Feilsøke NFC-problemer på Galaxy-enheter

Et av de primære bruksområdene for NFC-teknologi på Samsung Galaxy-telefonen er å muliggjøre sømløse betalinger gjennom ulike mobilbetalingsapper. I tillegg muliggjør NFC rask tilkobling med andre trådløse enheter og letter dataoverføring. Hvis du har problemer med NFC-funksjonen på enheten, finnes det flere feilsøkingssteg du kan ta for å løse problemet.

Person som bruker mobilbetaling

Merk: Hvis du har et LED-deksel, vil ikke NFC-funksjoner fungere mens LED-dekselet er opplyst.

Slå av og på NFC-innstillingene

Ved å slå av eller på NFC-innstillingene, kan du potensielt løse problemer relatert til denne funksjonen.

Aktiverer NFC-funksjon 1 Aktiverer NFC-funksjon 1

Trinn 1. Bruk to fingre, sveip ned fra toppen av skjermen for å åpne hurtiginnstillingspanelet. Trykk på Flere alternativer (de tre vertikale prikkene) > Rediger knapper.

Aktiverer NFC-funksjon 2 Aktiverer NFC-funksjon 2

Trinn 2. Berør og hold inne NFC-ikonet, og dra det deretter og slipp det inn i hurtiginnstillingspanelet. Trykk på Ferdig.

Aktiverer NFC-funksjon 3 Aktiverer NFC-funksjon 3

Trinn 3. Trykk på NFC når du vil slå det av, og deretter på NFC igjen når du vil slå det på igjen.

Sjekk standard betalingstjeneste

Din enhets standard betalingstjeneste vil bli brukt når du sjekker ut i butikker og andre steder. Hvis NFC-betalinger ikke fungerer, kan du sjekke den valgte standardappen.

NFC og kontaktløs betaling NFC og kontaktløs betaling

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Tilkoblinger > NFC og kontaktløse betalinger.

Kontaktløs betalingsmulighet Kontaktløs betalingsmulighet

Trinn 2. Trykk på Kontaktløse betalinger, og velg deretter din foretrukne betalingstjeneste.
* Bildet som vises er kun for illustrasjonsformål

Betalingsapper i Andre-fanen. Betalingsapper i Andre-fanen.

Trinn 3. Du finner flere betalingsapper på fanen Andre.

Merk: Du kan også trykke på bryteren ved siden av Betal med åpen app.

Fjern tredjepartsdeksler og -etuier

Noen tredjepartsdeksler og etuier, som for eksempel magnetiske deksler som holder kredittkort og ID-kort, kan forstyrre NFC-antennen. Det anbefales å fjerne disse dekslene når du bruker NFC-funksjoner.

Hold enheten din riktig

Når du bruker NFC-funksjoner, er det viktig å holde enheten riktig i hendene. Dette vil sikre at enhetens NFC-antenne peker i riktig retning.

NFC og kontaktløs betaling

Hvis du vil sjekke plasseringen av NFC-antennen og riktig enhetsplassering, går du til Innstillinger > Tilkoblinger > NFC og kontaktløs betaling og gjennomgår veiledningen og bildet på skjermen.

Merk: Vennligst kontakt et Samsung servicesenter hvis du fortsatt har problemer med NFC-tilkoblingen.