Uživajte u jasnom i glatkom prikazu na svom uređaju Galaxy S20 | S20+ | S20 Ultra sa opcijama dinamičke brzina osvežavanja

Ekran Galaxy S20 Dynamic AMOLED 2X ima brzina osvežavanja koja vam može obezbediti jasniji i neometaniji prikaz kada koristite bilo koje aplikacije, a posebno kada igrate igrice ili reprodukujete video zapise na svom uređaju. Dok su prethodni modeli Galaxy uređaja imali brzina osvežavanja od 60 Hz, serija S20 može da ostvari brzinu do 120 Hz.

Poređenje brzina osvežavanja

Brzina osvežavanja, koja se takođe izražava jedinicom Hz (herc) predstavlja broj puta koliko ekran može da ažurira sliku za 1 sekundu. Većina mobilnih telefona koristi 60 Hz, što znači da se osvežavaju 60 puta u 1 sekundi na vašem pregledaču. 

Sa većim brojem Hz (tj. većom brzina osvežavanja) na ekranu je manje kašnjenja i seckanja, a odziv ekrana je brži. Povrh svega toga, filmovi i video zapisi sa dosta pokreta izgledaju realističnije. 

dve slike na kojima se porede brzine osvežavanja

Unapređena dinamička brzina osvežavanja na vašem uređaju Galaxy S20 AMOLED 2X

Ova karakteristika ekrana ranije se primenjivala na gejmerske monitore visokih performansi, međutim, sada se primenjuje na seriju Galaxy S20. Sada ekran možete da prebacite sa 60 Hz na 120 Hz. Ta promena će vam omogućiti da iskusite realističnije animacije, a i da uživate u igrama.

Kako se podešava dinamička brzina osvežavanja na vašem uređaju Galaxy S20

1. korak Idite u Podešavanja i dodirnite meni Prikaz.
2. korak Na listi menija dodirnite Glatki pokreti. Dodirnite Velika brzina osvežavanja.

slika uređaja Galaxy S20 na kom se podešava brzina osvežavanja

Napomena: 

  • Brzina osvežavanja od 120 Hz nije podržana kod rezolucije WQHD+. Ako se prebacite na tu rezoluciju, brzina osvežavanja pada na 60 Hz. 
  • Ako je brzina 60 Hz, produžava se trajanje baterije.

Zahvaljujemo na povratnim informacijama

Code to Open Chat Window