Fotografie

20 vette verhalen

Point of U

De 3 hoofdprijzen van de Point of U smartphone videography wedstrijd De 3 hoofdprijzen van de Point of U smartphone videography wedstrijd

Uit maar liefst 300 inzendingen werden 20 jonge creatives geselecteerd om deel te nemen aan Point of U. De 20 young talents werden gedurende de voorbije weken ondergedompeld in de wereld van smartphone videography. De youngsters volgden verschillende workshops zoals scriptontwikkeling en styling om uiteindelijk over te gaan tot opnames en montage met de Galaxy S20 smartphone. Buiten winnaar Abdel vonden ook runner-ups Mégane & Imhotep Point of U en films schieten met de S20 een onvergetelijke ervaring.

Zo deelt Mégane - die innoveerde met een filmpje in rood licht en pictures in pictures - dat ze enorm geïnspireerd werd door de verschillende POU-workshops en dat ze voor het eerst een volledig draaiboek uitwerkte. Ook de professionele videomodus van de Galaxy S20 was voor haar een absolute meerwaarde.

Imhotep die de jury wist te verrassen met coole 3D-effecten moest als student film & foto terug even wennen aan het filmen met een smartphone. “Na twee jaar enkel met professioneel materiaal te filmen was het even terug omschakelen maar door de pro-opties van de S20 merkte ik weinig verschil met een professionele camera.”

Lees de volgende verhalen