Fotografie

Buiten de lijntjes kleuren met visuele kunstenaar Carl en keramische kunstenaar Louise

You can’t contain(er) this squad!

Carl is een schilder - met een achtergrond in architectuur - die zich gaandeweg ontwikkeld heeft tot een visuele kunstenaar die zowel doeken, meubels, karton, als muren omtovert tot een kleurrijke streling voor het oog. Ook keramisch kunstenaar Louise maakte net zoals Carl een shift in de visuele kunst, zo ontpopte ze zich van 2D-illustrator naar een 3D-artiest en tovert de meest alledaagse dingen om tot keramieken pronkstukjes. Deze twee talentvolle creatives hebben een levendige signature stijl die helemaal in lijn ligt met de Galaxy S20 FE-message.

Step into Carls creatieve bubble

Deze hedendaagse Picasso werkt altijd met kleur en gebruikt nooit zwart in zijn werk. Hij laat zich dan ook inspireren door de kleurrijke Jean-Michel Basquiat en Walter Disney. “Ik wil een artiest zijn die zijn kunst uit in verschillende mediums”, deelt Carl.

Uitzoomen voor een kleuren overview

“Het is belangrijk om een overview te hebben als visuele artiest *this is where your Galaxy S20 FE smartphone comes in. Door uit te zoomen met je wide angle krijg je een overview en zie je wat wel of niet werkt. Het geeft je perspectief over je eigen kleurenpalet en werk, wat essentieel is als kunstenaar.”

Step into de creatieve bubbel van Louise

“Wanneer je alledaagse dingen in een nieuwe context - keramiek - giet, dan krijgen deze dingen een soort van nieuwe waarde en een zekere fragiliteit, waardoor je er anders naar gaat kijken”, aldus Louise. Op de Can’t Container Me-set ging Louise voor de gelegenheid nog eens los in 2D en Cloud Mint.

Werk zoveel mogelijk met kleur!

Volgens Louise is werken met kleur het leukste wat er is: “Als je voor kleur kan kiezen, waarom zou je dan in godsnaam voor zwart kiezen? Zo vind ik de basiskleuren persoonlijk heel interessant om mee te werken maar dat is voor iedereen anders natuurlijk, omdat elke persoon een verschillend gevoel heeft bij een kleur.”

Lees ook deze verhalen