Photography / Still Photos

Het gouden uur

Tips voor jaloersmakende vakantiefoto's.

Instellingen voor instellingen voor gouden uren en tips voor zonsondergangfotografie

Het gouden uur is het eerste en laatste uur waarop er zonlicht is en dit is het perfecte moment om schitterende foto's te maken. Ga deze zomer naar je favoriete vakantieplek en maak zonsopgang- en zonsondergangfoto's waarop de likes zullen binnenstromen. Dit is onze gids voor de beste goudenuur-foto's op je telefoon – zonder ingewikkelde ISO-instellingen.

Zonsondergangfotografie met de Galaxy Note8
1

Timing is essentieel

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, duurt het gouden uur maar 20 minuten en is het ook sterk afhankelijk van het weer en je locatie. Als je precies weet wanneer de zon opkomt en ondergaat en ervoor zorgt dat je er een paar uur eerder bent, heb je de beste kans om dit magische licht vast te leggen. Geloof ons maar, het is de moeite waard om hiervoor vroeg je bed uit te komen.

Zonsondergangfotografie met de Note9
Burst-modus op de Galaxy S9
Burst-modus

Leg het gouden moment vast. Gebruik de Burst-modus op de Galaxy S9 en neem met één druk op de knop tot 20 foto's.

Ontdek meer
2

Kwantiteit is kwaliteit

De tijd vliegt voorbij tijdens het gouden uur en in een paar seconden gaat het heldere licht over in de duisternis. Om ervoor te zorgen dat je de perfecte foto maakt en geen Insta-misser, activeer je de Burst-modus om zoveel mogelijk foto's te maken.

Burst-modus op de Galaxy S9
Burst-modus

Leg het gouden moment vast. Gebruik de Burst-modus op de Galaxy S9 en neem met één druk op de knop tot 20 foto's.

Ontdek meer
Met Pro-modus kun je de ISO-instellingen van je camera instellen voor zonsopgang en -ondergang.
3

Spelen met schaduw

Gebruik de langere, zachtere schaduw van het gouden uur in jouw voordeel. Laat je onderwerp direct voor de lichtbron staan voor een schitterend tegenlicht. Speel met de lichtbron door die voor een deel met je hand af te dekken en zonnevlekken te creëren of zoek nieuwe hoeken voor betoverende schaduwen en weerkaatsingen.

Foto van een zonsondergang boven de daken, genomen met de Galaxy S7 Edge
4

Vakantieglans op zijn best

Als je een mooie foto hebt gemaakt, kun je die naar wens bewerken en meteen naar je favoriete social media uploaden. Je ziet de likes van je volgers vanzelf wel binnenkomen.

Voor de ultieme zonsondergangfoto's

Leg de volgende zonsondergang vast met de Galaxy S9. Het dubbele diafragma past zich automatisch aan helder en weinig licht aan, ook tijdens het gouden uur.

Galaxy S10e | S10 | S10+

Galaxy S10e | S10 | S10+

Galaxy S9ㅣS9+

Galaxy S9ㅣS9+

Portable Battery Pack

Fast Charge Portable Battery Pack 5100 mAH

Lees de volgende verhalen