Fotografie

Tips voor de perfecte
herfstshoot

Maak frisse en prachtige portretten in de herfst die je zó in kunt lijsten, met deze tips van professionals.

Rond deze tijd van het jaar lijken de bladeren bijna te magisch om te fotograferen. Daarom vroegen we fotograaf Guillaume St. Amand (@guillaume.stamand) om ons tips te geven over hoe hij zijn Galaxy S21 Ultra 5G gebruikt voor het maken van prachtige herfstfoto's van Laurentides, zijn thuis in Quebec. Zelfs als je niet zo’n fotogeniek model hebt als Bruce, de hond van St. Amand, , maak je met deze tips & tricks telkens weer de perfecte herfstfoto’s.

Gouden foto's tijdens the Golden hour

Iedereen weet dat je de mooiste foto’s maakt tijdens het gouden uur. Tijdens het uur voor zonsondergang of na zonsopgang kleurt de lucht goud en dat is perfect in combinatie met alle bruine en gouden tinten van de herfst. Ideaal voor herfstfoto's! “Het gouden uur is nog belangrijker in de herfst”, zegt St. Amand. “De bladeren zien er kleurrijk uit en het licht is makkelijker om mee te werken.” Waarom? Het komt allemaal neer op het matchen van het kleurenpalet. Wanneer de esdoorn-, iepen- en eikenbladeren die om je heen waaien al verschillende goudtinten hebben, verdiept het licht bij zonsondergang hun kleur op natuurlijke wijze. Je hebt dan geen filters nodig.

“Het gouden uur is nog belangrijker in de herfst.”

Bewaar alleen de beste opnames

De herfst bezorgd je een vredig gevoel en is constant in beweging. Of je nu bladeren naar beneden ziet dwarrelen, of je hond het gevecht aangaat met een stapel bladeren, met de 8K Video Snap-functie op je Galaxy S21 Ultra 5G maak je deze herfst geweldige actiefoto’s. Neem bijvoorbeeld deze foto van Bruce, St. Amand's gekke maar super lieve pup, die door de bladeren rent. Door een 8K-video van zijn hond te maken, kon hij er vervolgens doorheen scrollen om de beste frame te vinden. Zo kon St. Amand garanderen dat de gekozen shot perfect scherp is... hoe doel enthousiast Bruce op dat moment ook maar was.

Maak prachtige herfst-proof portretten

De herfst is de meest betoverende tijd van het jaar om een foto te maken van iemand. Maar of je nu een persoon of een huisdier fotografeert, er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je herfstportretten nog magischer te maken. Wees creatief met hoe je model poseert tegen de natuurlijke, herfstige achtergrond. Laat hem bijvoorbeeld liggen op een stapel bladeren, of plaats een perfecte tak bladeren tussen je model en de camera om de kleuren van de outfit te accentueren. En houd deze outfits volgens St. Amand maar lekker simpel. “Ik geef de voorkeur aan kleurrijke kleding, voor een geweldig contrast”, zegt hij.

Laat je foto's opvallen
Gebruik de Pro-modus om de witbalans te wijzigen, schaduwen donkerder te maken of kleuren van je foto’s aan te passen. Veeg gewoon naar "Meer" in de camera-app en tik op de knop "Pro-modus".

Geef kleuren een (lichte) boost

Soms lijken de rijke kleuren van de bomen overal om je heen niet zo levendig door de cameralens. Voor deze momenten raadt St. Amand de Pro-modus aan, waarmee je handmatig je sluitertijdniveaus aanpast, evenals de witbalans en verzadiging van je foto's, zodat ze echt opvallen. “Ik gebruik alleen helderheid, contrast, verzadiging en highlights”, legt St. Amand uit. Maar wees subtiel. Tenzij je een expert bent, pas je deze instellingen lichtjes aan - less is more!

Say cheese… zonder selfiestick!

Laten we het tot slot hebben over selfies. Selfies in de herfst zijn lastig, omdat je niet alleen probeert om je eigen gezicht of het gezicht van een dierbare te fotograferen, maar ook de verbluffende natuurlijke schoonheid die je omringt. Daarom raadt St. Amand aan om de Galaxy S21 Ultra 5G Wide Selfie-modus te gebruiken. Zelfs als je een selfie maakt met uitgestrekte arm, krijg je toch een volledig panorama van de warmste rode, oranje en gele tinten van de herfst. De schoonheid van deze tijd van het jaar is tenslotte vluchtig. Die wil je toch het hele jaar onthouden?

4

Klaar om de kleuren vast te leggen?

Met deze smartphones leg jij de wonderlijke herfst haarscherp en super easy vast.

Quebec-fotograaf Guillaume St. Amand Quebec-fotograaf Guillaume St. Amand

MET

Guillaume St. Amand

Fotograaf uit Laurentides, Canada

Samsung Galaxy-pictogram Samsung Galaxy-pictogram

SHARE AND EXPLORE

It's your turn

Volg @SamsungwithGalaxy op Instagram om inspiratie op te doen voor gave content van onze creators en deel jouw creaties #withGalaxy

Lees de volgende verhalen