Fotografie

Hoe je creatief bent met je smartphone

Een artiest schetst een vrouwelijk silhouet met een S Pen stylus op een Samsung Galaxy Note 10+. Een artiest schetst een vrouwelijk silhouet met een S Pen stylus op een Samsung Galaxy Note 10+.

Leonardo da Vinci gebruikte penselen om meesterwerken zoals de Mona Lisa te maken met de sfumato-schildertechniek. Michelangelo gebruikte zijn trouwe beitel om de Piëta te polijsten. Andy Warhol gebruikte inkt voor zijn complex zeefdrukproces. Nu hebben kunstenaars een geavanceerder instrument om hun creativiteit mee bot te vieren - hun smartphones.

Voor mensen die in de creatieve sector werken, of gewoon voor iedereen met een passie voor kunst, is een smartphone veel meer dan een toestel om te bellen met Zoom en te scrollen op Instagram. Als je je smartphone goed weet te gebruiken, kan je 'kunst voor het belang van de kunst' maken of zelfs je creatieve kant ontwikkelen.

Ontdek hier enkele inspirerende methodes om het beste te halen uit de creatieve studio die je smartphone is.

Ontdek de creatieve inspiratie van het sociale netwerk dat kunstenaars verkiezen

Hoewel sociale netwerken geweldig kunnen zijn voor het verspreiden van je kunst, vind je misschien meer inspiratie op een netwerk dat speciaal bedoeld is voor het creatieve proces. Als je samen met gelijkgestemde zielen artistieke inspiratie wilt opdoen, geef dan de app PENUP op je Galaxy smartphone een kans. Deze boeiende wereld van kunstenaars is een geweldige plek voor wie graag tekent. Als je je werk maakt en uploadt, kunnen ze bij PENUP je inhoud zien, reageren, leuk vinden en opnieuw delen. Het biedt ook een groot aantal andere coole functies, waaronder Live Drawing-sessies waar je je schetskunsten kunt opfrissen door over videoclips heen te tekenen. De wekelijkse creatieve uitdaging brengt iedereen samen om zich te concentreren op het maken van kunst rond een bepaald onderwerp - ideaal dus als je geen creatieve inspiratie hebt op dat moment.

Een foto van een kamerplant gemaakt met de 12 mm ultra-wide camera op de Samsung Galaxy Note 10+. Een foto van een kamerplant gemaakt met de 12 mm ultra-wide camera op de Samsung Galaxy Note 10+.

Maak foto's nog specialer door ze om te toveren in een meesterwerk

Naarmate de smartphonetechnologie evolueert, gebruiken fotografen ze steeds vaker als hun primaire camera in plaats van een DSLR. De Galaxy Note10+ heeft bijvoorbeeld een 12 mm ultra-wide camera waarmee je bredere foto's kunt maken dan met de meeste andere smartphones op de markt. Er bestaan tal van geweldige fotobewerkingsapps die je helpen om in een paar eenvoudige stappen foto's aan te passen, of je nu een beginnende fotograaf bent of een professional. Samsung Photo Editor is de standaard app die op Samsung apparaten is geïnstalleerd, maar Adobe Photoshop Express is een andere app die door miljoenen creatievelingen wordt gebruikt. Met de PENUP-app kan je bovenop een bestaande foto tekenen om gewone foto's om te zetten in prachtige kunstwerken (Sketch Filter vindt de lijnen in je gekozen afbeelding zodat je deze kunt inkleuren).

Levendige verticale 4K video van een kat, gemaakt met de Samsung Galaxy Note 10+. Levendige verticale 4K video van een kat, gemaakt met de Samsung Galaxy Note 10+.

Maak een verticale film in helder 4K

Dankzij de doorbraak van smartphones zijn verticale en vierkante videobeelden snel in opmars onder creatievelingen over de hele wereld. Zelfs puristen met een groot scherm zijn te vinden voor het idee, want het opnemen van films in een verticale positie op je smartphone voelt natuurlijk en comfortabel - om nog maar te zwijgen van het gemak om niet te moeten sleuren met een hele uitrusting. Er zijn zelfs evenementen gewijd aan deze kunst, zoals The Vertical Film Festival. Als je geïnteresseerd bent in verticaal filmen, let dan op de resolutie van je smartphone en de framesnelheid. Ga op zoek naar een toestel met een lens die optische stabilisatie biedt, met een hoge opslagcapaciteit en dat een microSD-kaart ondersteunt, als je van plan bent om veel 4K-video op te nemen.

Zwart-witte schets van een sinaasappel, getekend op de Samsung Galaxy Tab S6 met behulp van een drukgevoelige stylus. Zwart-witte schets van een sinaasappel, getekend op de Samsung Galaxy Tab S6 met behulp van een drukgevoelige stylus.

Maak je tekentablet klaar om de Samsung-modellen te selecteren

Wilde je altijd al een creatief concept of een tekening digitaal realiseren? Een tekentablet is een intuïtief hulpmiddel dat veel gebruikt wordt in de grafische industrie door digitale kunstenaars, illustratoren en fotografen. Of je nu een professional bent of een hobbyist die creatieve concepten en tekeningen digitaal wilt realiseren, met deze intuïtieve instrumenten kun je met de hand tekenen op de ouderwetse manier met een zeer natuurlijke, drukgevoelige stylus - maar dan wel digitaal, wat betekent dat je altijd iets ongedaan kunt maken! Je kunt de stylus gebruiken zoals een potlood, een airbrush, een kalligrafiepen of wat je zelf maar wilt. De Samsung Galaxy Tab S6 wordt geleverd met een uitstekende S Pen stylus, aangedreven door multitouch experten Wacom. Dat maakt deze tablet geweldig om te tekenen, te schetsen en waardevolle kunstwerken te maken.

Virtuele rondleiding door een kunstgalerie met portretten van vooraanstaande individuen. Virtuele rondleiding door een kunstgalerie met portretten van vooraanstaande individuen.

Verken virtuele galerijen en stel je eigen collecties samen

Elke grote kunstenaar is onderhevig geweest aan invloeden. De tijd nemen om de kunst van anderen te bestuderen en te waarderen is essentieel om jezelf beter te maken. Dus waarom gebruik je je smartphone niet om een persoonlijke galerie met de beste kunst ter wereld samen te stellen? Bekijk het steeds groter wordende archief van Google Art Project vanuit je bed of waar je ook bent. Veel van 's werelds bekendste musea werken mee aan het project, dus je kunt er zeker van zijn dat de beelden die je ziet van veel betere kwaliteit zijn dan de beelden die je op het internet vindt. Op dezelfde manier kun je met de app Smartify musea en galerijen over de hele wereld verkennen en je eigen collecties samenstellen. Gebruik het om een kunstwerk te scannen met je smartphonecamera. Zo kom je er meer over te weten en kun je een digitale kopie opslaan.

Zin om je creatieve kant te tonen?

Hier vind je alles wat je nodig hebt.

Lees de volgende verhalen