Fotografie

Het leven door een lens

Inspirerende fotografie quotes.

Een jonge vrouw met een Galaxy S20 Een jonge vrouw met een Galaxy S20

Lunchen of op café gaan zonder een selfie te posten of een foto te maken van wat er op je bord ligt? Het lijkt bijna onnatuurlijk. En ook al worden onze smartphonecamera’s tegenwoordig vooral gebruikt om Instagramwaardige momenten mee vast te leggen, toch kan je er visuele verwondering mee creëren.

Is fotografie supertoegankelijk geworden? Absoluut. Is het daarom minder speciaal dan andere kunstvormen? Zeker niet! Het is net heel bijzonder dat we tegenwoordig altijd een complete verzameling lenzen op zak hebben, zoals met de Samsung Galaxy S20 en S20+ smartphones. Een 64MP Telefoto camera met geweldige inzoommogelijkheden? Check. Een 12MP groothoekcamera voor de dagelijkse momenten? Check. Een 12MP Ultra Wide camera voor panoramische landschapsfoto’s? Je raadt het al: check! Als de wereld om je heen jou inspireert, ben je nu in staat om elk moment perfect vast te leggen.

Ben je klaar om het leven door een lens te bekijken? We hebben een aantal inspirerende fotografie quotes van iconische fotografen, artiesten en vrije denkers voor je verzameld. Wie weet, misschien brengt er eentje je wel ideeën voor je volgende foto’s!

Een man gezien van de achterzijde kijkt uit over een meer en een bergachtig landschap Een man gezien van de achterzijde kijkt uit over een meer en een bergachtig landschap
1

Anna-Lou Leibovitz

“Ik zou willen dat alle pracht der natuur, de emoties van het land en de levendige energie van een plek gefotografeerd konden worden.” Anna-Lou Leibovitz

Anna-Lou “Annie” Leibovitz is een wereldberoemde portretfotografe. Haar stijl? Intiem. Herinner je nog de tijdloze Rolling Stone cover uit 1980 van een naakte John Lennon die naast zijn vriendin Yoko Ono ligt? Ja, ook dat was zij.

In 2009 ontving ze de Royal Photographic Society's Centenary medaille en Honorary Fellowship (HonFRPS). Een mooie erkenning voor wat ze betekend heeft voor de fotografiekunst.

Een close-up van wat wolken Een close-up van wat wolken
2

Karl Lagerfeld

“Waar ik van houd bij foto’s is dat ze een moment vastleggen dat voor altijd verdwenen is, onmogelijk om te reproduceren.” Karl Lagerfeld

Als je aan Karl Lagerfeld denkt, dan denk je vooral aan zijn genie als creatief directeur, modeontwerper en artiest bij zowel Chanel als Fendi, evenals zijn eigen label. Maar wist je dat Kaiser Karl ook als fotograaf een enorme bijdrage leverde?

Het begon allemaal toen Lagerfeld in de jaren tachtig achter de lens kroop om zijn eigen modecampagnes vast te leggen. Hij bracht met gemak kunst en modefotografie samen, in een geheel eigen stijl.

Twee jongens lopen in de zee Twee jongens lopen in de zee
3

Andy Warhol

“Het beste aan een foto is dat het nooit verandert, zelfs wanneer de mensen in de foto dat wel doen.” - Andy Warhol

Pop Art is ontstaan in het VK en de VS en vindt haar inspiratie in de huidige commerciële- en popcultuur. Deze stroming uit de jaren 70 en 80 wordt vaak gezien als een reactie op de elitaire traditie van de ‘fijne kunsten’. De meest bekende Pop Art artist? De iconische Andy Warhol.

Zijn fotografie is ruw en snel. Zijn lievelingsformat? De Polaroid! Maar ook zwart-witprints. Of hij nu zijn beste vriend en medekunstenaar Jean-Michel Basquait fotografeerde of de New York Gay Pride, hij verwerkte vaak zijn foto’s in zijn eigen kunst.

Een vrouwenhand houdt een polaroidfoto van een vlinder vast Een vrouwenhand houdt een polaroidfoto van een vlinder vast
4

Eliott Erwitt

“Het nut van het maken van foto’s is zodat je dingen niet met woorden hoeft uit te leggen.” - Eliott Erwitt

Elliott Erwitt is een Amerikaanse reclame- en documentairefotograaf die bekend staat om zijn zwart-witfoto’s van het alledaagse leven, vaak met een ironische en absurde twist.

Erwitt begon zijn carrière in het Amerikaanse leger als assistent fotograaf. Zijn favoriete onderwerp? Honden! Hij publiceerde zelfs vijf boeken die volledig gewijd zijn aan zijn favoriete foto’s van schoothondjes. Een verrassend weetje gezien zijn militaire roots.

Maak kunst met de camera op de Galaxy S20 en S20+

Lees de volgende verhalen