Mitä voi tehdä, jos Samsung-puhelin ei tunnista sormenjälkiä?

Puhelimen sormenjälkitunnistin on kätevä ja turvallinen tapa lukita puhelin ja pitää henkilötiedot suojassa. Jos sinulla on ongelmia sormenjälkitunnistimen käyttämisessä, tässä on muutama neuvo.

Ennen kuin kokeilet alla olevaa ratkaisua ongelmaasi, tarkista, että laitteessasi on asennettuna viimeisin päivitys. Tarkista seuraavasti, kuinka voit päivittää mobiililaitteesi ohjelmiston.

Vaihe 1. Valitse Asetukset > Ohjelmistopäivitys.

Vaihe 2. Napauta Lataa ja asenna

Vaihe 3. Noudata näytöllä annettavia ohjeita.

Käy läpi yleiset ongelmat puhelimen sormenjälkitunnistuksessa.

Tarkistus 1. Varmista, että käytössäsi on Samsungin hyväksymä näytön suojakalvo

• Samsung ei takaa muiden valmistajien tuotteiden yhteensopivuutta, koska suojakalvojen ja näyttösuojien paksuus ja rakenne voivat vaikuttaa sormenjälkitunnistimen toimintaan.
  • Et voi välttämättä rekisteröidä tai tunnistaa sormenjälkeä, jos käytät kuvioitua tai pistemäistä näyttösuojaa, mukaan lukien panssarilasi, kova lasisuojus, suojalasi, kolmannen osapuolen suojakalvot ja paksut suojakalvot silikonikuorien lisäksi.
  • Jos käyttämäsi suojakalvo ei ole kirkas tai siinä on kuvioita (pisteistä, ruudukko jne.), suosittelemme sen poistamista tyypistä riippumatta suojauksen parantamiseksi.

Tarkistus 2. Varmista, ettei näyttösuoja tai kosketusnäyttö ole naarmuuntunut tai vaurioitunut sormenjäljen tunnistusalueella

• Jos suojakalvo tai näyttösuoja on likainen tai naarmuuntunut, vaihda se uuteen ja rekisteröi sormenjälkesi uudelleen, jotta sen tunnistaminen on nopeampaa vaihdettuasi suojakalvon.
  • Varmista, että sormesi ja sormenjäljen tunnistusalue näytön alalaidassa keskellä ovat puhtaat ja kuivat.
  • Paksut suojakalvot tai lasisuojukset voivat myös pidentää sormenjäljen tunnistusaikaa.

Tarkistus 3. Erilaiset sormien ominaisuudet ja ympäristö voivat vaikuttaa sormenjäljen tunnistuksen toimivuuteen

• Laite ei välttämättä tunnista sormenjälkiä, joissa on ryppyjä tai arpia.
  • Laite ei välttämättä tunnista sormenjälkeä pienestä tai laihasta sormesta.
  • Laite ei välttämättä tunnista sormenjälkeä liian likaisista sormista, erityisesti herätessäsi aamulla tai ulkona talvella. Tässä tapauksessa kostuta sormia käsivoiteella ja yritä uudelleen.
  • Laite ei välttämättä tunnista sormenjälkeä liian kylmässä tai kuumassa ympäristössä.
  • Laite ei välttämättä tunnista sormenjälkeä märästä sormesta.

Huomautus:

• Jos sinisen valon suodatin on asetettu ja käytössä, suodatin voidaan poistaa käytöstä tietyissä tuotteissa näytöissä, jotka edellyttävät sormenjälkitunnistusta. Tämä on normaali toiminto sormenjäljen tunnistuksen nopeuttamiseksi.
  • Asetukset ja näytön asettelu voivat vaihdella verkkoyhteyden tarjoajan, ohjelmistoversion ja laitteen mukaan.

Jos Samsung-puhelimessasi,- tabletissasi tai -lisälaitteessasi on häiriöitä, voit lähettää meille kysymyksen Samsung Members -sovelluksella.

Näin voimme tutkia tarkemmin, mistä häiriö johtuu. Tiedot on muutettu nimettömiksi ja niitä säilytetään vain ongelman tutkimisen ajan. Lue lisää virheraportin lähettämisestä kohdasta Samsung Members -sovelluksen käyttäminen.