Новите и подобрени функции на Galaxy Z Flip3 5G

Galaxy Z Flip3 5G е првиот паметен телефон со преклопување отпорен на вода, со прилагодлива стапка на освежување до 120Hz и подобрени стерео звучници со висока динамика. Значи, нема потреба да се нервирате кога ќе истурите вода на телефонот додека разговарате со вашиот пријател во кафуле. Дознајте за новите и подобрени функции на Galaxy Z Flip3 5G.

Пред да ги испробате наведените препораки, проверете дали софтверот на уредот и поврзаните апликации се ажурирани со најновата верзија. За да го ажурирате софтверот на вашиот мобилен уред, следете ги овие чекори:

Чекор 1 Одете во Поставки> Ажурирање на софтвер.

Чекор 2 Допрете Преземи и инсталирај.

Чекор 3 Следете ги упатствата на екранот.

Отпорност на вода според IPX8 за вашиот Galaxy Z Flip3 5G

До сега, немаше преклопен телефон отпорен на вода. Galaxy Z Flip3 5G има отпорност на вода IPX8 и може да се потопи до 1,5 метри во слатка вода 30 минути. Сепак, треба да бидете многу внимателни за да ја одржите водоотпорноста на вашиот телефон.

Galaxy Z Flip3 5G нова функција за водоотпорност.

Внимателно следете ги овие совети за да спречите каква било потенцијална штета.

 • Не потопувајте го уредот во слатка вода подлабоко од 1,5 метри повеќе од 30 минути.
  Ако го потопите уредот во која било друга течност освен слатка вода, како што е солена вода, јонизирана вода или алкохолен пијалак, течноста ќе влезе побрзо во уредот и може да го оштети.
 • Не го изложувајте уредот на вода што се движи со сила.
 • Galaxy Z Flip3 5G не е отпорен на прашина. Затоа, изложувањето на каква било течност освен слатка вода или на мали честички (туѓи супстанции) може да предизвика оштетување на уредот, како што се гребнатини или вдлабнатини на екранот. Се препорачува да се воздржите од користење на уредот во средина каде што има многу туѓи супстанции како што се прашина, вода и влага.
 • Ако уредот бил изложен на слатка вода, исушете го темелно со чиста, мека крпа. Ако уредот е изложен на други течности, како што се солена вода, вода од базен, вода со сапуница, масло, парфем, крема за сончање, средства за чистење раце или хемиски производи како козметика, исплакнете го со слатка вода и исушете го темелно со чиста, мека крпа. Ако не ги следите овие упатства, перформансите и изгледот на уредот може да бидат засегнати.
водоотпорност.
 • Ако уредот бил потопен во вода или микрофонот или звучникот се влажни, звукот може да не се слуша јасно за време на повик. Откако ќе го избришете уредот со сува крпа, исушете го темелно пред да го користите.
 • Екранот на допир и другите функции може да не работат правилно ако уредот се користи во вода.
 • Ако уредот падне или е удрен, можно е да се оштетат неговите водоотпорни карактеристики.

Забелешка: IPX8 се базира на тестови во контролирана средина и има сертификат како отпорен на вода во специфични ситуации и услови (потопување до 1,5 метри во слатка вода до 30 минути). И покрај оваа класификација, сепак е можно вашиот уред да се оштети во одредени ситуации.

Доживејте поинтелигентен преклопен екран

Во споредба со екранот од 60Hz на претходниот Galaxy Z Flip, со дисплејот на Galaxy Z Flip3 5G е направен огромен чекор напред со адаптивна стапка на освежување од 120Hz. Galaxy Z Flip3 5G овозможува полесно лизгање и премини на екранот со помалку задни слики и автоматската оптимизација на брзината на освежување врз основа на содржината за минимизирана потрошувачка на батеријата, што овозможува подолго време на употреба.

Galaxy Z Flip3 5G нова функција amoled.

Можете да изберете Стандардна или Адаптивна стапка на освежување. Ако ја изберете стапката за Адаптивно освежување, можете да добиете подобри анимации и лизгање со автоматско прилагодување на брзината на освежување на екранот до 120 Hz. За да ја изберете адаптивната стапка на освежување, следете ги чекорите подолу.

Чекор 1 Отворете Поставки и потоа допрете Екран.

Чекор 2 Допрете Мазно движење (Motion smoothness).

Чекор 3 Изберете Адаптивна стапка на освежување.

Galaxy Z Flip3 5G нова функција адаптивен чекор.

Уживајте во реален звук со Dolby Atmos

Сега Galaxy Z Flip3 5G има Dolby Atmos, што дава звук кој опкружува, преку стерео звучници. Подобрените високо динамични стерео звучници на Galaxy Z Flip3 5G ви овозможуваат да уживате во побогат и погласен звук. Претходниот Galaxy Z Flip бараше слушалки за користење Dolby Atmos, но Galaxy Z Flip3 5G поддржува Dolby Atmos дури и без поврзани слушалки.

За да овозможите Dolby Atmos, следете ги чекорите подолу.

Чекор 1 Отворете Поставки и потоа допрете Звук и вибрации.

Чекор 2 Допрете Квалитет на звук и ефекти.

Чекор 3 Допрете го прекинувачот за да овозможите Dolby Atmos.

Galaxy Z Flip3 5G нова функција поставки за Dolby Atmos.

Забелешка:

 • Сликите на екранот и менијата на уредот може да варираат во зависност од моделот на уредот и верзијата на софтверот.
 • Ако уредот е покриен со вашите раце додека е преклопен, тоа може да ги попречи радио брановите, па Bluetooth, Wi-Fi и други мрежи нема да имаат непречено поврзување.

Дознајте повеќе за тоа како да се грижите за преклопните уреди Galaxy на ‘Мерки на претпазливост при користење на преклопни уреди Galaxy, со поддршка на Samsung

Како да ја користите апликацијата Samsung Members

Ако се соочувате со тешкотии со вашиот мобилен телефон, таблет или уреди за носење Samsung, можете да ни испратите прашање во апликацијата Samsung Members. Дознајте повеќе за испраќање извештај за грешка.

Благодариме за повратните информации