Fotografie

Point of U x Samsung Galaxy S20

Een digitale filmrevolutie in the works

Samsung gaat samen met regisseursduo Adil El Arbi & Bilall Fallah op zoek naar het filmtalent van morgen tijdens Point of U; de nieuwe wedstrijd #ontheblock voor jonge content creators waar 20 young creatives de kans krijgen hun wildste filmdromen waar te maken.

Wie A(dil) zegt, moet ook B(ilall) zeggen

Niemand beter dan Adil El Arbi & Bilall Fallah om een wedstrijd voor jonge creatievelingen te organiseren. De getalenteerde regisseurs van Belgische/Marokkaanse bodem zijn ondertussen uitgegroeid tot een iconisch filmduo en schopten het in een mum van tijd tot de top van de internationale filmwereld. Van kleins af aan deden Spielberg films zoals Jurassic Park en E.T. Adil en Bilall dromen. Toen ze iets ouder werden konden ook de meer gewelddadige films zoals die van Scorsese en Tarantino hen bekoren. Maar wat zijn nu de films die hun werk het meest hebben beïnvloed?
“City of Gold, een Braziliaanse film gemaakt in de favela’s en La Haine over de banlieues in Frankrijk, hebben een grote impact op ons werk gehad. Deze films waren herkenbaar voor onze wereld. Technisch zijn die films zeer sterk, maar het verhaal is ook realistisch. Het zijn verhalen die dichtbij waren. Dat gaf ons zin in cinema”, aldus de regisseurs.

#DoWhatYouCant als kleine Belg

Na hun succesvolle langspeelfilms; Image, Black en Patser vlogen de regisseurs over naar Amerika om samen met Will Smith en Martin Lawrence aan Bad Boys 3 - de meest succesvolle Box Office van de maand januari - te werken. Als “kleine Belg” even tegen Will Smith zeggen wat hij moet doen op het grote scherm, staat ongetwijfeld op de bucket list van elke filmmaker. Wat Adil en Bilall hierover tegen hun jongere zelf zouden zeggen?
“Het is mogelijk! Het is niet omdat je van een klein landje komt, dat je het niet kan maken in Amerika”, volgens Bilall. “Enthousiasme is key gezien films maken niet eenvoudig is. Je moet bereid zijn veel en hard te werken maar ook zoveel mogelijk dingen proberen. Het is door veel fouten te maken en soms zelfs slechte films, dat je nadien beter en beter kan worden”, besluit Adil #DoWhatYouCant.

Er valt veel creativiteit te rapen door verticaal te filmen

Dankzij smartphones en social media zie je vandaag de dag heel veel verticale content terwijl traditionele cinema altijd horizontaal is. De Samsung Galaxy S20-serie brengt hier echter voorgoed verandering in met een 8K-video-opname. Creatie van video content was nog nooit zo toegankelijk en de mogelijkheden voor creatievelingen zijn met de Samsung Galaxy S20 oneindig. Ook Adil & Bilall gebruiken smartphones in hun filmproces. “Je ziet jongeren voortdurend creatieve filmpjes maken met hun smartphone maar ook grote regisseurs hebben al films gemaakt met hun smartphone. Je hoeft geen dure camera’s meer te hebben om een film te maken”, klinkt het bij Adil en Bilall. Point of U geeft jongeren dan ook de kans om zelf aan de slag te gaan met de Samsung Galaxy S20 om een film te maken, een proces dat Adil & Bilall niet onbekend is. “Op 8K-beelden heb je veel meer informatie voor beeldbewerkingen. Als je crazy shit wil doen, gaan de smartphones van de toekomst de norm worden.”

Tarantino achterna met een smartphone

20 jongeren krijgen de kans om deel te nemen aan de wedstrijd voor content creators met Adil en Bilall powered by Point of U en Samsung. De hoofdprijs? Een Samsung Galaxy S20 en de regie van de officiële backstage film van een Universal Music videoclip. Inschrijven kan tot en met 12 augustus door een mailtje te sturen naar info@hakuna.be met als onderwerp ‘I want to share my Point of U’. Stel jezelf voor in een short video en voeg ook jouw portfolio toe. Op 14 augustus wordt dan bekendgemaakt wie een creatief filmpje mag maken met de Samsung Galaxy S20 onder begeleiding van Adil en Bilall #GiveItAShot. De workshops vinden achter gesloten deuren plaats voor de 20 deelnemers op 16, 23 en 30 augustus. Er zijn alvast hoge verwachtingen van de inzendingen. “Of het nu escapisme of realisme is. Niet iedereen heeft hetzelfde doel als filmmaker of wil het verhaal op dezelfde manier vertellen. Dat is het mooie aan cinema: niet 10 keer hetzelfde doen”, besluiten de boys.

Schrijf je nu in voor de wedstrijd!

Lees de volgende verhalen