Förbättrad zoom och Nattfotografering på Galaxy-enheter

Galaxy S24 och flera andra Galaxy-modeller levereras med förbättrade fotograferingsfunktioner som Nattfotografering och Förbättrad zoom. Användaren kan ta högkvalitativa bilder i svagt ljus eller på långt avstånd utan att kompromissa med bildkvaliteten. Med dessa funktioner är även de minsta detaljerna skarpa och tydliga.

En person använder sin Galaxy S24 för att ta en bild av en sångare på en konsert.

Obs! Stöd för nattfotograferingsfunktionen kan variera beroende på din Galaxy-enhet.

Förbättrad zoom

Förbättrad zoom gör att du kan ta tydliga bilder på avstånd genom att automatiskt växla mellan kameralinser när du zoomar in eller ut. Funktionen använder flerbildsbehandling med superupplösning och sammanfogar sedan flera bilder till en enda bild för att behålla skärpan i varje detalj. Dessutom tar funktionen bort bildkorn genom förfinad brus- och objektigenkänning samtidigt som den förbättrar subtila detaljer och justerar färgnyanser.

National Wallace Monument på toppen av Abbey Craig National Wallace Monument på toppen av Abbey Craig

Zoomlås

Funktionen Zoomlås hjälper till att stabilisera skakiga bilder för att maximera bildens tydlighet. Denna funktion fungerar utan några ytterligare inställningar i fotoläge och kommer endast att aktiveras under vissa förhållanden.

• Zoomförstoring vid 20x eller högre.
  • Håll telefonen stilla i 1,5 sekunder.
  • Tryck på telefonskärmen (i fotoområdet).

* När skärmen är låst, blir rutan i det övre högra hörnet gul.

Nattfotografering är en funktion som aktiveras automatiskt när du befinner dig i en miljö med minimal belysning eller använder nattläge för att ta en bild. Funktionen tar en serie bilder, tar bort de ramar som är suddiga eller korniga, och kombinerar de återstående ramarna till en. Sedan analyserar och optimerar den varje detalj för att producera en klar, högupplöst bild.

Nattfotografering med zoom kombinerar Förbättrad zoom och Nattfotografering för att kunna ta tydliga foton på avstånd i miljöer med begränsad belysning.

I nattläge

Nattfotografering är inbäddat i NATT-läget och kan inte avaktiveras när du använder den här kamerainställningen.

Karusell för kameraläge Karusell för kameraläge

Öppna Kamera-appen > Välj MER från lägeskarusellen > Tryck på NATT.

Ytterligare alternativ:

• Selfies: Tryck på ikonen för vändning av kameran längst ned till höger på skärmen.
  • Timer: Tryck på klockikonen längst upp på skärmen.
  • Ändra bildstorlek: Tryck på proportioninställningen längst upp till höger på skärmen.
  • Ändra slutartid: Tryck på det gula numret bredvid upplösningsalternativen.

I FOTO- eller PORTRÄTTLÄGE

Nattfotografering aktiveras när det är tillräckligt lite ljus i miljön och väljer automatiskt den slutartid som krävs för den tillgängliga ljusmängden. Du kan inaktivera funktionen om du inte vill använda den.

Steg 1. Öppna Kamera-appen > Tryck på FOTO eller PORTÄTT i lägeskarusellen.

Steg 2. Verifiera att en halvmåneikon har dykt upp ovanför lägeskarusellen.

• Om halvmåneikonen:
    • visas och är gul: Nattfotografering är aktiverat.
    • visas men inte är gul: Nattfotografering kan användas men är inte aktiverat. Tryck på månikonen för att aktivera funktionen.
    • inte är närvarande: Det är för mycket ljus för att funktionen ska fungera.
Nattfotografering är inaktiverad Nattfotografering är inaktiverad
Nattfotografering är aktiverad Nattfotografering är aktiverad

Steg 3. Tryck på siffrorna ovanför lägesalternativen för att zooma in eller ut.

* Du kan också nypa skärmen med två fingrar för att zooma ut eller sprida ut två fingrar över skärmen för att zooma in.

Steg 4. Tryck på slutarknappen.