Multi Window -toiminnon käyttäminen Android-versiossa 9.0

Multi Window -toiminnon avulla voit avata ja käyttää kahta sovellusta rinnakkain jakamalla näyttönäkymän. Tätä toimintoa, jota kutsutaan myös jaetuksi näytöksi, on yksinkertaistettu Android-versiossa 9.0. Käyttämällä Galaxy S9 -puhelinta esimerkkinä me kerromme, kuinka helposti voit käyttää Multi Window -toimintoa.

Kuinka valitsen Multi Window -näkymässä käytettävät sovellukset?

Huomaathan: Valittujen sovellusten on tuettava Multi Window -toimintoa.

1 Napauta Viimeaikaisten sovellusten kuvaketta (alhaalla vasemmalla).
Napauta Viimeaikaisten sovellusten kuvaketta
2 Napauta vastaavan sovelluksen kuvaketta haluamasi sovellusikkunan yläpuolella.
Napauta vastaavan sovelluksen kuvaketta sovelluksen yläpuolella
3 Napauta "Avaa jaetun näytön näkymässä".
Napauta Avaa jaetun näytön näkymässä
4 Sovellus kiinnittyy näytön yläreunaan, mutta ei ole valmis käytettäväksi.
Sovellus kiinnittyy näytön yläreunaan

Huomaathan: Jos haluat muuttaa Multi Window -näkymän ensimmäisen sovelluksen valintaa, napauta rastikuvaketta (X) näytön yläreunassa ja valitse uusi sovellus.

5 Etsi toinen haluamasi sovellus pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle ja napauta sitä.
Etsi toinen sovellus pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle
6 Toinen sovellus näytetään näytön alemmassa puolikkaassa ja ensimmäinen sovellus yläpuolikkaassa.
Toinen sovellus näytön alapuoliskossa
7 Voit nyt käyttää molempia sovelluksia.

Sovellusten välisen linjan sininen alue osoittaa, kumpi sovelluksista on kulloinkin käytössä.

• Jos sininen viiva on harmaan viivan yläpuolella, yläpuoliskon sovellus on käytössä.
  • Jos sininen viiva on harmaan viivan alapuolella, alapuoliskon sovellus on käytössä.

Jos pidät painettuna jakolinjan keskimerkkiä, voit siirtää linjaa ylös ja alas ja muuttaa valitun sovelluksen kokoa.

Liikuta erotinta ylös tai alas

Jos siirrät erottajan kokonaan ylös tai alas, siirryt kokonäytön tilaan ja poistut Multi Window -toiminnosta.