Зошто некои апликации за Android паѓаат

Одредени апликации за Android може да паднат веднаш штом се отворат. Овие апликации вклучуваат Tumblr, Google Search, Waze, Tik Tok и некои банкарски апликации.

Проблемот може да се појави на некои уреди со Android и беше предизвикан од проблем во Google Webview. Ова проблем е решен во најновите ажурирања на апликациите и за веб-прегледот- Webview на системот на Android и на Google Chrome.

За да се осигурате дека Вашите апликации нема да паднат кога ќе се отворат, Ве молиме да го ажурирате веб-прегледот на Google Chrome и Android System Web.

Ажурирајте го Google Chrome

1 Отворете Поставувања
2 Допрете Апликации
3 Допрете го Chrome
4 Допрете ги деталите на апликацијата во продавницата
5 Допрете Ажурирај

Ажурирајте го веб-прегледот- Webview на Андроид

1 Отворете Поставувања
2 Допрете Апликации
3 Допрете го Webview на Андроид
4 Допрете ги деталите на апликацијата во продавницата
5 Допрете Ажурирај

Откако ќе ги завршите овие чекори, рестартирајте го уредот.

Ве молиме притиснете на копчето „Прати“ за да се применат Вашите повратни информации. Ви благодариме што учествувавте.

Благодариме за повратните информации