Fotografie

Behind the scenes van Jade’s nieuwe videoclip

Jade De Rijcke was pas 14 toen ze zich in de muziekwereld op de kaart zette met haar overwinning van The Voice Kids in 2018. Jade – not a girl, not yet a woman – lanceert nu haar nieuwste single ‘Lately’. Het is ook haar meest persoonlijke single ooit omdat ze deze volledig zelf heeft geschreven. Wat de clip nog unieker maakt is niet enkel dat de video volledig gefilmd is met de Galaxy S20, maar ook volledig in vertical is geshoot.

Jade: “Mijn song gaat over een gevoel waar veel jongeren zich in kunnen vinden, namelijk de verwerking van een gebroken hart. Het gaat over hoe je verdriet moet leren loslaten, om er nadien sterker uit te komen. Ook is de clip helemaal in vertical gefilmd, met enkel de Galaxy S20. De mogelijkheden van de camera waren eindeloos, en dat kan je zien in de clip!”

Alex en Roman, regisseurs: “Het grootste voordeel van filmen met een smartphone is dat die kleiner en compacter is dan een klassieke camera. Een smartphone is overal makkelijk op te bevestigen, terwijl je met andere camera’s net veel apparatuur nodig hebt.

De professionele video-instellingen van de Galaxy S20 maken dit proces alleen nog maar eenvoudiger. Je kan ISO, sluitertijd, white balance, focus en camerastabilisatie manueel aanpassen, maar ook razendsnel overschakelen om in slow motion te filmen. Het zotste van al is dat de Galaxy S20 gewoon onder water kan filmen. Voor de zwembadscène in de clip hadden we dus geen extra gadgets nodig om onze camera waterproof te maken. Dankzij de Bright Night functie konden we onze scènes in het donker opnemen zonder grote lichtinstallaties.

Niet het filmen met een smartphone, maar het filmen in vertical was onze biggest challenge. Dit heeft invloed gehad op onze locatiekeuzes, maar ook op de hoeveelheid mensen die we tegelijk in beeld konden brengen. Verticaal heb je nu eenmaal minder speelruimte met framing en camerabeweging. Dit heeft dit natuurlijk ook zijn voordelen, zo moesten we echt focussen op de essentie.”

Bekijk de behind-the-scenes van Abdel

Abdel, winnaar Point of U: “Het is super nice dat ik de kans kreeg om de making-of video van Jade’s nieuwe videoclip te maken. Het menu van de Galaxy S20 is zo makkelijk te gebruiken dus je kan de instellingen mega snel regelen. De beste tip om betere video’s te maken met een smartphone? Beslis vooraf waar je de film gaat posten, en shoot dan consistent in een verticaal of horizontaal formaat.”

Lees de volgende verhalen