Brand

Gert De Mangeleer x Galaxy Z Fold2

‘Ik haal heel veel zuurstof uit de Aziatische cultuur’

Wat krijg je als je sterrenchef Gert De Mangeleer– een enthousiaste Galaxy Z Fold2-gebruiker – vraagt een origineel event te bedenken rond de meest innovatieve, plooibare smartphone van het moment? Het Foldable Dinner, een geweldig asian & tech inspired event. Wij hadden het met de chef van Hertog Jan*** over zijn liefde voor Azië, het managen van creatieve foodconcepten en de rol die tech hierbij speelt.

Gert De Mangeleer is, samen met zijn partner in crime Joachim Boudens, niet alleen de drijvende kracht achter de haute cuisine van driesterrenrestaurant Hertog Jan. Hij is het creatieve brein achter het food sharing restaurant L.E.S.S. Eatery, waar je het in hartje Brugge gezellig maakt rond eenvoudige smaakbommetjes; maar ook achter de ongedwongen sfeer van à la carte brasserie Bar Bulot. Dat hij het bovendien gewoon is om zijn culinaire knowhow en gastvrijheid te vertalen naar events, bleek tijdens het Foldable Dinner dat De Mangeleer deze zomer organiseerde voor de launch van de Galaxy Z Fold2, de nieuwe plooibare smartphone van Samsung.

Een asian & tech inspired etentje

Denk: een select gezelschap van ondernemers, een Koreaans getint diner en een plooibaar dessert. Huh? “Als dessert maakte ik op basis van chocolade en passievrucht een soort leder, even plooibaar als de telefoon.” Een dessert dat perfect aansluit bij de mindset van Samsung’s Galaxy Fold2. Niet verwonderlijk dat deze culinaire creatieveling ook wist om te gaan met de ongeziene toestanden van de laatste maanden. “We begonnen met een wekelijkse afhaalbox, wat een gigantisch succes bleek. Dat de horeca in oktober opnieuw moest sluiten, was balen natuurlijk. Maar deze keer waren we wél voorbereid”, vertelt de chef-kok.

Bewondering voor Azië

De Mangeleer steekt zijn bewondering voor Azië in het algemeen, en Zuid-Korea in het bijzonder, niet weg. In pre-coronatijden ging hij er trouwens regelmatig herbronnen. “In Azië weten ze als geen ander hoe je een bijzonder creatief merk in de wereld kan zetten. Dat is zo in de technologie, maar zeker ook op culinair vlak. Ik gaf in het verleden al aardig wat kookdemonstraties in Zuid-Korea, en ik kom daar steevast vol energie van terug. Ik haal heel veel zuurstof uit die Aziatische cultuur.”

Altijd verbonden blijven

Wat zo’n creatieve duizendpoot nodig heeft om zijn vele foodconcepten altijd en overal efficiënt te blijven managen? Krachtige multitasking tools, zoals de Galaxy Z Fold2, waarmee je in no time van smartphone naar tablet switcht. “Ik ben vaak onderweg. Gelijk waar ik ben, kan ik met dit de Fold optimaal connecten met het thuisfront. Je kan er ook op werken én entertainment zoeken. Tijdens het bellen, gebruik ik hem als telefoon, maar straks klap ik hem half open en heb ik een toetsenbord.” Zo tovert de chef-kok de Galaxy Z Fold2 om tot de ideale werktool voor werkfiches en draaiboeken en al zijn notities.

Next level fotografie & inspiratie

De mogelijkheden die de Galaxy Z Fold2 biedt op vlak van foto’s en filmpjes, daar kan je bij de meeste smartphones alleen maar van dromen. En dat weet De Mangeleer maar al te goed! “Alle gerechten die we serveren, fotograferen we met de smartphone. De beelden zijn dankzij de automatische focus- en centreerfunctie van de camera zo zuiver dat je zo op sociale media als Instagram kan plaatsen.” Bovendien is de Galaxy Z Fold2 een ideale tool voor wie zich, net als Gert De Mangeleer, on the go laat inspireren: “Als ik op de baan ben, leg ik dingen die me inspireren op film vast. Nieuwe ideeën kunnen gelijk wanneer komen: als ik aan het lopen ben, in de wagen zit of als ik ‘s nachts in bed lig. Ik zou durven zeggen dat dit toestel mijn leven kent.”

Benieuwd naar de Galaxy Z Fold2? Tussen 30/11/20 en 3/01/21 krijg je bij aankoop van een Galaxy Z Fold2 een #lifechanging Galaxy Watch 3 45mm (t.w.v. €349).

Lees de volgende verhalen