Fotografie

Zo leg je Insta-vriendelijke feestmomenten vast

Vul je feed met perfecte plaatjes tijdens de feestdagen.

Voor elke veelbelovende Insta-fluencer is kerst een cadeautje op zich. Als je het hele jaar door bezig was met het snappen van je #OOTD in de ochtend of high fives op de loopband aan het Boomerangen was: de feestdagen bieden een schat aan mogelijkheden voor het maken van content die eruit springt.

En met alle fancy camera-opties op de nieuwste smartphones kan je je feed vullen met afbeeldingen en video’s die eruit zien alsof ze recht uit de studio komen. Dus om het meeste uit je professionele smartphonecamera te halen, helpen we je Insta-game te verbeteren met een paar tips; precies op tijd voor kerst.

Dual Aperture
Geef scherpe foto’s als cadeau met een lens die zich aan elk licht aanpast.

Maak scherpere foto’s bij elk licht

Je wilt dag en nacht fotoperfectie. Sterker nog, je volgers verwachten niets minder. Of je nou op een door de maan verlichte kerstmarkt bent of een feestelijke bijeenkomst tijdens een lange lunch hebt, dual aperture zorgt voor perfecte foto’s bij elk licht.

Probeer om enkele kerstachtergronden vast te leggen onder verschillende lichthoeveelheden (of juist het gebrek daar aan) en een dual aperture camera past zich automatisch aan de scène aan, zodat je het insta-vriendelijke plaatje krijgt waar je naar op zoek was. Bovendien hebben onze nieuwste Galaxy smartphones krachtige processoren die meerdere frames maken en ze samenvoegen tot een pixel-perfect plaatje.

TIP
Maak gebruik van bokeh om de kerstversiering naar de voorgrond van je foto te brengen.

Maak de achtergrond wazig met bokeh

Gemanipuleerd licht laat elk verhaal eruit springen. De gloed van open haarden, twinkelende lichtjes en kaarsen op tafel bieden allemaal interessante lichtbronnen om mee te spelen. Waarom maak je geen gebruik van het bokeh effect om je foto echt eruit te laten springen? Het zorgt ervoor dat de achtergrondverlichting wordt geblend en geblurd, waardoor je aan elke foto extra uitstraling meegeeft. Perfect als je de ster van je shot extra wilt laten opvallen.

Zorg dat alles in één shot past

Het is moeilijk om door je kerstdagenfeed te scrollen zonder een hele stroom aan familiefoto’s tegen te komen. Maar je hebt vaak niet genoeg ruimte om elke neef, schoonzus of kat tegelijkertijd in je woonkamer op de gevoelige plaat vast te leggen. Op dit punt hebben de ultra-wide smartphone camera’s hun sporen wel verdiend aangezien zij alles kunnen zien.

Nodig dit jaar ook de buurt uit om te zien hoe veel mensen (en huisdieren) er in één foto passen zonder te schuiven of te proppen. Zowel jijzelf als je volgers zullen versteld staan van de resultaten.

TIP
Maak live een korte video en deel hem direct via de nieuwste generatie 5G.

Leg de kerstdrukte vast met live video

Kerst is de perfecte tijd van het jaar om verborgen straatgebeurtenissen en de drukte van de winkelstraten vast te leggen. Maak een directe connectie met je volgers door stills en video’s live op Instagram te delen. Dit is een echte authentieke methode om content mee te maken en waarmee je direct je skills als filmmaker laat zien. En met de nieuwste generatie van 5G Galaxy smartphones, wordt streamen vanaf de straat kraakhelder in beeld gebracht. 5G verbindingen zijn ultra-snel en ze elimineren haperingen van de content die je deelt.

Scene Optimiser
Maak kerst speciaal met het cadeau van vlekkeloze kleuren in elk shot.

Maak professionele foto’s met de perfecte toonzetting

Eten is met kerst altijd in onze gedachten. De kalkoen, de kogelbiefstuk en de kerststol zorgen voor geweldige foto’s. Maar hoe maak je van elke foto een feedwaardige foto? Zorg ervoor dat de kleur van elke foto die je maakt helder en levendig is. De Galaxy S10 en Note10 zijn voorzien van tone-mapping technologie dat elke kleur met een geweldige precisie weergeeft.

Houd je smartphone recht voor de rode kleuren van de cranberrysaus of de donkere tonen van de aangebrande kalkoen van pa en leg contrasterende kleuren vast. Met de Scene Optimiser op de nieuwste Galaxy smartphones kan je zelfs de Food Mode aanzetten zodat je slimme camera zich aanpast aan het te fotograferen object voor een shot dat het delen waard is.

Het is het seizoen om snap-happy te zijn

Leg prachtige feestfoto’s en -video’s vast met de Galaxy smartphone serie.

Lees de volgende verhalen