Brand

The Serif Design Story

The Serif van de Bouroullecs introduceert een nieuwe TV-esthetiek.

Ronan en Erwan Bouroullec voegen poëzie toe aan alledaagse objecten. In de designindustrie hebben ze de aandacht getrokken van de grootste namen zoals Vitra, Hay, Kartell en meer. Erwan Bouroullec bespreekt de esthetische waarde van hun ontwerpen en op welke manier dit wordt weerspiegeld in The Serif.

"The Serif heeft het vermogen om door de tijd te reizen."

Zonder grenzen

Wie de Bouroullecs louter als meubelontwerpers beschouwt, maakt een grove onderschatting. Hun werk reikt ver over die grenzen heen. De Bouroullecs streven er altijd naar om zich te richten op de functionaliteit of intrinsieke waarde van het object. Ondanks het feit dat The Serif een televisie is, staat hij voor ""mooie taal en subtiele aanwezigheid"" waardoor hij zijn plaats in de moderne designwereld inneemt.

Gaat moeiteloos op in de omgeving

Net als de andere ontwerpen van de Bouroullecs past The Serif zich moeiteloos aan de omgeving aan. Ze hebben het zwarte scherm van de TV op een gracieuze manier vervangen door de Ambient Mode die lijkt op poëtische beelden zoals staren naar eindeloze velden of het gevoelsmatig weergeven van regendruppels. De Ambient Mode is een "manier om de TV een beetje te dempen wanneer hij moet verdwijnen" en een extra manier van ontspanning te bieden.

Naadloos aansluitende ruimtes

Door de grote symmetrie van de I-vorm, fungeert The Serif ook als een legplank, die mensen toelaat om elkaar te ontmoeten en ervaren. In tegenstelling tot andere televisies die ruimtevreemd zijn, verbindt The Serif net ruimtes en vormt hij een organische relatie met mensen. Als het interieur een collage was, zou The Serif een integraal stuk zijn dat naadloos in elke ruimte en tijdskader kan worden geplaatst.

De 'I'-vorm van The Serif schrijft een prachtig verhaal dat zich op een natuurlijke manier laat vertalen."

Tijdloos, met een poëtische dimensie

Naarmate de tijd verstrijkt, vervaagt de toekomst in het verleden. De ontwerpen van Ronan en Erwan Bouroullec worden echter niet door de tijd gedragen, omdat hun werk de essentie van het 'nu' bepaalt. Ontworpen om "door de tijd te reizen", maakt van The Serif een tastbaar object dat een poëtische dimensie heeft die men zich ook na verloop van tijd zal herinneren.

Unieke inspiratie voor je leefomgeving

The Serif van de Bouroullecs zorgt voor poëzie in elke ruimte.

Lees de volgende verhalen