Brand

Pieter Van Leugenhagen x Samsung Galaxy Z Fold2

Vanuit Parijs of NYC – maar eigenlijk gewoon Beveren.

Dat je geen techneut moet zijn om een succesvol mediabureau met innovatief extended reality concept op te richten, bewijst Pieter Van Leugenhagen, CEO van Yondr. Zijn eerste gsm? Die had hij pas op zijn 16e, toch organiseert hij nu virtuele drinks op locatie en neemt hij deel aan (nachtelijke) congressen over de hele wereld vanuit zijn bureaustoel in Beveren.

Een game, maar dan met de werkelijkheid als input

Mediabureaus zijn er bij de vleet, maar bij Yondr gaan ze een stapje verder door extended reality in hun aanpak te integreren. Zo creëerden ze voor de Vlaamse Gemeenschap onlangs een virtuele beursomgeving: deelnemers wandelden in de gebouwen, ze spraken collega’s, klanten of toekomstige klanten aan via avatars, en konden in een privézaaltje zaken bespreken, seminaries volgen, enzovoort. Net of ze ter plaatse waren, maar dan wel vanuit hun eigen bureau en zonder enige verplaatsing. “Het was een gigantisch succes”, aldus een trotse Pieter Van Leugenhagen.

Champagne in je huiskamer… of toch op de Eiffeltoren?

Het uitgangspunt van Yondr is eenvoudig: hoe kan je een evenement waar je niet aanwezig bent toch bijna lijfelijk meemaken? Met een vleugje VR, zo blijkt! De vele events die momenteel in het water vallen door de strenge coronamaatregelen openen de weg naar ongeziene creativiteit. Zo kwam het mediabureau op een origineel idee voor een Parijse beurs waarvan de afsluitende drink op de Eiffeltoren moest plaatsvinden. Hoe? Door de deelnemers een foodiebox te bezorgen met een flesje bubbels en enkele hapjes: ideaal om het virtuele slotevent op te vrolijken, in een echte Parijse setting.

Always look at the bright side

De brainstorming met deze klant duurde zo’n drie kwartier. Pieter Van Leugenhagen: ‘Als ik hiervoor naar Brussel zou moeten rijden, had me dat een halve dag gekost.’ Bij deze video call zit Van Leugenhaven gewoon comfortabel achter zijn bureau. Hoe hij dit gemak kan behouden als hij na deze thuiswerk periode opnieuw meer on the road is? “Met de Galaxy Z Fold2 kan ik zo’n meeting op elk moment, op elke plaats houden. Met dit ene toestel heb ik toegang tot alle info, kan ik tijdens de call verschillende extra schermen openen en zo extra info doorgeven.”

VR is the next best thing

‘Een training op een boorplatform kan nu met VR perfect zonder enige verplaatsing. Met de VR-bril zit de nieuwe werkkracht meteen midden in de werksituatie’, legt Van Leugenhagen uit. Zaken afhandelen zonder extra verplaatsingen is een mooi pluspunt, en dat geldt niet enkel in coronatijden: het is ecologisch verantwoord en biedt een meer relaxte work-lifebalans. Natuurlijk haalt niets het van de werkelijkheid. Maar VR biedt wel een oplossing voor veel problemen, zeker in deze bijzondere tijden. “Denk maar aan lesgeven, of zelfs geneeskunde: een VR-bril kan bijvoorbeeld voor de juiste relaxatie voor een operatie zorgen”, besluit de CEO.

Over tech en nieuwe snufjes

Wie aan het hoofd van zo’n innovatief bureau staat, moet wel een echte techneut zijn? Think again! Toen Van Leugenhagen jonger was, was hij zelfs niet zo gebeten door nieuwe snufjes. Zijn eerste gsm? Die had hij pas op zijn 16e op zak, en zijn eerste smartphone toen hij aan zijn vennootschap begon. “In het begin kon je nog niet zoveel met die toestellen”, aldus de CEO, “bellen en berichten versturen, dat was het zowat. Dat is nu uiteraard veranderd. Met mijn Samsung Galaxy Z Fold2 heb ik alles bij de hand. Ik kan een boek lezen, een filmpje bekijken en dat alles in perfecte omstandigheden.”

De ideale tool voor multitaksers

Ook op professioneel vlak is de Samsung Galaxy Z Fold2 een echte verademing voor de CEO. Een laptop, tablet en smartphone meeslepen? Never again! “Nu heb ik één enkele slanke telefoon nodig, die ik kan uitklappen, en die mij meer mogelijkheden en zeker meer comfort biedt, dan de drie apparaten samen”, aldus Van Leugenhagen. “Op een beurs – ja, daar ga ik nog altijd ook in real life naartoe”, grapt hij, “kan ik op dit grote scherm meteen mijn hele presentatie aan potentiële klanten tonen.”

Benieuwd naar onze Galaxy Z Fold2? Ontdek snel alle specs, en tijdelijke promo’s.

Lees de volgende verhalen