Fotografie

Creatieve fotografietrucs die je veel likes opleveren

Leg wat magie vast met deze verrassende fotohacks.

Illusies en trucs zijn niet alleen voor goochelaars. Als het op fotografie aankomt, kun je soortgelijke trucs uit je mouw schudden met een paar speciale technieken. We hebben zes opvallende fototrucs voor je verzameld met de hulp van fotografe Melissa Nordan (@mlnordan), haar fotomodellen (lees: haar geweldige kinderen) en de Galaxy S21 Ultra 5G. Als je deze fotografietrucs voor mobiele fotografie toepast, zul je zien dat de likes binnenstromen als nooit tevoren.

Spelen met een reflecterend oppervlak

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wat is een van de meest klassieke fototrucs van het land? Reflecties! Fotograferen met spiegels kan lastig zijn, maar net daarom zijn ze een goed rekwisiet. Nordan legde deze foto vast in een park door een spiegeltje tegen de lens van de Galaxy S21 Ultra 5G -camera te houden terwijl ze nog steeds scherpstelde op haar onderwerp. “Ik heb een spiegel gebruikt, maar echt alles wat reflecteert, kan een interessant effect creëren: experimenteren maar! Probeer spiegels, prisma’s of andere reflecterende oppervlakken in verschillende vormen”, zegt Nordan. “Begin jezelf te zien als iemand die foto’s maakt en niet alleen foto’s neemt.” Zoals bij elk experiment moest ze een paar keer proberen voordat ze het perfecte moment vond. “Ik heb deze foto gemaakt met de 3x telelenscamera, omdat dit een eerder onscherpe rand geeft aan het reflecterende object dat je tegen de camera houdt”, zegt Nordan.

4

“Begin jezelf te zien als iemand die foto’s maakt en niet alleen foto’s neemt.”

- Melissa Nordan

Gebruik alledaagse spullen op onverwachte manieren

Met één klein rekwisiet kom je al een heel eind. “Voor deze foto zocht ik naar een neutrale achtergrond, zodat de spiraallijnen van de slinky er zouden uitspringen”, zegt Nordan. Aangezien ze een close-up portret wilde, zoomde ze ver in met de Galaxy S21 Ultra 5G. “Ik heb de 3x telelenscamera gebruikt, maar je kunt zeker spelen met de groothoekcamera en leuke composities bedenken”, zegt ze. Hier legde ze de focus op de ogen van haar zoon terwijl ze de slinky naar zich toe trok en de camera tussen de spoelen plaatste. Nog een nuttige tip: gebruik stemcommando’s om foto’s te maken in plaats van op de sluiterknop te drukken, want je handen zijn al druk genoeg met de camera en de slinky.

4
TIP
Met één klik op de knop kun je de S Pen Pro¹ gebruiken als afstandsbediening voor je sluiter.

Probeer unieke lichtbronnen

Waar je je foto’s maakt, kan soms net zo belangrijk zijn als hoe je dat doet. Om deze foto te maken, gingen Nordan en haar kinderen naar een voetgangerstunnel met een statief. “Een omgeving met weinig licht geeft je de kans om te spelen met de sluitertijd”, zegt Nordan. Voor een effect alsof er met licht geschilderd is, wikkelde ze lichtjes om een stok en liet ze haar dochter zo onbeweeglijk mogelijk poseren. “Dit is nog een ideale situatie om de sluiterknop met stemcommando’s te activeren. Zo kun je ongewenste trillingen omdat je de camera aanraakt voorkomen”, zegt ze. In Pro mode stelde ze de sluitertijd in op ongeveer 0,5 seconde. Dat gaf haar voldoende tijd om met licht te schilderen en tegelijkertijd de bewegingsonscherpte van haar model te minimaliseren.

