volgende verhalen