Brand

Dries Henau & Yuri Vandenbogaerde x Galaxy Z Fold2

Hoe passie en werk nog vlotter in elkaar vloeien met de juiste tech.

Dat Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde – of ‘De Jongens’ van Wasbar en Chez Claire – niet voor een klassieke ‘9 to 5’ job zijn gemaakt is een understatement. Deze serial entrepreneurs en geboren storytellers kunnen de knopjes gewoon niet afzetten. En ze geven maar al te graag toe dat hun beste ideeën ’s avonds komen, als ze in de zetel een glas wijn drinken. Met de Galaxy Z Fold2, de nieuwe plooibare telefoon van Samsung, hebben ze eindelijk een device op hun maat gevonden.

De perfecte match

De rode draad door al wat Yuri en Dries ondernemen? De zin om het leven voor mensen makkelijker en aangenamer te maken. Dezelfde drijfveer die ook Samsung blijft pushen om te innoveren. “Qua innovatie is de Fold echt uitzonderlijk”, geeft Dries aan, “Elk nieuw smartphone model biedt tegenwoordig wel enige vernieuwing, met verse features, maar au fond blijft het concept onveranderd. In vergelijking is de Fold echt disruptief. Het plooibare scherm, het multitasking-gegeven … het is handig voor dagelijks gebruik, maar je kunt er evengoed op het vliegtuig op een kwalitatieve manier mee naar Netflix kijken én je mails checken.” En dat kan Yuri alleen maar beamen: “Wat je met de Galaxy Z Fold2 kan doen, is mind-blowing.”

Je eigen flow volgen

Dries en Yuri zijn geen doorsnee marketingconsultants die met een mapje onder de arm de vergadering binnenstappen en zich baseren op wat allerlei studies zeggen. Ze werken op buikgevoel en dat kan enkel als je je eigen flow volgt. “Op een onproductieve offday acht uren aan je bureau verspillen heeft geen zin. Het is beter om dan een boek te lezen, een documentaire of een TED talk te bekijken. Dat zorgt voor verse input”, tipt Yuri. Daarom is de marketing specialist blij met het grote scherm en de blauwlichtfilter van de Galaxy Z Fold2 die rust geeft aan je ogen, handig om een boek te lezen of inspirerende video’s te bekijken. Zijn ultieme tip? Staar je niet blind op werkuren. “Als het mij op een namiddag niet lukt, dan doe ik even iets anders. Maar krijg ik ’s avonds een goed idee, dan kan het dat ik dat tot drie uur ’s nachts verder uitwerk. Doe dingen wanneer je er de energie voor hebt.”

Multitasking made easy

Wat je nodig hebt om je flow te volgen? Intuïtieve tools waarbij alles zichzelf uitwijst. Zo was Yuri very much impressed door de eenvoud waarmee je data kan overzetten op de Galaxy Z Fold2: “Je sluit je kabel aan en na amper een kwartier functioneerde alles al. Ik moest niets meer instellen! Vroeger was dat met smartphones altijd gedoe.” De Fold2 zorgt bovendien voor extra comfort en minder stress. “Bellen, sms’en en de social media beheren, deed ik overdag op mijn telefoon, presentaties tonen aan klanten deed ik op mijn laptop en als ik ‘s avonds de krant wou lezen, nam ik mijn tablet. Nu heb ik nog maar één device nodig. Ik weet dus dat ik altijd alles bij me heb, ik hoef niet bang te zijn dat ik iets vergeten ben”, aldus Dries. “De Fold helpt echt om het overzicht te behouden in de zelfgecreëerde chaos”, besluit Yuri.

Walk the talk

Als marketeers zijn de twee onder de indruk van Samsung’s aanpak. “Samsung focust keihard op het product, en dat is zo goed dat het bij manier van spreken zichzelf verkoopt”, aldus Yuri. Iets wat ook Dries op social media meteen opviel: “Als je de Galaxy Z Fold2 op je Instagram-story zet, ontploft je inbox meteen. Alleen al het feit dat je een scherm kan plooien!” Volgens Yuri triggert de innovatieve smartphone instant conversaties. “Je hebt mensen die eerst sceptisch reageren, onszelf incluis”, geeft hij toe, “Op voorhand kan je twijfels hebben bij de duurzaamheid van dit toestel, maar eens je het in je handen vasthoudt, ben je overtuigd.” Dries dacht ook eerst ‘Denken ze nu echt dat ik constant met zo’n televisie in mijn broek zal rondlopen?’ maar de Galaxy Z Fold2 wist hem in no time te overtuigen. “Qua dimensie is het niet veel groter en ook nauwelijks zwaarder dan een andere smartphone, maar de functies zijn wel een pak uitgebreider”, besluit hij.

Geloof jij ook alleen wat je zelf ervaart? Laat je tussen 30/11 en 3/01 door de Galaxy Z Fold2 overtuigen, en je krijgt er een #lifechanging Galaxy Watch 3 45mm (t.w.v. €349) bij.

Lees de volgende verhalen