Fenomen som kan uppstå när du använder Note20-kameran

Vissa bilder som tas med Zoom-funktionen i Note20-kameran kan verka suddiga och oskarpa. Under vissa förhållanden kan skärmen flimra, svarta linjer visas eller oskärpa ses på grund av vibrationer. Dessa problem som kan uppstå med Note20-kameran är dock inte defekter. Läs nedan om varför detta händer och hur du kan åtgärda det.

Innan du börjar, se till att din mobilenhet och dess appar har de senaste uppdateringarna. För att uppdatera, följ dessa steg:

Steg 1. Gå till Inställningar > Programvaruupdatering.

Steg 2. Tryck på Hämta och installera

Steg 3. Följ anvisningarna på skärmen.

Följande situationer som kan inträffa med Note20-kameran är inte defekter

Fall 1. Om du tar en närbild i en 8K-video med Note20 kan den bli suddig

När du tar 8K-videor med Note20 används ett teleobjektiv med en fokuslängd på 30 cm. När du spelar in 8K-video bör du filma på minst 30 cm avstånd för att få en stabil videokvalitet.

Fall 2. Om du fotograferar ett närliggande objekt med Note20 Ultra med 10x zoom kan bilden bli oskarp

Note20 Ultra använder ett teleobjektiv när du fotograferar med 10x zoom eller högre. Teleobjektivet har en fokuslängd på 80 cm. När du fotograferar med 10x zoom bör du därför fotografera på minst 80 cm avstånd för att få en stabil bildkvalitet.

10X zoom or högre.

① Bild tagen med 1x zoom.

② Bild tagen med 10x zoom från mindre än 80 cm avstånd.

③ Bil tagen med 10x zoom från mer än 80 cm avstånd.

Fall 3. Skärmen kan flimra när du filmar en video inomhus. Svarta linjer kan visas när du tar en bild inomhus

Lysrör blinkar 60 gånger per sekund enligt växelströmsfrekvensen (60 Hz). Dessa blinkningar kan inte ögat se, men när du tar ett foto eller spelar in en video, kan de hamna på bild. Detta kan orsaka ett flimmerfenomen där svarta linjer dyker upp på bilden. Det har att göra med belysningens egenskaper och förekommer i allmänhet inte med 3-våglängds lysrör, glödlampor eller med LED-belysning.

Förekomst av svarta linjer.

Fall 4. När du filmar snabba rörelser med 8K-upplösning kan bilden verka släpande eller visa efterbilder

8K-video är en videospecifikation för den maximala upplösningen som stöds av smartphones som släppts hittills. 8K-video spelas in med 24fps, och filmen kan se ut att ha släpningar eller lagga när man filmat snabba rörelser. Det här är ett naturligt fenomen som har att göra med bildfrekvensen. 8K-filmer är lämpliga för att filma detaljerade bilder med relativt lite rörelse, och 4K eller FHD 60fps rekommenderas för att filma sekvenser med mycket rörelse, t.ex. vid sportaktiviteter.

Fall 5. Vibrationer uppstår när kameraknappen trycks in medan kameran används

Note20/20 Ultra-modellen har en ny "Touch vibrations" funktion medan kameran används. När du köper produkten är den här funktionen aktiverad. Du kan ändra inställningen i kamerans inställningsmeny.

• Sätt på Kameran> Inställningar (uppe i högra hörnet) > Stäng av Touch vibration (vibrationsfeedback).
Touch vibration.

Obs: Tillgängliga inställningar och enhetsbilder kan variera, beroende på internetleverantör, modell och programvaruversion.

Om du upplever svårigheter med din Samsung mobil, surfplatta, eller andra bärbara mobila apparater, kan du få svar på Samsung members-appen.

Detta hjälper oss att veta vad som händer. Informationen som ges är anonym och sparas endast under utredningen. Ta reda på mer om hur man skickar en felrapport i 'Hur du använder Samsung Members-appen'