Problemer med kablet opladning

Der er flere grunde til, at din telefon muligvis ikke oplader med en kablet oplader. Generelt skyldes de mest almindelige problemer kabler, opladere eller adaptere, der er beskadigede eller inkompatible med enheden. Derudover kan ophobning af støv eller snavs i enhedens opladningsport, kabel, adapter eller pc forstyrre korrekt opladning.

Før du prøver nedenstående anbefalinger, skal du sørge for at tjekke, om din enheds software og relaterede apps er opdateret til den nyeste version. Følg disse trin for at opdatere din mobilenheds software:

Trin 1. Gå til Indstillinger > Softwareopdatering.

Trin 2. Tryk på Download og installer.

Trin 3. Følg instruktionerne på skærmen.

Tjek 1. Tjek din oplader eller dit ladekabel

Kontroller, at opladeren er Samsung-autoriseret og kompatibel med din enhed

Selvom adaptere eller opladningskabler ligner hinanden, kan deres kvalitet og opladningshastighed variere. For at bevare din Galaxy-enheds levetid skal du sørge for at bruge Samsung-autoriserede opladere og opladningskabler, der er kompatible med din specifikke enhed, da de er designet til at maksimere batterilevetiden. Hvis du bruger produkter, der ikke er specifikke til mobilenheder (rejseopladere eller standardopladere) eller produkter, der ikke er autoriseret af Samsung, kan din enhed blive beskadiget eller ikke oplades korrekt.

Tjek for skader på din adapter eller ladekabel

Tjek, om der er skader på din adapter eller dit opladningskabel. Hvis du bemærker problemer såsom revner eller blotlagte ledninger, skal du straks stoppe med at bruge kablet. Opladningskabler skal sidde tæt ind i opladningsporten og må ikke føles løse eller dårligt siddende. Frakobl og tilslut alle opladningskabler, USB-stik og opladningsporte igen, og tjek derefter din forbindelse igen.

tjek for skader på adapteren eller ladekablet

Prøv at bruge en anden adapter eller et andet opladningskabel

Hvis der ikke er nogen mærkbar skade, kan du prøve at bruge en anden adapter eller et andet opladningskabel. Du kan også prøve at tilslutte en anden enhed til din adapter eller dit opladningskabel for at kontrollere, om den oplader korrekt.

Tjek for andre problemer

Hvis der ikke er nogen problemer med din adapter eller dit opladningskabel, skal du kontrollere, om det er et problem med strømforsyningen. I stedet for at oplade din enhed med en notebook eller pc, kan du prøve at bruge en stikkontakt.

Tjek 2. Fjern fremmedlegemer fra opladningsporten

En af de mest almindelige årsager til opladningsproblemer er snavs i opladningsporten. Hvis snavs såsom støv eller fnug samler sig inde i opladningsporten, kan opladningskablet muligvis ikke tilsluttes korrekt til opladningsterminalerne i enheden. Dette kan forårsage problemer med opladningen.

Trin 1. Sluk din enhed.

Trin 2. Brug en lommelygte til at se inde i opladningsporten. Hvis der er støv eller snavs i nærheden af metalterminalen, skal den rengøres.

Trin 3. Blæs forsigtigt ind i opladningsporten for at fjerne støv og snavs.

Trin 4. Hvis din opladningsport er fuldstændig blokeret, skal du søge professionel hjælp fra dit nærmeste servicecenter.

Fjern snavs fra opladningsporten

Tjek 3. Hurtig opladning

Hvis din enhed understøtter hurtig opladning, anbefales AFC (adaptiv hurtig opladning). Hvis din enhed oplader langsomt, skal du kontrollere, at Hurtig opladning er aktiveret på din enhed.

Batteriindstillinger Batteriindstillinger

Trin 1. Fra Indstillinger skal du gå til Batteri- og enhedspleje og trykke på Batteri.

Flere batteriindstillinger Flere batteriindstillinger

Trin 2. Rul til bunden, og vælg Flere batteriindstillinger.

aktiver indstillinger for hurtig opladning aktiver indstillinger for hurtig opladning

Trin 3. Aktiver Hurtig opladning, Kvik hurtigopladning og/eller Trådløs hurtigopladning.

Bemærk:

• Du kan ikke aktivere eller deaktivere denne funktion under opladning.
  • Hurtig opladning vil ikke være aktiveret, når den er tilsluttet en pc eller USB-enhed, der ikke understøtter hurtig opladning.

Tjek 4. Fejlmeddelelse om registreret fugt

Der er risiko for at forårsage skade på de interne kredsløb, hvis en enhed oplades, når der er fugt i USB-porten eller opladeren. Når dette er tilfældet, vil din enhed advare dig om fugt eller snavs. Selvom din enhed er vandtæt og støvtæt, vil en fuldstændig tørring af din enhed før brug hjælpe din enhed med at fungere normalt.

Tør din enhed af med en blød og ren klud, eller lad den tørre på et godt ventileret sted. Hvis du oplever opladningsproblemer, selv efter at du har tørret din enhed fuldstændigt, skal du søge hjælp fra en professionel tekniker.

Fejlmeddelelse om registreret fugt

Bemærk: Enhedens skærmbilleder og menuer kan variere afhængigt af enhedsmodel og softwareversion.

Sådan bruger du Samsung Members-appen

Hvis du oplever problemer med din Samsung-mobil, -tablet eller -wearables, kan du sende os et spørgsmål i Samsung Members-appen. Få mere at vide om at sende en fejlrapport.