Android Message -toiminnon käyttäminen Galaxy-laitteessa

Android Message on vaihtoehtoinen viestinnän ja viestien hallinnan järjestelmä. Sitä voi käyttää tekstiviestien ja multimediaviestien lähettämiseen. Voit käyttää sitä myös RCS-keskusteluihin sekä ryhmäviestien, kuvien, videoiden ja ääniviestien lähettämiseen.

Galaxy-laitteen näyttö ja Android Message -sovellus korostettuna.

Android TM-viestijärjestelmä on käytettävissä kaikissa laitteissa, joissa on Android-käyttöjärjestelmä.

Android Message -sovelluksen vaatimukset:

• Android TM 5.0 Lollipop tai uudempi.
  • Wi-Fi-yhteys tai mobiilidataverkko.

Huomaathan: Android Message ei ole käytettävissä kaikissa pakettihinnoissa ja joskus siitä voi aiheutua lisämaksuja pakettihintaasi. Android Message -toimintoa ei välttämättä myöskään tueta joissakin maissa tällä hetkellä.

Jos haluat ladata Android Message -sovelluksen, toimi seuraavasti:

1 Avaa Play-sovelluskauppa ja kirjoita ylälaidan hakupalkkiin Android Message.
2 Napauta "Asenna".
3 Sovellus on valmis käytettäväksi, kun lataus on valmis. Löydät sovelluksen avaamalla sovellusnäytön ja valitsemalla "Google". Sieltä löydät Android Message -sovelluksen.

Jos haluat päivittää Android Message -sovelluksen, toimi seuraavasti:

1 Avaa Play-sovelluskauppa ja kirjoita ylälaidan hakupalkkiin Android Message.
2 Valitse "Päivitä".
3 Sovelluksen uusin versio on valmis käytettäväksi, kun päivitys on valmis.

Voit määrittää Android Message -sovelluksen viestien lähettämisen tai keskustelujen aloittamisen oletussovellukseksi. Toimi seuraavasti:

1 Avaa Messages-sovellus. Päänäytössä on viesti, jossa kysytään, haluatko määrittää Android Message -sovelluksen tekstiviestien oletussovellukseksi. Napauta "Aseta tekstiviestien oletussovellukseksi", jos haluat tehdä niin.
2 Valitse ponnahdusikkunassa "Messages" ja napauta "Aseta oletukseksi".

Jos haluat lähettää viestin ja aloittaa keskustelun, toimi seuraavasti.

Vaihe 1. Android Message -sovelluksen päänäyttö. Vaihe 1. Android Message -sovelluksen päänäyttö.

Vaihe 1. Avaa Android Message ja napauta uuden viestin kuvaketta näytön oikeassa alareunassa.

Vaihe 2. Näyttökuva uudesta keskustelusta Vastaanottaja ja Luo ryhmä korostettuina. Vaihe 2. Näyttökuva uudesta keskustelusta Vastaanottaja ja Luo ryhmä korostettuina.

Vaihe 2. Kirjoita uuteen näyttöön vastaanottajan nimi, puhelinnumero tai sähköpostiosoite. Voit myös luoda viestiryhmän napauttamalla Luo ryhmä.

Vaihe 3. Näyttökuva Lähetä-painikkeesta korostettuna. Vaihe 3. Näyttökuva Lähetä-painikkeesta korostettuna.

Vaihe 3. Kun olet kirjoittanut vastaanottajan tiedot, valitse "Lähetä vastaanottajalle [vastaanottaja]". Kirjoita teksti ja napauta lähetyspainiketta tekstiruudun oikealla puolella.

Jos haluat ohjelmoida viestin, toimi edellä olevien vaiheiden mukaisesti, mutta paina lähetyspainiketta pitkään napauttamisen sijaan. Valitse avautuvasta ponnahdusikkunasta haluamasi vaihtoehto. Napauta sitten lähetyskuvaketta ja viestisi lähetetään valitsemanasi päivänä.

Voit hallita viestejä ja jakaa niitä kategorioihin sisällön mukaan tai merkitä ne tähdellä tai arkistoida.

Näet eri kategoriat napauttamalla lisävaihtoehtojen kuvaketta oikeassa yläkulmassa. Näkyviin tulevat viestikategoriat "Tähdelliset", "Arkistoidut" ja "Roskakori ja lukitut".

Vaihtoina ovat seuraavat.

• Tähdelliset: Tähdellä merkityt viestit näkyvät tässä kategoriassa.
  • Arkistoidut: Arkistoitavaksi merkityt viestit näkyvät tässä kategoriassa.
  • Roskakori ja lukitut: Roskaposti merkityt ja lukitut viestit näkyvät tässä kategoriassa.
  • Kuvat: Kuvia sisältävät viestit näkyvät tässä kategoriassa.
  • Videot: Videoita sisältävät viestit näkyvät tässä kategoriassa.
  • Sijainnit: Sijainteja sisältävät viestit näkyvät tässä kategoriassa.
  • Linkit: Linkkejä sisältävät viestit näkyvät tässä kategoriassa.

