Hur man felsöker när Bluetooth-headsetljudet är instabilt

Genom att ansluta ett Bluetooth-headset till din enhet kan du lyssna på musik eller ringa samtal. Om ljudet är instabilt när du använder ett Bluetooth-headset kan det bero på en felaktig anslutning mellan din enhet och headset, den omgivande miljön eller Bluetooth-cachen. Följ guiden nedan för att felsöka ljudproblemet med ditt Bluetooth-headset.

Innan du testar rekommendationerna nedan, se till att enhetens programvara och relaterade appar är uppdaterade till den senaste versionen. För att uppdatera din mobila enhets programvara, följ de här stegen:

Steg 1. Gå till Inställningar Programuppdatering.

Steg 2. Klicka på Ladda ner och installera.

Steg 3. Följ instruktionerna på skärmen.

Försök först att starta om både din enhet och ditt Bluetooth-headset. Om problemet kvarstår följer du stegen nedan för att felsöka ljudproblemet med Bluetooth-headsetet.

Försök att para ihop enheten till Bluetooth-headsetet igen

En instabil anslutning mellan din enhet och headsetet kan orsaka ditt ljudproblem. Följ guiden nedan för att koppla från och återanslut ditt headset.

åtgärda enhetens bluetooth steg 1 åtgärda enhetens bluetooth steg 1

Steg 1. Öppna Inställningar och tryck på Anslutningar.

åtgärda enhetens bluetooth steg 2 åtgärda enhetens bluetooth steg 2

Steg 2. Tryck på Bluetooth.

åtgärda enhetens bluetooth steg 3  åtgärda enhetens bluetooth steg 3

Steg 3. Slå på Bluetooth och tryck på Inställningar, finns bredvid det anslutna Bluetooth-headsetet.

åtgärda enhetens bluetooth steg 4 åtgärda enhetens bluetooth steg 4

Steg 4. Tryck på Avbryt sammankoppling.

åtgärda enhetens bluetooth steg 5 åtgärda enhetens bluetooth steg 5

Steg 5. Tryck på Tillbaka.

åtgärda enhetens bluetooth steg 6 åtgärda enhetens bluetooth steg 6

Steg 6. Slå på Bluetooth och aktivera ihopparningsläget på headsetet. När headsetet visas under Tillgängliga enheter, tryck på och anslut headsetet till enheten.

Den omgivande miljön kan påverka Bluetooth-anslutningen. Plötsliga rörelser eller avstånd mellan enheterna kan också störa anslutningen. Anslutningen kan också avbrytas om du är i ett trångt område, eller om du använder metalliska klistermärken eller ett skyddshölje nära enhetens antenn.

• Håll både din Galaxy-enhet och Bluetooth-headset nära dig och se till att det inte finns något mellan dem.
  • Anslutningen kan vara instabil om enheten ligger i fickan eller väskan, så håll enheten nära ditt headset.
  • Flytta dig bort från trånga områden eller en plats med frekvent Wi-Fi-användning.
  • Håll dig borta från bara kablar, mikrovågsugnar och trådlösa högtalare, eller stäng av sådana prylar om du måste vara i närheten av dem.
  • När du streamar musik online kan anslutningsstatusen påverka ljudkvaliteten. I det här fallet kan du försöka ladda ner musik för att spela.

Obs:

• Om Bluetooth-headsetet fortsätter att kopplas från, besök närmaste servicecenter för att kontrollera din enhet ordentligt.
  • Skärmdump från enheter och meny kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Så här använder du Samsung Members app

Om du har några problem med din Samsung-mobil, surfplatta eller annan bärbar enhet, kan du skicka en fråga till oss genom Samsung Members-appen. Lär dig mer om att rapportera ett fel.