Проверете ја новата функција на камерата на Galaxy Note20 | Note20 Ultra

Колку и да се менува првокласниот дизајн, камерите на Galaxy Note20 и Note20 Ultra се значително подобрени во споредба со претходните модели. Galaxy Note20 и Note20 Ultra со напредна камера ќе ви го подобрат секојдневниот живот.

Преглед на камерата на Galaxy Note20 и Note20 Ultra

Камерите на Galaxy Note20 и Note20 Ultra ви овозможуваат да правите фотографии на професионално ниво, исто како со DSLR. Note20 Ultra е опремен со понапреден ласерски AF-сензор, којшто овозможува побрзо и поточно фокусирање на субјектот. Со новите карактеристики, како што е режимот Pro Video, може да направите влог како филм со резолуција од 8K или да отсечете слика од видеото за да добиете слика со супер резолуција и да ја зачувате како скапоцена фотографија.


Note20 Camera Spec
 

Galaxy Note20

Galaxy Note20 Ultra

Ултраширока камера

12 MP, 1,4 µm, F2.2

12 MP, 1,4 µm, F2.2

Широка камера

12 MP, 1,8 µm, F1.8

108 MP, 0,8 µm, F1.8

Телефото камера

64 MP, 0,8 µm, F2.0

12 MP, 1,0 µm, F3.0

Зум

3x хибриден оптички зум,

30x зум со супер резолуција

5x оптички зум, 50x зум со супер резолуција

Предна камера

10 MP, 1,22 ㎛, F2.2

10 MP, 1,22 ㎛, F2.2

Длабочина

-

Подобрена со ласерски AF

Уживајте во напредното фотографирање со Single Take (Еден кадар)

Напредната AI ви овозможува да правите најдобри фотографии и видеа со еден кадар. Напредната функција за еден кадар е додадена во функцијата Color Picking Portrait (Портрет со избирање бои) за да се истакне лицето уште повеќе, а времето на фотографирање е продолжено до најмногу 15 секунди за да се опфатат максимално 14 различни типови фотографии и видеа.

Како да го користите режимот Single Take (Еден кадар)


Чекор 1. Отворете ја апликацијата Camera (Камера). Допрете ЕДЕН КАДАР од опциите во менито.

Чекор 2. Допрете на копчето за фотографирање и движете го телефонот наоколу за да ја направите најдобрата фотографија. Камерата автоматски ќе ги фати најубавите слики и клипови од која било сцена.

Чекор 3. Кога ќе завршите, допрете на сликичката за преглед. Ќе ги видите оптимизираните резултати за сцената што сте ја снимиле.


За да ги видите другите резултати, само повлечете ја иконата нагоре. За да ги зачувате резултатите поединечно, допрете на Select (Избери), означете ги саканите ставки и допрете на иконата со стрелка надолу.

Достапни ефекти со помош на напредната функција Еден кадар


AI снима мин. 2, а макс. 14 видови фотографии и видеа (10 фотографии и 4 видеа) со само еден допир на копчето. Резултатите од напредниот Еден кадар ќе се прикажат во Галеријата. Ефектите кај S20 сè уште ги има, а функциите Color Picking Portrait (Портрет со избирање бои) и Filter with My Filter (Филтрирај со Мој филтер) се додадени во функцијата за напреден Еден кадар.

Напомена: резултатите ќе се разликуваат врз база на времето на снимање и предметот.

Искусете супер висока резолуција

Правете живописни висококвалитетни фотографии и видеа за кои се чини дека во полето со Galaxy Note20 и Note20 Ultra. Искусете го подобрениот HDR-режим и технологијата за намалување на шумот преку композицијата во висока резолуција со повеќе рамки.


Правење фотографии со висока резолуција


Направете фотографии со висока резолуција. Може да отсечете делови од фотографиите со висока резолуција така што ќе ја зголемите областа што ја сакате и ќе ја зачувате како датотека со висока резолуција. Лесно може да го изберете односот на висока резолуција од Quick Setting (Брза поставка) и да направите фотографија.

Снимање видеа со висока резолуција


Снимете видеа со висока резолуција или професионални видеа со максимална резолуција од 8K. Одберете го односот на висока резолуција од Quick Setting (Брза поставка) и снимете видео. Кога ќе завршите со снимањето на видео во 8K, пуштете го видеото во апликацијата Gallery (Галерија). Кога ќе допрете на иконата CAPTURE (ФАТИ) на рамка која што ја сакате, рамката ќе се зачува како фотографија со висока резолуција.

Напомена: резолуцијата може да се разликува зависно од моделот. 

Брз и мазен Space Zoom (Просторен зум)

Благодарение на подобрената способност за зумирање што е применета во камерите на Galaxy Note20 и Note20 Ultra, нема потреба да се приближувате до субјектот за да направите чиста фотографија. Подобрената AI овозможува подобар квалитет на зумот со помош на композицијата со повеќе рамки.

 

  • Galaxy Note20: 30x зум со супер резолуција базирана на AI и 3x хибриден оптички зум
  • Galaxy Note20 Ultra: 50x зум со супер резолуција базирана на AI и 5x оптички зум

Напомена: кога ќе правите фотографии или видеа со висока резолуција или со висок однос на зум, фокусот може да биде нејасен ако субјектот е блиску. Правете фотографии или видеа од добра оддалеченост.

Професионално снимање со режимот Pro Video (Професионално видео)

Со режимот Pro Video, којашто е нова карактеристика кај Galaxy Note20 и Note20 Ultra, може да лесно да направите видео со висока резолуција и професионално снимање. Функцијата за професионално видео ви овозможува да правите различни снимки со приспособување на секој зум и звук како да сте професионалец.


За да го активирате режимот Pro Video, во режимите за снимање од камерата допрете на ПОВЕЌЕ → PRO VIDEO.

Најдете повеќе детали за камерата на ВРСКАТА.

Напомена: кадрите на екранот од уредот и менијата може да се разликуваат во зависност од моделот на уредот и верзијата на софтверот. 

Благодариме за повратните информации