Fotografie

Muziekduo blackwave. en videograaf Asian Rocky zeggen het met kleur

You can’t contain(er) this squad!

De sound van hiphopduo blackwave. is het beste te omschrijven als een soort van hiphop gemixt met alle andere muziekstijlen die Jay & Willem beïnvloeden. Van soul en funk tot jazz. Asian Rocky (Benoit) is een videograaf en fotograaf uit het Brusselse die voornamelijk samenwerkt met artiesten uit de hiphopscene zoals blackwave. en Roméo Elvis. Benoit maakt echter ook zelf muziek en schippert dus net zoals blackwave. tussen verschillende werelden.

Get a taste of the blackwave flow

“Inspiratie kan van alles komen maar je kan alleen maar een goed nummer maken als iets vanuit jezelf komt en niet door te kopiëren wat een ander al heeft gemaakt.” Voor de Can’t Container aftermovie stonden Willem & Jay in voor de muziekcuratie. Zo kozen de boys voor een oud nummer dat niet op hun album staat maar wel heel beweeglijk en speels is en daardoor de kleurrijke Galaxy S20 FE-mood echt vastlegt.

Kleur moet ergens voor staan

“We kunnen altijd wel een connectie maken van welke kleur zou passen bij een nummer, maar we gaan geen muziek maken aan de hand van kleur. We vinden het ook leuk om volledig geen kleur te gebruiken. Of alles in zwart wit en dan af en toe kleur gebruiken om iets extra in de verf te zetten. Als je kleur gebruikt moet het gewoon ook ergens voor staan.”

Get a taste of the Asian Rocky flow

“Ik hou ervan om af te wisselen in wat ik doe, dus de ene dag trek ik foto’s, de andere dag schiet ik video’s en daarnaast maak ik muziek. Het is dan ook de synergie tussen deze 3 disciplines die mij voortdurend inspireert.” Benoit is niet in een hokje te plaatsen en was daarom ook de perfecte fit om de video’s voor het Can’t Container Me-project op zich te nemen.

Een kleurrijke kunstvisie

“Kleuren definiëren mijn foto’s en video’s. Ik hou ervan om te werken met verzadigde kleuren en dat typeert mijn visie ook. Soms als je foto’s aan het maken bent of een video aan het opnemen bent, denk je niet meteen aan kleur maar als je eventjes in het vak zit, merk je dat kleuren echt emoties vertalen. Kleur is een enorme powerful tool om visuele emoties en verhalen mee te creëren. Laat het ook net dat zijn, dat de Galaxy S20 FE zo uniek maakt.”

Lees de volgende verhalen