Gebruik een natuurlijke filter

Inspiratie voor creatieve fotografie vind je overal. Kijk maar eens wat Nordan doet met een beetje water en een stuk plexiglas. Om lagen toe te voegen, stelt Nordan voor om te fotograferen doorheen iets dat semi-transparant is. Ze besproeide het plexiglas met water om interessante druppels te krijgen en gebruikte de 3x telelenscamera op de Galaxy S21 Ultra 5G om de details van de waterdruppels vast te leggen. Nordan liet haar dochter poseren voor een aantal prachtige bloemen om nog meer lagen aan het beeld toe te voegen. Nadat ze de beelden had samengevoegd, tikte ze op een waterdruppel om scherp te stellen. “Door scherp te stellen op de waterdruppels wordt de achtergrond onscherp en ontstaat een abstracter gevoel”, zegt ze. Om verschillende effecten te verkrijgen, kun je spelen met de afstand tussen het plexiglas en het model of tussen het plexiglas en jezelf.

4
Zie het grotere plaatje
Bekijk en bewerk je foto’s op het nog grotere scherm van de Galaxy Tab S7 voor een nog betere weergave van je foto’s.

Speel met perspectief

Forced perspective fotografie is een leuke en eenvoudige manier om een optische illusie te creëren. Het is vrij eenvoudig: om een object groter te maken, plaats je het dichter bij de camera. Als je een object kleiner wilt maken, plaats je het verder van de camera af. Nordan gebruikte de Pro mode-functie voor deze opstelling voor een betere instelling van de sluitertijd en belichting. Ze lag op de grond om haar zoon te centreren tussen de voeten van haar dochter: “Ik zette mijn zoon voor een effen muur en liet mijn dochter verder weg staan op de parking”, herinnert ze zich. “Het gebruik van een groothoekcamera is meestal de beste optie. Houd het beeld simpel.”

Vervormen en vergroten

“Water is een geweldig materiaal om te gebruiken bij creatieve fotografie”, vertelt Nordan. “Reflectie, vervorming en vergroting zijn slechts een paar manieren waarop je het kunt gebruiken.” Dus hoe verkreeg ze deze indrukwekkende opname? Ze vulde een viskom met water en zette haar dochter erachter. “Als mijn dochter dichter bij de kom komt, vergroot het haar afbeelding, maar als ze wat verder weg zit, keert het haar afbeelding om zodat ze in de viskom ondersteboven te zien is!” Om ongewenste reflecties te vermijden, maakte Nordan deze opname binnenshuis met natuurlijk licht van een raam en tussen kale muren. “Aangezien er weinig licht was”, zegt ze, “heb ik een statief gebruikt om het beeld zo scherp mogelijk te krijgen en de 3x telelenscamera om dichtbij te komen”.

Klaar om eropuit te gaan en je eigen foto’s te maken? Profiteer van onze fotohacks en pas ze op je eigen creatieve manier toe. Upload je snapshots en laat de wereld jouw unieke foto’s zien door ze te delen #withGalaxy.

4
  • ¹Compatibel met Samsung Galaxy smartphones, tablets en pc’s die de S Pen ondersteunen. De S Pen Pro moet worden opgeladen en gekoppeld.
  • *Alle afbeeldingen vastgelegd met Galaxy S21 Ultra 5G. Geen externe S/W gebruikt voor beeldbewerking.

Creativiteit begint #withGalaxy

Maak magische opnames die het gewone buitengewoon maken.

Een profiel van fotografe Melissa Nordan die naar links kijkt Een profiel van fotografe Melissa Nordan die naar links kijkt

FEATURING

Melissa Nordan

Fotografe, dierenarts en moeder van drie uit Raleigh, North Carolina.

Samsung Galaxy-pictogram Samsung Galaxy-pictogram

SHARE AND EXPLORE

Nu is het aan jou

Volg @SamsungwithGalaxy op Instagram om inspiratie op te doen bij onze creator community en deel zelf je creatieve foto’s #withGalaxy

Lees de volgende verhalen