Health / Self-Care

Zo pak je slechte smartphonegewoontes aan

6 manieren voor een gebalanceerde relatie met je smartphone.

Een persoon zoekt naar manieren om zijn telefoongebruik te veranderen

“Telefoon, sleutels, portemonnee.” Het is onze mentale checklist, elke keer als we er op uit trekken. We vertrouwen op onze smartphones voor bijna alles, maar hoe gezond is onze balans? Aangezien steeds meer mensen hun telefoons even aan de kant leggen voor een tijdelijke "digitale detox", kan het lonen om op zoek te gaan naar een betere manier om de juiste balans met je smartphone te creëren als je hem weer oppakt. 

Man using his Galaxy Note9 as he waits for the train
1

Leg je telefoongebruik vast

Net als met elke andere verandering van levensstijl is het belangrijk om goed naar jezelf te kijken en te bedenken hoe veel tijd je daadwerkelijk spendeert aan de gewoonte die je wilt aanpassen. Een app als Thrive helpt je inzien hoeveel tijd je op je telefoon spendeert en hoe je die tijd invult. Op die manier kom je erachter wanneer en waar je een stapje terug moet doen. Onthoud dat tastbare doelen de sleutel zijn voor langetermijnveranderingen en dat je geen doelen kunt stellen als je niet weet waar je voorheen stond.

Ontdek hoe je je ogen beschermt tegen vermoeidheid bij blauw licht
Ken je SAR

Maak je je zorgen om de straling van mobiele telefoons? De Galaxy Note8 heeft naar verluidt de laagste SAR (Specific Absorption Rate), wat betekent dat hij de minste straling uitstoot in vergelijking met andere telefoons.*

Bekijk de Galaxy Note8
2

Het ritme van rust

"Blauw licht" is de term voor licht afkomstig van digitale schermen en het heeft niet zo’n goede invloed op je circadiaanse ritmes. Te veel ervan zorgt ervoor dat je lichaam geen melatonine aanmaakt; een belangrijk onderdeel van een goede nachtrust. Maar de blauwlichtfilters voor de ogen zoals de Night Mode, helpen je om oogvermoeidheid te verminderen die ontstaat bij telefoongebruik. Het brengt je natuurlijke fysiologische processen in evenwicht en helpt je om heerlijk te kunnen slapen.

Ken je SAR

Maak je je zorgen om de straling van mobiele telefoons? De Galaxy Note8 heeft naar verluidt de laagste SAR (Specific Absorption Rate), wat betekent dat hij de minste straling uitstoot in vergelijking met andere telefoons.*

Bekijk de Galaxy Note8
Vrouw die geniet van tijd voor zichzelf
3

Dag digitaal, hallo analoog!

Een makkelijke manier om je afhankelijkheid van je mobiele telefoon te verminderen, is om te switchen naar andere oplossingen die hetzelfde kunnen doen op een andere manier. Wissel eens af met een wekker, een kookboek, de radio of een tijdschrift: alles om je offline gebruik aan te moedigen.

Vermijd de smartphoneduim en de gsm-elleboog door verstandig selfies te maken
Samsung Galaxy Note10
Maak selfies met de S Pen

Gebruik de Galaxy S Pen om de sluitertijd van je camera te controleren en zorg voor minder druk op je arm.

Ontdek meer
4

Voorkom de selfie-elleboog

Geloof het of niet; De perfecte selfie maken is niet altijd zonder pijn. De selfie-elleboog bestaat namelijk écht. Het is de high-tech neef van de tenniselleboog: een ontsteking van de elleboog tot aan de pols. Wees verstandig en bescherm jezelf tegen deze tech-blessure. Geef je arm af en toe rust. Wil je toch die ene leuke selfie maken? Gebruik dan de S Pen! Dé pijnloze manier om selfies te maken.

Samsung Galaxy Note10
Maak selfies met de S Pen

Gebruik de Galaxy S Pen om de sluitertijd van je camera te controleren en zorg voor minder druk op je arm.

Ontdek meer
Gebruik je telefoon voor betekenisvol contact met iemand
5

Bel een vriend, je beste redmiddel

Even een iemand opbellen. Het lijkt een achterhaalde communicatievorm, maar juist zo’n simpel telefoontje is vaak sneller, effectiever én gezonder. Met bellen typ je geen lange en vele zinnen en voorkom je een stroom aan onvermijdelijke antwoordberichtjes, maar belangrijker nog: je voorkomt de sms-duim. Een sms-duim is een tech-blessure die ontstaat door het veelvuldig typen van berichten. Deze blessure kan zelfs van de duim doortrekken tot aan de pols. Geen zin in zo’n blessure? Bel je vriend, je beste redmiddel!

Geniet van je koffie zonder telefoonafleiding
6

Perfect buiten bereik

Het constant checken van je telefoon zonder nadenken, herkennen we allemaal. Sommige psychologen vrezen dat deze behoefte ons weerhoudt van het bewust beleven van waardevolle momenten met onze naasten. Kies voor een makkelijke en efficiënte oplossing: Leg je smartphone buiten handbereik of beter nog in een andere ruimte. Met aandacht luisteren naar de verhalen van je kinderen, moeder of vriendin ging je nog nooit zo makkelijk af!

Leg je telefoon af en toe eens weg

… maar als je er klaar voor bent om hem weer erbij te pakken, zorg dan voor balans met enkele slimme tools.

Samsung Galaxy Note10 met een blauwe S Pen die tegen de zijkant leunt

Galaxy Note10

Samsung Galaxy s10 / S10+

Galaxy S10

Thrive App icon

Thrive

Lees de volgende verhalen