Jos haluat ottaa käyttöön RCS-viestit, toimi seuraavasti:

1 Avaa Android Message -sovellus ja napauta lisävaihtoehtojen kuvaketta.
2 Valitse avautuvassa näytössä "Asetukset" ja "Keskusteluominaisuudet".
3 Napauta "Ota käyttöön keskusteluominaisuudet" ja valitse "RCS".

Voit määrittää Android Message -sovelluksen teeman, maan, ehdotukset ja kaikki automaattiset esikatselut. Lue alta, miten asetuksia voi muokata:

• Valitse teema: Valitse teema, jota haluat käyttää Android Message -sovelluksessa. Napauta lisävaihtoehtojen kuvaketta ja napauta "Valitse teema". Vaihtoehtoja ovat "Vaalea", "Tumma" ja "Järjestelmän oletus". Valitse haluamasi vaihtoehto ja napauta "OK".
  • Lähennä keskustelun tekstiä nipistämällä: Napauta lisävaihtoehtojen kuvaketta sovelluksen päänäytössä. Avaa "Asetukset" ja ota toiminto käyttöön napauttamalla valitsinta.
  • Toista lähtevän viestin äänet: Napauta lisävaihtoehtojen kuvaketta sovelluksen päänäytössä. Avaa "Asetukset" ja ota toiminto käyttöön napauttamalla valitsinta.
  • Kuplat: Napauta lisävaihtoehtojen kuvaketta sovelluksen päänäytössä. Avaa "Asetukset" ja valitse "Kuplat". Vaihtoehtoja ovat "Kaikki", "Vain valitut" ja "Ei mitään".
  • Valitse maa: Voit määrittää maasi. Napauta lisävaihtoehtojen kuvaketta, avaa "Asetukset" ja valitse "Nykyinen maasi". Voit valita haluamasi maan valikosta.
  • Ehdotukset: Voit muokata Android Message -sovelluksen toimintaa valitsemalla haluamasi ehdotukset. Napauta lisävaihtoehtojen kuvaketta ja valitse "Asetukset". Valitse avautuvassa näytössä "Ehdotukset". Vaihtoehtoja ovat muun muassa "älykäs vastaus" ja "ehdotetut tarrat".
  • Automaattinen esikatselu: Yksi Android Message -sovelluksen muokkausvaihtoehdoista on automaattisen esikatselun ottaminen käyttöön tai pois käytöstä. Vaihtoehtoja ovat "näytä kaikki esikatselut", "vain verkkolinkin esikatselu" tai "lataa tiedot vain Wi-Fi-yhteydellä". Ota toiminto käyttöön napauttamalla aktivointipainiketta.

Android Message -sovelluksessa voi määrittää ilmoitusasetukset sinulle käytännöllisimmällä ja sopivimmalla tavalla.

Jos haluat määrittää ilmoitusasetukset, toimi seuraavasti:

1 Avaa Android Message.
2 Napauta lisävaihtoehtojen kuvaketta "Hakulinkit"-palkissa.
3 Valitse "Asetukset".
4 Valitse toinen vaihtoehto: "Ilmoitukset".
5 Valitse ja muokkaa ilmoitusten näyttämisasetuksia laitteessasi.

Yksi Android Message -sovelluksen hyödyllisimmistä ominaisuuksista on roskapostin estäminen, joka auttaa käyttäjää tunnistamaan haitalliset viestit. Voit käyttää tätä toimintoa seuraavasti:

1 Avaa Android Message.
2 Napauta lisävaihtoehtojen kuvaketta "Hakulinkit"-palkissa.
3 Valitse "Asetukset".
4 Valitse "Roskapostin estäminen".
5 Napauta valitsinta kohdassa "Ota käyttöön roskapostin estäminen".

Otettuasi käyttöön roskapostin estämistoiminnon, voit tarkistaa kaikki estetyt viestit napauttamalla lisävaihtoehtojen kuvaketta Android Message -päänäytön oikeassa yläkulmassa ja valitsemalla "Roskaposti ja estetyt".

Voit liittää toisen laitteen pariksi ja synkronoida viestit seuraavasti:

1 Avaa Android Message.
2 Napauta lisävaihtoehtojen kuvaketta oikeassa yläkulmassa.
3 Valitse "Laitteen liittäminen pariksi".
4 Avaa Googlen Messages-verkkosivusto ja lue QR-koodi. Voit suorittaa toiminnon myös tabletilla tai tietokoneella, vaiheet ovat samat. Lue QR-koodi tabletilla ja mene tietokoneella Android Messages -verkkosivustolle.

Käyttäessäsi Android Message -toimintoa saatat kohdata virheitä, jotka estävä sinua käyttämästä sovellusta oikein. Jos haluat lisätietoja virheestä tai löytää ratkaisun, avaa Android Message, napauta lisävaihtoehtojen kuvaketta oikeassa yläkulmassa ja valitse "Ohje ja palaute".

Voit etsiä ratkaisua valitsemalla "Suosittuja tukiresursseja" tai voit lähettää palautetta valitsemalla "Lähetä palautetta".