Fotografie

Vier tips voor het maken van levendige natuurfoto's
met je smartphone

Leg het wonderlijke om je heen vast #WithGalaxy

Velen van ons voelen een diepe, innerlijke verbondenheid met de natuurlijke wereld. Zelfs als je een stadsmus bent, is de kans groot dat je gefascineerd bent door een reusachtige berg, rust vindt in de beweging van een waterval of geïnspireerd raakt door de grenzeloze schoonheid van een met sterren bezaaide nachtelijke hemel.

De natuur is al zo lang als er camera's bestaan het meest populaire onderwerp voor foto's. Buiten vertoeven of gewoon taferelen uit de natuur bekijken, kan een positieve invloed hebben op ons emotioneel welzijn. Een verblijf in de buitenlucht kan zelfs bijdragen aan een betere fysieke gezondheid, omdat de positieve effecten op het welzijn helpen om de hartslag en de productie van stresshormonen te reguleren.

Als je graag prachtige natuurfoto's wilt maken voor je sociale media, bekijk dan onze vier beste tips zodat elke foto er één is die je met trots wilt delen.

Hoe Super Steady gebruiken
1

Zoek het beste licht

Bij het fotograferen van landschappen kan aandacht voor het juiste tijdstip je helpen om betere foto's te maken. Het nemen van foto's op het juiste moment kan het verschil maken tussen een middelmatige natuurlijke scène en een die echt uitblinkt. Probeer je scène niet te overspoelen met het sterke licht van de late namiddag. De zon geeft storende schaduwen en verbergt zo alle fijne details die je wilt benadrukken. Als je fotografeert met hard zonlicht, probeer dan even te wachten tot de wolken de zon verduisteren voor een meer flatterende foto. Het beste moment van de dag om natuurfoto's te maken is het gouden uur: het eerste uur na zonsopgang en het uur voor zonsondergang. Dan is de zon zacht en dromerig waardoor natuurfoto's van meren, bossen en velden met een etherische gloed zichtbaar worden.

2

Speel met perspectieven

Als je graag met fotografie experimenteert, is de natuur een van de beste onderwerpen om je creatieve oog te prikkelen. Het is gemakkelijk om elke scène op ooghoogte te fotograferen, maar het veranderen van je perspectief kan je compositie drastisch veranderen. Misschien voelt het 'goed' om natuurfoto's te trekken in lijn met het landschap, maar als je je foto's verandert, kun je ze letterlijk naar een hoger niveau tillen. Hoge bomen, dreigende kliffen en imposante bergen kunnen er indrukwekkend uitzien in portretmodus. Probeer je hoek hoger te bewegen als je naar beneden fotografeert in de richting van een rivier, of omhoog doorheen de takken van bomen in de herfst om de kleuren van de bladeren te accentueren. Luchtfoto's van de natuur zijn verbazingwekkend omdat we de wereld bijna nooit vanuit vogelperspectief kunnen zien.

Hoe ruimtezoom gebruiken
3

Bereid je voor op compositie

De tijd dat je een opleiding en een omslachtige DSLR nodig had om prachtige foto's van de natuur te maken, is voorbij. Met de vooruitstrevende technologie van de smartphone-camera is je Samsung Galaxy de perfecte tool voor liefhebbers van natuurfotografie. Hoewel je niet hoeft te investeren in gespecialiseerde apparatuur om professionele foto's te maken, kan techniek je fotografie zeker verbeteren. Een gouden raad is de regel van drie. Stel je voor dat het natuurlandschap dat je door je lens bekijkt, is opgedeeld in negen gelijke delen, verdeeld door twee verticale en horizontale lijnen. Plaats je onderwerp op de kruisende lijnen, of plaats een sleutelelement in een van de vierkanten om elke natuurfoto dynamischer te maken. Op je Samsung Galaxy heb je de mogelijkheid om rasterlijnen te gebruiken zodat je de positie van je onderwerp kunt aanpassen.

4

Zoom in voor prachtige foto’s van dieren in het wild

Wilde dieren fotograferen is een van de meest boeiende aspecten van natuurfotografie, vooral omdat je een uniek moment in je leven kunt vastleggen. Of je nu een foto neemt van een familie zwanen in een meer of een eenzaam hert in het bos, zorg ervoor dat je het dier de ruimte en het respect geeft door de juiste afstand te bewaren. Dankzij de moderne cameratechnologie moet je niet langer van dichtbij trekken om uitzonderlijke foto's van wilde dieren te maken. De Samsung Galaxy S20 camera zit vol met innovatieve functies, waaronder Space Zoom. Activeer deze indrukwekkende hybride optische zoom door met twee vingers in de zoeker te drukken. De Galaxy S20 en S20+ kunnen tot 30x inzoomen, terwijl de Ultra tot 100x kan gaan - perfect als je een passie hebt voor het fotograferen van dieren in hun natuurlijke omgeving.

Verken de natuur en maak geweldige foto's #WithGalaxy

Lees hier alles wat je nodig hebt.

Lees ook deze verhalen