Fotografie

#GetToKnow de Point of U winnaar

Point of U

Jurylid Bab Buelens met winnaar Abdel Benali met zijn hoofdprijs en Galaxy S20. Jurylid Bab Buelens met winnaar Abdel Benali met zijn hoofdprijs en Galaxy S20.

De 23-jarige Abdel(ilah) Benali uit Brussel mocht de POU-ereprijs in ontvangst nemen. Hij heeft een overwerkte smartphone duim en een niet te stillen honger om te creëren. De Brusselaar van Marokkaanse origine is al van kleins af aan verknocht aan manga en anime waardoor hij een enorm rijke verbeelding heeft. Dit zie je dan ook meteen terug in zijn kortfilm waar hij het actuele Black Lives Matter-thema vermengde met de nodige dosis fantasie. Toch was film niet meteen een evidente keuze voor Abdel.

“Nadat ik mijn middelbare school had afgerond, wist ik niet meteen wat ik wou doen. Pas de laatste jaren heb ik beseft dat ik iets wil doen dat ik graag doe en ben ik mij in films gaan verdiepen. Zo ben ik ook als vrijwilliger bij les Magrittes du Cinéma beland waar ik voor het eerst van Adil & Bilall hoorde. Gedurende al die tijd dat ik daar werk, zijn er maar twee personen die mij echt geïnspireerd hebben en dat zijn Adil & Bilall. Dat ik nu zoveel jaar later de filmwedstrijd van Adil & Bilall gewonnen heb, voelt ongelooflijk”, aldus een overweldigende Abdel.

Bij aanvang van Point of U was winnaar Abdel een beetje terughoudend over het filmen met een smartphone, maar vanaf hij de pro-videomodus van de Galaxy S20 ontdekte, was hij verkocht. “De pro-video modus van deze Galaxy is echt wauw, het is dan ook de eerste keer dat ik zo’n professioneel beeldmateriaal via een smartphone heb gezien”, getuigt Abdel.

Bekijk de kortfilm

De kortfilm van Abdelilah Benali voor smartphone videography wedstrijd Point of U De kortfilm van Abdelilah Benali voor smartphone videography wedstrijd Point of U

Niet te stoppen creative youngsters

Behind-the-scenes met winnaar Abdel Benali en jurylid Bab Buelens Behind-the-scenes met winnaar Abdel Benali en jurylid Bab Buelens

Lees de volgende verhalen